Zápas - mládež 07. 03. 2014, Gabriela Juříková, Martin Stříbrný

Starší dorost: Litvínovští v Porubě utrpěli debakl 0:7

P o r u b a - Starší dorostenci se v 15. kole skupiny B utkali s domácí Porubou. Tento vyhrocený zápas vyzněl lépe pro domácí, kteří naše hráče dokázali porazit 7:0. Našim hráčům se v tomto utkání nepodařilo vstřelit ani jeden gól.

15. Skupina B, 07.03.2014, ZS Poruba
logo HC Poruba
logo HC VERVA Litvínov
HC Poruba HC VERVA Litvínov
7 0
  • Třetiny

    2:0, 4:0, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Sroka (Filip) – Boháč, Olšr, Štěpán, Šípek, Ščurek, Široký, Kovaljov, Halška – Kurnik, Gola, Gřeš – Csomor, Mládek, Bialoň – Csabala, Dohnal, Šustala.

  • Sestava hostů

    Sklíba (Spěšný) – Najman, Jonák, Vostárek, Šíp, Sklenička, Moravec, Březák – Urbánek, Chmelař, Drašar, Jícha, Bárdoš, Havelka, Reichel.


Reportáž

Začátek zápasu nenaznačoval žádnou senzaci. Litvínov se sice před Sroku dostával poskrovnu, ale vždy jej zahrnul sprškou střel. Domácí naopak hodně času trávili v útočné třetině, jenže Sklíbu ohrožovali střelecky pomálu. Prvním vyloučeným hráčem zápasu byl v sedmé minutě porubský Dominik Csabala. Že oslabil tým jej, však nemuselo mrzet, protože Csomor perfektní žabičkou vybídl k úniku Tomáše Gřeše. Už se zdálo, že gólman Sklíba má puk ve své moci, ale ten přepadl přes loket a beton za brankovou čáru – 1:0.

O pět minut později jeli Jícha s Havelkou na jednoho obránce, jenže Sroka roztáhl betony na strany a poskakující puk nakonec přikryl. V tomto utkání se potvrdilo pravidlo „nedáš, dostaneš“. Hra se rychle přemístila do litvínovského pásma a Poruba díky důrazu a využití překvapení vsítila druhou branku. Na konci celé akce byl sváteční střelec Antonín Kurnik. Před koncem třetiny měl blízko ke vstřelení kontaktního gólu Jan Chmelař, ale nestihl zpracovat přihrávku Bárdoše. Do kabin odcházela spokojenější Poruba.

RT TORAX hrál začátek druhé třetiny přesilovku pěti proti třem, a když první vyloučený Drašar skočil na led, zapojil se do hry a jeho samostatný únik Sroka zlikvidoval. Další hrozba pro domácí byla z hole Filipa Moravce. Domácí brankář stačil vystrčit beton. V polovině utkání šla Poruba do tříbrankového vedení. Litvínov se nestačil včas vracet a Antonín Kurnik se bekhendem trefil pod horní tyč. Vyhrané středové buly, rychlý přesun před Sklíbu a střela Jonáše Mládkadokonala litvínovský zmar. Hosté se snažili, vypracovali si šance, ale po půli utkání prohrávali 4:0.

Když Najman vystřelil od modré a minul bránu o pár centimetrů, přesunula se hra na opačnou stranu. Na konci nahrávacího koncertu byl v šestatřicáté minutě obránce Matěj Štěpán – 5:0. Hosté ubránili oslabení, ale jen co skočil vyloučený Šíp na led, dokončil přesilovkovou akci Martin Csomor a poslal Porubu do vedení 6:0. Samostatná akce v závěru třetiny v podání Olivera Najmana nepřinesla žádný gólový efekt pro hosty.

RT TORAX využil dvacet vteřin před vypršením Havelkova trestu přesilovku. Jonáš Mládek stál u levé tyče a pohodlně postrčil kotouč po nahrávce Goly do odkryté brány. Po pravém křídle se protáhl Jícha a puk poslal vysoko nad bránu. Litvínov se pokoušel celou třetí třetinu odčarovat Srokovu neprůstřelnost a snažila se osobními souboji vyprovokovat porubské hráče k různým šarvátkám. Což se hostům dařilo a trestné lavice byly neustále obsazené. Diváci do poslední minuty žádnou další branku neviděli a po vyhroceném konci utkání vyhrála Poruba překvapivě nad Litvínovem 7:0.