Zápas - mládež 28. 02. 2014, Lucie Lobo

Starší dorost: Litvínov prodloužil sérii proher, doma podlehl Písku 3:5

L i t v í n o v - Ve 13. kole nadstavbové části RAKO extraligy staršího dorostu vyzval Litvínov na svém ledě Písek. Domácí sice v první třetině vedli 2:0, poté ale přišla pětiminutová přesilovka pro hostující tým, ve které písečtí dorostenci dokázali stav vyrovnat. Domácí se ještě naposledy dostali do vedení ve 26. minutě. Potom už ale úřadovali jen hosté, kteří si za konečného stavu 3:5 odvážejí domů tři body.

13. Skupina B, 28.02.2014, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo IHC KOMTERM Písek
HC VERVA Litvínov IHC KOMTERM Písek
3 5
  • Třetiny

    2:2, 1:1, 0:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Spěšný – Najman, Jonák "C", Vostárek "A", Šíp, Sklenička, Moravec "A", Březák, Bočkaj, Chmelař, Helt, Jícha, Reichel, Kučera, Bárdoš, Stříbrný.

  • Sestava hostů

    Fogl – Sentenský, Kadlec, Turek, Červinský, Šergl, Radoš, Hanus, Koutenský, Bárta, Pokorný, Skala, Rod, Bednařík, Duchoň, Heřmánek, Marcilis, Točík, Pixa.


Reportáž

Úvod utkání byl vyrovnaný z obou stran, menší šance byly po obou stranách. V 10. minutě se do vedení dostali domácí. V situaci dva na jednoho Reichel nahrál Josefu Stříbrnému před úplně odkrytou branku a ten neměl problém zakončit za záda Fogla, který se už nestihl přemístit. Chvilku na to se mohl Litvínov radovat znovu, protože se ocitl v obrovské šanci, kdy přes několik dorážek nedokázal překonat hostujícího gólmana Fogla.

V 15. minutě přišel faul Moravce a Litvínov se bránil dlouhých pět minut v početní nevýhodě. Uběhla minuta z přesilové hry Písku a litvínovský Kristian Reichel ve svém vlastním oslabení navýšil domácí vedení, když z mezikruží překonal hostujícího Fogla. Poté ale hostující své přesilové hry využili a František Bárta snížil litvínovský náskok na rozdíl jediné branky doklepnutím puku za brankovou čáru. Do konce Moravcova trestu zbývala minuta a Písek znovu trestal. David Pokorný se z kruhu trefil za Spěšného záda a vyrovnal stav utkání na 2:2.

V druhé třetině domácí vyměnili gólmany a už od začátku místo Spěšného nastoupil do branky Sklíba. Ve 24. minutě si velkou šanci vypracovali Reichel s Kučerou, nahrávka prvního jmenovaného však neprošla ke Kučerovi přes bránícího hráče a ten tak zhatil litvínovský pokus. Dvě minuty na to se Litvínov znovu dostal do vedení poté, co Bárdoš ze středního pásma bekhendem našel Jana Chmelaře, který rozhýbal gólmana a trefoval se do odkryté klece. V závěru třetiny ještě Písek vyrovnal stav utkání, pěknou kombinaci zakončil o tyčku do branky Dominik Točík.

Třetí třetina byla z pohledu diváka spíše nudná. Ve 44. minutě přidal další branku hostí Dominik Točík, který dorážel odraženou Radošovu střelu. Pět minut před koncem třetiny Písek navýšil na konečných 5:3 brankou Dominika Točíka, který z kruhu nedal Sklíbovi žádnou šanci a připsal si hattrick.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Petr Nekvinda (HC Litvínov): Dnes jsme to prohráli tím, že se náš hráč nechal zbytečně vyloučit na pět minut a do konce utkání. Za stavu 2:0, kdy jsme vedli jsme po pětiminutovém odstavení dostali dva góly. Poté Písek vycítil šanci a začal hodně bojovat, bruslit a zvládl to lépe než my. Musím říct, že nás dnes nepodrželi ani gólmani, protože 2 - 3 góly mohli chytit, oproti tomu, co chytali dřív, ale to je hokej. Písek je poslední a měl větší motivaci, protože my už nemůžeme jít ani nahoru ani dolů. Bohužel je tu pořád skupina hráčů, kteří makají celý zápas a pak menší skupinka, která si to někdy uleví a v tom vždycky dostaneme góla.

logo IHC KOMTERM Písek

IHC KOMTERM Písek

Roman Heindl (IHC Písek): My bojujeme nad propastí, jdeme do každého zápasu s velkou pokorou a snažíme se uhrát nějaký bod. Dnes jsme dostali rychlé dva góly, podařilo se nám srovnat utkání na 2:2, tím že nám v podstatě zranili hráče a dostali jsme pětiminutovou přesilovku. V tom jsme nějakým způsobem dokázali srovnat krok. Pak jsme samozřejmě měli štěstí a dalo by se říct, že jsme o malinko víc chtěli než Litvínov. Chtěl bych klukům strašně moc poděkovat za bojovný výkon.

Fanshop