Zápasy 18. 03. 2014, Redakce

Verva odzbrojila kladenské Rytíře, vítězná série pokračuje

Ani ve čtvrtém zápase nadstavby Litvínov nezaváhal a se třemi pětkami zdolal Kladno (4:2), už podruhé v této části soutěže. Znovu se nejvíce dařilo třetí řadě a střelci play out Majdanovi. Svou první domácí výhru vychytal Patrik Nechvátal.

OU 4., 18.03.2014, ZS I. Hlinky Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo Rytíři Kladno
HC VERVA Litvínov Rytíři Kladno
4 2
  • Třetiny

    2:0, 1:1, 1:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Nechvátal - Stříteský, Zeman - Gula, Chaloupka - Posmyk, Pavlík - Černý, Hübl, Lukeš - Martynek, Trávníček, Ručinský - Majdan, Jurčík, Laš. Připraven Francouz. Trenéři Rulík a Hořava

  • Sestava hostů

    Cikánek - Černošek, Bunda, Kolářík, P. Hořava, Gutwald, L. Procházka - Havlíček, Zagrapan, Šilhavý, Bílek, Lukáč, Strnad, Rudovský, Patera, Eberle, Dalecký, Machač, Bajaruns. Připraven Exner. Trenéři Čelanský, Neliba a Zajíc


Reportáž

Litvínov nakonec po jedné změně až před rozbruslením nastoupil bez Piroše, Jánského a Hanzla, zatímco Zeman do hry naskočil, takže ho v obraně nemusel zaskakovat útočník Trávníček. Kladno přijelo s třemi hráči navíc oproti Vervě a také s oběma olympijskými vítězi, Paterou a L. Procházkou.

Ač opět v nekompletní sestavě a jen se třemi pětkami byl Litvínov v první třetině aktivnější i přesnější v kombinaci a zaslouženě získal náskok. Již počtvrté se v play out prosadil Juraj Majdan, tentokrát dorážkou zblízka. (A ne v úterý naposledy). Už v 8. minutě si také první asistenci v Litvínově zapsal Marek Laš.

Nechvátal byl při ojedinělých kladenských výpadech pozorný a tak mohl přidat druhý gól Martynek. Stalo se ve dvojnásobné přesilovce Krušnohorců, protože průnik Černého vedl k faulům Bundy a Černoška ve stejném čase. Střelce ve výhodě vybídl ke gólové teči od modré čáry obránce Gula.

Po změně stran Verva náskok udržela. Nejprve zvýšil opět zblízka po ideální přihrávce z rohu před branku Majdan, 3:0. Potvrdil tak, že se mu do nadstavby dostavila střelecká forma. Hostům se v závěru třetiny naskytla krátká výhoda pět na tři a po jejím skončení uspěl v klasické přesilovce dorážkou Rudovský.

Třetí část byla nejzajímavější. Zeman ve 44. minutě zatáhl za záchrannou brzdu, ale Rudovský trestné střílení neproměnil. Nicméně hosté přidali, dokázali soupeře i zatlačit. Snížení se dočkali v přesilovce a ještě v docela solidním čase na to zkusit si vynutit prodloužení. A hlavně získat nějaký ten díl sebevědomí před baráží. Rudovský měl při dorážce tentokrát o poznání snadnější úlohu než při nájezdu, 3:2.

Ručinský byl vzápětí přísně vyloučen za naražení zezadu celkem na 12 minut a Rytíři dvě minuty před koncem umocnili svou přesilovku odvoláním gólmana Cikánka. Nakonec ale pečetil výsledek do jejich prázdné klece Michal Trávníček, který si vyměnil puk s Františkem Lukešem.

V nadstavbě tak Litvínov vylepšil svou bilanci už o tucet bodů a ještě nic neztratil. "Bylo to zatím naše nejtěžší utkání v play out, jsem rád, že jsme ho vyhráli," ohlížel se za zápasem již pětigólový střelec Juraj Majdan. "Jedenácté místo je neúspěchem, i když nám hrozilo v první polovině sezóny i horší umístění. Prospívá mi, že teď hrajeme jen na tři pětky, jsem víc na ledě a v tempu," uvedl.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Miloslav Hořava: "Na to, že utkání již nemohlo změnit postavení ani jednoho ze soupeřů v tabulce, mělo docela dobré tempo. Jsme rádi, že jsme i čtvrtý duel zvládli a vyhráli."

logo Rytíři Kladno

Rytíři Kladno

Jiří Čelanský: "V úvodu utkání jsme udělali chybu, kterou domácí dokázali potrestat, utekl nám začátek. Ale po zbytek zápasu jsme už hráli to, co jsme chtěli, byli jsme aktivní. Nejvíc v závěru, bohužel nás opět zklamala koncovka, to je naše velká bolest. Dotahovali jsme, vyrovnat už se nám nepodařilo."

Fanshop