Zápas - mládež 08. 03. 2014, Lucie Lobo

Starší dorost: Litvínov zakončil sezónu výhrou v Havířově a odčinil tak páteční debakl

H a v í ř o v - Závěrečné utkání sezóny odehrál Litvínov na ledě Havířova, kde byl lepším týmem. Domácí tým musel dvakrát dotahovat náskok Chemiků, to se mu povedlo a po druhé třetině se odcházelo do kabin za stavu nerozhodného 3:3. V poslední dvacetiminutovce se ovšem Litvínov hned v úvodu dostal znovu do dvoubrankového vedení, ale to už havířovští dorostenci vyrovnat nedokázali. Černožlutí si tedy odčinili páteční debakl od Poruby a ukončili sezónu vítězně.

16. Skupina B, 08.03.2014, ZS Havířov
logo HC AZ Havířov
logo HC VERVA Litvínov
HC AZ Havířov HC VERVA Litvínov
3 5
  • Třetiny

    0:0, 3:3, 0:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Šimeček (Sonnek) – Hudeček, Frojda, Polak, Wróbel, Moravčík, Kiss, Heinzl, Hendrych, Kurovský, Šteffko, Pacas, Cihlář, Trombik, Ďurkáč, Sap.

  • Sestava hostů

    Sklíba (Spěšný) – Urbánek, Najman, Jonák, Chmelař, Drašar, Vostárek, Šíp, Sklenička, Jícha, Moravec, Bárdoš, Havelka, Reichel, Březák.


Reportáž

Utkání začalo velmi opatrně, první větší příležitost měl až v 6. minutě hostující Havelka, ale tomu vložil do střely hůl obránce AZetu Hudeček. Oba celky měly možnost hrát výhodu přesilové hry, ale nedokázaly ji využít..

Havířovští se snažili drát do útoku, ale v první dvacetimunutovce měli pouze několik nenápadných střel. Naopak hráči Litvínova si dokázali vytvořit několik slibných příležitostí, jenže Bárdoš ani Havelka nedokázali překonat Šimečka v brance AZetu. I proto byl stav po první části 0:0.

Do druhé třetiny vstoupili lépe hosté, kteří nevyužili několik slibných šancí. Domácí Pacas jel sám na Sklíbu, ale nepřekonal jej bekhendovým blafákem. Hostující Chmelař měl vzápětí podobnou příležitost, byl podražen a rozhodčí nařídil trestné střílení, které však litvínovský útočník neproměnil.

V polovině utkání nahradil Šimečka v brance AZetu Sonnek. Poté přišla branková smršť, kterou rozpoutal v polovině 34. minuty litvínovský Jindřich Sklenička, jenž poslal puk do branky po závaru před Sonnkem. Ještě v téže minutě vyrovnal Jakub Hendrych, který vybruslil zpoza branky a poslal puk k tyči Sklíbovy branky.

To však nebylo vše - v 36. minutě propadla Sonnkovi střela Olivera Najmana a o minutu později se prosadil při samostatném úniku bekhendovou kličkou Josef Jícha . Havířovská odpověďpřišla záhy - Wróbel našel před brankou Daniela Kurovského, který protlačil puk za brankovou čáru.

Na začátku 38. minuty bylo vyrovnáno, když Erich Polak dorazil Cihlářovu střelu. V závěru třetiny hráli domácí přesilovku, ale využít ji nedokázali. Po dvou třetinách byl stav nerozhodný 3:3.

Litvínov urval vítězství hned na začátku třetí třetiny, když během dvaceti vteřin dal dvě branky. Nejprve se trefil z mezikruží Josef Jícha, poté dal na 3:5 Jindřich Sklenička, který se trefil mezi Sonnkovy betony.

Potom měli litvínovští šanci své vedení ještě navýšit, ale Reichlovi utekl puk a tak z možného samostatného úniku nebylo nic. V 52. minutě měli domácí možnost hrát dlouhou přesilovku 5 na 3, ale sehráli ji špatně a nic z ní nevytěžili.

V závěru utkání ještě zkusil Havířov hru bez brankáře, ale branku už nevstřelil, naopak ještě mohl inkasovat, nebýt obětavého zákroku obránce, který zastavil Najmanovu střelu.Nakonec si tedy Litvínov odváží vítězství 3:5.

Havířovští starší dorostenci budou hrát play-off, čeká je souboj s Libercem, na který vás srdečně zveme. Na domácím ledě se bude hrát ve čtvrtek 13.3. od 18 hodin.

Fanshop