Zápas - mládež 19. 02. 2014, Lucie Lobo

Junioři: V posledních sekundách utkání se Spartou vystřelil Válek Litvínovu tři body

L i t v í n o v - V 1. kole nadstavbové části se Litvínov utkal na domácím ledě se Spartou. První dvě třetiny byly bezbrankové a góly padaly až v závěrečném dějství. První se do vedení dostali Litvínovští, v polovině třetiny ovšem Sparťané vyrovnali. Tři sekundy před koncem ale kapitán Lukáš Válek rozhodl o vítězi utkání a domácí si připisují důležité body.

1. Nadstavba, 19.02.2014, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Sparta Praha
HC VERVA Litvínov HC Sparta Praha
2 1
  • Třetiny

    0:0, 0:0, 1:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Soukup – Strejček, Cvrk, Fučík, Baránek, Kokeš, Šesták, Mical, Válek, Šimeček, Štěpka, Ujfaluši, Čeřovský, Zdeněk, Weitz, Trübenekr, Sýkora.

  • Sestava hostů

    Neužil – Mikliš, Slavíček, Vacek, Bílek, Březina, Vokurka, Litera, Skřivánek, Augustin, Černoch, Krudenc, Schwamberger, Chlapík, Brzobohatý, Brejcha, Soumelidis, Brém, Budiak, Arnošt, Pulkrab.


Reportáž

V úvodu třetiny byla k vidění nepovedená přesilovka Sparty, chvilku na to se ale do velké šance dostal Arnošt, který využil Cvrkovu špatnou rozehrávku. Z otočky se ale netrefil mezi tři tyče a tak ani Soukup nemusel zasahovat. V polovině třetiny si Zdeněk sjel mezi kruhy odkud vystřelil na Neužila, ten však jen vyrazil před sebe a litvínovský útočník se ještě snažil dorážet svou střelu. To se mu ale nepovedlo, protože sparťanský gólman přikryl puk včas.

Ve 13. minutě si Zdeněk objel bránícího hráče a vystřelil na hostujícího gólmana, odraženou střelu se ještě snažil dorážet Šimeček, v brance ale místo kotouče skončil on sám. Dvě minuty na to vyslal dělovku z kruhu Brém, který však našel jen skvělého Soukupa. V závěru třetiny se ještě naskytla šance hostům, ale ti ani tehdy nevyzráli na litvínovského gólmana.

Na začátku druhé dvacetiminutovky si domácí zahráli hned dvě přesilové hry těsně za sebou a Litvínov tak potrápil hostující tým. Ve dvaadvacáté minutě Válek poslal na Neužila nebezpečnou střelu a způsobil mu tak mnoho problémů. Mical ještě třikrát dorážel kotouč, ale pokaždé pouze do Neužilova betonu. Minutu na to se opět Litvínovští dostali do slibné akcem, na jejímž konci zazvonila tyč hostující branky!

Chvíli poté se dostali do obrovské šance Sparťané ve svém vlastním oslabení. Válkovi utekl puk na modré a toho využili Bílek s Krudencem, kteří ujeli dva na jednoho. První jmenovaný však nedokázal zakončit, protože byl dobře bráněn Válkem. Při hře 4 na 4 v polovině třetiny prověřil Soukupa z mezikruží Chlapík, který však trefil jen svižnou gólmanovu lapačku. Na konci dvacetiminutovky se Brejcha dostal do brejku, ale Soukupa svou kličkou nepřekonal.

Ve 45. minutě otevřel stav utkání Dominik Štěpka, který se po kombinaci domácích trefil nad beton k bližší tyči a poslal domácí do vedení. Běžela dvaapadesátá minuta utkání, když Sparta vyrovnala stav utkání. Sekundu na to, co se na led vrátil vyloučený Sparťan se dostal Dominik Bílek do brejku a Soukupa překonal kličkou mezi betony.

Dvě minuty před koncem se do hezké akce dostal Čeřovský, který dostal nahrávku do středního pásma a po mantinelu se vřítil do útočného pásma. Tam nahrál Ujfalušimu, ten však nezachytil přihrávku a šance tak zůstala nevyužita. Běžely poslední sekundy utkání a všichni tušili, že se bude rozhodovat v prodloužení. Proti tomu byl ale litvínovský kapitán Lukáš Válek, který tři sekundy před koncem propálil z kruhu vše, co mu stálo v cestě a rozhodl o vítězství Litvínova.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Skuhrovec (HC Litvínov): K utkání jsme přistoupili velmi dobře, protože pro nás vlastně začíná sezóna. Myslím si, že v utkání bylo hodně nasazení, velká bojovnost a chuť po vítězství. Povedlo se nám jít do vedení, poté jsme dostali nešťastný gól, ale tou nesmírnou bojovností, touhou po vítězství a samozřejmě i tím, že se na naší stranu přiklonilo štěstí jsme tři a půl vteřiny před koncem dali vítězný gól. Čeká nás další těžké utkání, zítra se na to připravíme a v pátek jedeme do Vítkovic.

logo HC Sparta Praha

HC Sparta Praha

Darek Stránský (HC Sparta Praha): Dnes se mi špatně hodnotí. Myslím si, že od obou dvou manšaftů byl odehrán dobrý výkon dozadu. Měli jsme štěstí v nějakých ošemetných situacích v brankovišti, kdy kotouč soupeři nedotlačili do branky. Naopak jsme měli smůlu z našich brejkových šancí, kterých bylo dost. To nás asi stálo zápas, protože jsme srovnali krok, ale dostali jsme tři sekundy před koncem pro nás smutný gól.

Fanshop