Zápasy 16. 03. 2014, Redakce

Třetí zápas v play out, třetí výhra: derby v Chomutově pro Litvínov

Půl zápasu se hrálo bez gólu. Ve druhé půlce byl Litvínov v koncovce šikovnější a s výborným Francouzem v zádech zdolal s pomocí dvou Majdanových branek Piráty 3:1. A je jedenáctý.

OU 3., 16.03.2014, SD Aréna
logo Piráti Chomutov
logo HC VERVA Litvínov
Piráti Chomutov HC VERVA Litvínov
1 3
  • Třetiny

    0:0, 1:1, 0:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Růžička – Malec, Pulpán, Jass, Stehlík, Bartejs, Krstev, Lojek – Bartečko, Svoboda, Bomersback, Hruška, Straka, Kubinčák, Balej, Račuk, Šagát, Sikora, Kämpf, Kaše. Trenéři Beck a Kaše

  • Sestava hostů

    Francouz - Stříteský, Zeman - Gula, Pavlík - Posmyk, Chaloupka - Jánský, Černý, Lukeš - Martynek, Hanzl, Trávníček - Majdan, Piroš, Jurčík. Připraven Nechvátal. Trenéři Rulík a Hořava


Reportáž

Litvínov tentokrát nenasadil do hry Hübla a Ručinského. Oba celky nastoupily s prvními brankáři. Už v průběhu první třetiny skončilo utkání ve Varech, kde domácí podlehli Kladnu a bylo tím pádem jasné, že Vervě stačí jediný bod k potvrzení 11. příčky v sezóně 2013/2014.

HCVL v první třetině kombinoval častěji i přesněji a dostával se do zakončení. Jurčík se pěkně uvolnil přes obránce a vystřelil, Jánský vyzkoušel brankáře Růžičku, šanci měl Trávníček. Chomutovu se v úvodu nedařila rozehrávka a co přes litvínovskou defenzívu prošlo, pochytal Francouz. Vyzrát na něj zkoušel důrazem Bomersback nebo bekhendem Šagát. Gól mohl dát Martynek po Trávníčkově vybídnutí, ale byl faulován Strakou. Vyloučen byl také na druhé straně Gula.

Ve druhé části Piráti přidali, hned v úvodu mohli otevřít skóre Bomersback a Kaše. Pak zatlačila soupeře třetí řada hostů, která také později otevřela skóre. Mohl to udělat už Jánský ve 23. minutě, který nedopravil puk do odkryté klece. Domácí se pouštěli do útoku i v oslabení (vyloučen Sikora) a pak ve své v přesilovce (Zeman).

Při rovnovážném stavu zakončovali nebezpečně Kämpf a Bartečko. Piroš - Račuk, Hruška, to byli další neúspěšní realizátoři možností. A po té poslední platilo nedáš-dostaneš: po buly se dostal k puku Piroš, zpětnou přihrávkou našel před brankou Majdana, který se trefil k tyči, 0:1.

Za 27 vteřin bylo vyrovnáno, za modrou čárou propálil puk do sítě Lojek. A Litvínov byl rád, že přežil superšanci Bomersbacka a vyloučení Chaloupky.

Třetí část ale zahájil lépe. Hanzlova šance po Trávníčkově přihrávce skončila na Růžičkově betonu, který téměř nestihl reagovat a měl štěstí. Pak ale atakovanému Krstevovi utekl od mantinelu puk před branku k Pirošovi, který z voleje zakončil přesně, 1:2. Náskok zvýšila akce Pavlíka, který objel branku a našel před ní Majdana, 1:3.

Litvínov poté hrál dvě přesilovky prakticky za sebou, nevyužil je. Před Francouzem na druhé straně neuspěli Hruška ani Bomersback, kterému litvínovský brankář sebral gól doslova z hole. Vyloučení Guly dvě minuty před koncem umocnil Chomutov odvoláním brankáře, na svatyni černých ale přes několik pokusů recept nenašel.

Černožlutí si výhrou a třetím úspěchem v řadě v play out definitivně zajistili 11. místo. U všech čtyř branek zápasu byla třetí formace Majdan - Piroš - Jurčík. V úterý přivítá Litvínov doma další tým, který se připravuje na baráž: Rytíře z Kladna.

Ohlasy

logo Piráti Chomutov

Piráti Chomutov

Robert Kaše: "Zápas jsme nezačali dobře, chyběl nám pohyb. Soupeř byl uvolněný, hrál na tři pětky a přijel si zahrát hokej. Špatným pohybem jsme si nedokázali vytvořit tlak a dostávat se do šancí. Od druhé třetiny jsme přeházeli lajny. Měli jsme šance, ale hoříme v koncovce. Dali jsme vyrovnávací gól, to ale bylo všechno. Nedali jsme jasné šance a pak udělali školáckou chybu, kterou soupeř potrestal."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Jsme rádi, že jsme vyhráli. Zápas byl vyrovnaný, měli jsme víc štěstí v koncovce. Chomutov měl šance, ale výborně je zvládl Pavel Francouz, který nás držel celý zápas. I proto jsme dnes zvítězili."

Fanshop