Zápas - mládež 27. 02. 2014, Ondřej Vlk

Junioři: Litvínovu skončila série čtyř výher v řadě ve Zlíně, prohře nezabránil ani famózní Soukup

Z l í n - V 5. kole nadstavbové části NOEN extraligy juniorů odjel Litvínov až do dalekého Zlína. Chemici poprvé v nadstavbové části prohráli, když podlehli Zlínu 1:2. Domácí hráči se ujali vedení a později odskočili dokonce i dvoubrankového trháku. Litvínovu se podařilo snížit, ale navíc se Chemici už nezmohli. Nutno podotknout, že akcie litvínovských hráčů držel dlouho nad vodou skvělý brankař Soukup, ale sám na zlínské střelce nestačil.

5. Nadstavba, 27.02.2014, ZS Luďka Čajky
logo PSG Zlín
logo HC VERVA Litvínov
PSG Zlín HC VERVA Litvínov
2 1
  • Třetiny

    1:0, 0:0, 1:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Svoboda – Stuchlík, Macharáček, Zbořil, Kužílek, Kobylík, Buchta, Talán, Velčovský – Hlaváč, Dalajka, Gremlica, Zaremba, Karola, Vyoral, Jurík, Stránský, Galuška, Matula, Hladiš, Sedláček

  • Sestava hostů

    Soukup – Šesták, Beránek, Fučík, Strejček, Cvrk, Kokeš, Šefl – Řehoř, Trübenekr, Zdeněk, Weitz, Ujfaluši, Řezníček, Čeřovský, Sýkora, Šimeček, Válek, Štěpka


Reportáž

Hned v úvodních sekundách zápasu začali domácí aktivně, avšak gólmana Soukupa ohrozili jen sporadicky. Ve 4. minutě zápasu se v první větší příležitosti ocitl domácí Sedláček, ale branku minul. Po úvodním náporu ovšem Zlínští faulovali a Litvínov na chvíli převzal iniciativu. Po nebezpečné střele Zdeňka a dorážce Strejčka musel být domácí Svoboda na pozoru.

Berani toto oslabení přežili bez újmy a v 6. minutě mohli jít do vedení. K odraženému puku se mezi kruhy dostal Sedláček, ale na Soukupa nevyzrál. Litvínov opět nebezpečně zahrozil v početní výhodě, ale sám ujíždějící Šimeček Svobodu nepřekonal.

Nakonec to však byli domácí, kteří se ujali vedení. Buchta od modré čáry prudce vypálil a odraženého puku se chopil David Jurík, který z bezprostřední blízkosti zavěsil. Hned na to mohli domácí odskočit na rozdíl dvou branek. Po mantinelu ujíždějící Stránský přesnou nahrávkou našel Hlaváče, ten však ve velké příležitosti přestřelil, a proto odcházely oba celky do kabin za stavu 1:0.

Ševci do druhé třetiny nastoupili v početní výhodě, ale tečující Hladiš Zbořilovu ránu od modré do Litvínovské svatyně nedopravil, a tak si Soukup připsal další úspěšný zákrok.

V polovině druhé třetiny domácí diktovali tempo a vytvářeli si více šancí. Asi v té největší se ocitl Matula, který si pohrál s hostující obranou i Soukupem, ale těsně minul prázdnou bránu.

Ve 31. minutě se hostující probrali a dva Litvínovští ujížděli sami na jednoho zlínského obránce, který ovšem tuto situaci společně se Svobodou zvládl.

Na druhé straně zahrozil opět Matula, jenž si nejprve obhodil obránce a poté byl v samostatném úniku faulován. Rozhodčí ihned nařídil trestné střílení. Matula však touto příležitostí pohrdl, když Soukup jeho střelu bez větších problému zlikvidoval. Do další šance beranů se dostal Sedláček, ale tváři v tvář na Soukupa nevyzrál. Hra se ke konci třetiny vyrovnala a skóre se už neměnilo. Jen díky skvěle chytajícímu Soukupovi hosté po druhé třetině drželi těsný odstup 1:0.

V úvodu třetí třetiny se domácí dostali rychle do vedení 2:0. Michal Hlaváč se ve vlastním pásmu zmocnil puku a přesným pasem našel najíždějícího Filipa Stránského, který si poradil jak s hostujícího obranou, tak i se skvěle chytajícím Soukupem.

Následně se domácí museli mít na pozoru. Nejdříve si málem domácí obránce srazil puk do vlastní sítě, chvíli na to již hosté udeřili. Zpoza brány poslal Řehoř puk na najetého Lukáše Válka a ten nikým nehlídaný ve 45. minutě snížil.

Hra poté byla hodně kouskovaná. Nejprve mohl v oslabení navýšit vedení domácí Sedláček, záhy mohl srovnat hostující Šimeček. Litvínovští se snažili vzít zápas do svých rukou, ale pevná obrana domácích se skvěle chytajícím Svobodou byla proti. Hosté od 58. minuty hráli bez brankáře, ale vyrovnat se jim nepodařilo, a tak se domácí mohli radovat z důležitých třech bodů.

Ohlasy

logo PSG Zlín

PSG Zlín

Robert Svoboda (PSG Zlín): Všechna utkání co jsme hráli, bez ohledu na výsledek, jsou velice kvalitní. Dnešní zápas měl opět vysokou úroveň. Myslím si, že jsme mohli utkání rozhodnout ve druhé třetině, kdy jsme měli trestné střílení, Sedláček samostatný nájezd ze hry i dobře sehrané přesilovky. Takže ta úspěšnost v zakončení není taková jakou by jsme si představovali. Nicméně, vítězství 2:1 je pro nás dobré a stále zůstáváme ve hře o play off, což je důležité. Výborně zachytal Martin Svoboda, který nás v závěru podržel při soupeřových přesilovkách a power play.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov): Vstup do utkání, asi těch prvních deset minut, jsme byli takový vlažný tým a nakonec v součtu celého utkání se nám to nevyplatilo. Myslím si, že pak od té 11. nebo 12. minuty první třetiny už jsme začali hrát trošku hokej, začali jsme bruslit, ale na začátku to bylo ospalé. Ke konci jsme měli tlak, ale třeba ve druhé třetině jsme měli asi jenom tři, nebo čtyři střely na bránu a když se nestřílí, tak se nemůže vyhrát. Konec už byl šťastnější pro Zlín, protože se nám nepovedlo vyrovnat v power play. Pro nás je to ale ponaučení do dalších zápasů. Zítra nás čeká trénink do kterého nastoupíme naplno a připravíme se na Spartu, se kterou hrajeme další utkání.

Fanshop