Zápas - mládež 25. 02. 2014, Lucie Lobo

Junioři: Litvínov si proti Slavii v nadstavbové části připisuje již čtvrtou výhru v řadě

L i t v í n o v - 4. kolo nadstavbové části NOEN extraligy juniorů odehráli černožlutí proti Slavii. Ta od začátku držela krok a také šla jako první do vedení. Litvínov ale rychle dokázal otočit hru a nedal hostujícímu týmu šanci. Černožlutí tak zvítězili po čtvrté za sebou a v nadstavbové části ještě nepřišli ani o jediný bod.

4. Nadstavba, 25.02.2014, ZS Ivana Hlinky (spodní plocha)
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Slavia Praha
HC VERVA Litvínov HC Slavia Praha
4 2
  • Třetiny

    1:1, 3:0, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Soukup – Šesták, Baránek, Fučík, Strejček, Cvrk, Kokeš, Šefl, Řehoř, Trübenekr, Zdeněk, Weitz, Ujfaluši, Mical, Řezníček, Čeřovský, Sýkora, Šimeček, Štěpka.

  • Sestava hostů

    Novák D. (51. Frodl)– Novák M., Mašín, Hochel, Růžička, Löbl, Drahorád, Leština, Bureš, Červený, Kellerstein, Patzelt, Ječný, Brzák, Hlinka, Jedlička, Tomek, Andres, Tejral.


Reportáž

Hned v úvodu utkání se Litvínov dostal do obrovské šance. Domácí předvedli nádhernou kombinaci. Weitz nahrál zpět Trübenekrovi před branku, ten však už kotouč nezachytil a nemohl tak ve skvělém postavení zakončit. V osmé minutě hosté otevřeli stav utkání a dostali se do vedení. Kellerstein našel ze středního pásma úplně volného Tomáše Andrese, který z kruhu nedal Soukupovi šanci.

Ve 13. minutě se Čeřovský dostal do brejku, ale byl hákován a nemohl tak pořádně zakončit. Litvínov si poté zahrál dvě minuty ne příliš úspěšné přesilovky. Běžela osmnáctá minuta, když domácí vyrovnali stav utkání. Martin Mical s Šimečkem jeli dva na dva. První jmenovaný dokázal přelstit slávistického obránce a trefil se ke vzdálenější tyči nad Novákovu lapačku.

V osmadvacáté minutě se domácí poprvé za utkání dostali do vedení poté, co Šimečkovo střelu tečoval za záda Nováka Ivan Řehoř. V polovině druhé dvacetiminutovky se Litvínov vzdálil Slavii na rozdíl dvou branek. Rozhodčí se museli nejdříve poradit, než tuto branku uznali, ale nakonec se tak stalo. Puk za brankovou čáru dostal dorážkou Jaroslav Šimeček.

Po třetí inkasované brance se hostující tým rozhodl vyměnit gólmany, Za Davida Nováka nastoupil Dominik Frodl. Tři minuty na to ale Litvínovští dokázali překonat i druhého gólmana Slavie. Jan Strejček propálil od modré vše, co mu stálo v cestě a Novák neměl šanci zareagovat. V závěru třetiny bylo díky Baránkovo sekání na ujíždějícího Andrese nařízeno trestné střílení. Andres však litvínovského gólmana nepřelstil a ten jistým zákrokem zasáhl.

Závěrečná třetina začala lépe pro hostující, kteří ve 42. minutě snížili stav utkání na rozdíl dvou branek. Jakub Leština z mezikruží překonal litvínovského Soukupa. Ve 47. minutě se v obrovské šanci ocitli litvínovští, Cvrk našel před brankou osamoceného Řehoře, ten ale z první netrefil bránu. Další jasně gólovou šanci vypracoval Sýkora, který nahrával před úplně odkrytou klec Kokešovi, ten však netrefil prázdnou branku. Domácí si závěr pohlídali a zvítězili po čtvrté za sebou.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Skuhrovec (HC Litvínov): Nám se ten zápas dnes hodnotí dobře, ale musím říct, že začátek jsme neměli nejlepší. Nezačali jsme dobře, ale od druhé třetiny jsme začali hrát to, co jsme si řekli. Zápas pro nás dopadl vítězně, my jsme rádi, ale soutěž jde dál. Takže se zítra připravíme a ve čtvrtek jedeme do Zlína.

logo HC Slavia Praha

HC Slavia Praha

Jiří Hájek (HC Slavia Praha): Minule jsem chválil brankáře domácích Soukupa, tak dnes bych Litvínovu vyzdvihl manšaft. Je vidět, že litvínovští kluci jsou právem na prvním místě tabulky v nadstavbové části. Je to konsolidované mužstvo, které je na tom morálně velmi dobře. Nám dnes utekla druhá třetina a to si s takovým soupeřem dovolit nemůžeme. Litvínov, když to řeknu blbě, je družstvo bez hvězdiček, které funguje - to oceňuji na našem dnešním soupeři. My se k nim chceme přiblížit a myslím, že se nám to daří.

Fanshop