Zápasy 21. 03. 2014, Redakce

Litvínovská jízda play out pokračuje, Nechvátal vychytal ve Varech čisté konto

Ani Energie Karlovy Vary neměla dost energie zastavit s větší vervou hrající Vervu. Góly Hübla, Majdana a Jánského vyhrál Litvínov páteční podkrušnohorské derby 3:0.

OU 5., 21.03.2014, KV Arena K. Vary
logo HC Energie Karlovy Vary
logo HC VERVA Litvínov
HC Energie Karlovy Vary HC VERVA Litvínov
0 3
  • Třetiny

    0:0, 0:1, 0:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Závorka (31. Honzík) – Gulaši, Kubka, Šmach, Dresler, Kvapil, Rýgl, Dvořák – Zaťovič, Vlach, Pohl – Kytnár, Vachovec, Tomeček – Flek, Buc, Koblasa – Gorčík, Zadražil, Csamango. Trenéři Mlejnek a Kverka

  • Sestava hostů

    Francouz – Stříteský, Gula – Posmyk, Pavlík – Kokeš, Chaloupka – Jánský, Hübl, Lukeš – Martynek, Piroš, Trávníček – Majdan, Jurčík, Laš. Připraven Klečka. Trenéři Rulík a Hořava


Reportáž

Martin Kokeš doplnil pětici stabilních obránců na šest, chyběli Zeman, Kousalík a Šlégr, v útoku pak Ručinský, Hanzl a Černý. Do branky si potřetí v play out stoupl Nechvátal, záda mu a třem pětkám Vervy kryl Klečka. Se sestavou Varů a juniory v ní to nakonec nebylo tak horké, ve čtyřech útocích výrazně převládali hráči základního kádru.

První část mohl Litvínov vyhrát o několik branek, ale ani největší šance a velké povedené kombinace gólem neskončily. Třetinu orámovaly tresty Vachovce po minutě hry a Zaťoviče ve 20. minutě. Mezi ně se vešly šance: Jurčíka po přečíslení a Majdanově přihrávce (likvidoval Závorka); Hübla, jež dostal dlouhou přihrávku a gólman proti jeho střele sklapl betony včas; Lukeše po zadovce Jánského, která může být na zlatou helmu (rovněž byl na místě brankář.

V 17. minutě možnosti hostí vyvrcholily vyšachováním defenzívy Západočechů po ose Piroš - Trávníček - Martynek, ani tohle ale gólem neskončilo. Domácí tutovku měl v úvodu Koblasa. Zákrokem nedovoleným a následně potrestaným, ale v tuto chvíli více než vhodným mu zhatil plány Nechvátal.

V prostřední třetině se obraz hry nezměnil a Verva jej také konečně promítla do brankového vyjádření. Ale to bylo až později. Pirošovo vybídnutí nezužitkoval Gula, bez větších změn proběhlo i Kytnárovo vyloučení na druhé straně. Po Trávníčkově možnosti byl vyloučen Gula a Zaťovič s Vlachem měli největší možnosti Energie. Neproměnili.

V polovině zápasu pustil Závorka do klece mladého kolegu Honzíka, který se činil. Trávníčkovi ještě radost zmařil, ale pak Lukeš našel mezi kruhy Hübla a ten skóroval, 0:1. Trávníčkův trest domácí nevyužili. Po pravdě, měli k tomu dost daleko. O svůj šestý gól ještě usiloval Majdan, po něm hrozili Lukeš a Hübl. Než, Litvínov se před odchodem do kabin musel spokojit s těsným vedením.

Ale po změně stran jej navýšil. Znovu se dočkal Majdan, pohotově zavěsil. Téhle řadě se v play out daří. Po ní Hüblovu přihrávku zblízka proměnil Jánský, 0:3. Předtím na Nechvátala nevyzrál Zaťovič. Litvínov mohl hrát i na krásu a i když se utkání dohrávalo, málem skončilo špatně pro Gulašiho, kterého trefila Trávníčkem zblokovaná přihrávka do obličeje.

První Nechvátalova nula! Pátá výhra týmu v řadě je pozvánkou na poslední duel v neděli od 15 hodin v Litvínově s chomutovskými Piráty.

Ohlasy

logo HC Energie Karlovy Vary

HC Energie Karlovy Vary

Jaromír Kverka: "Litvínov má spoustu šikovných hráčů, kterým bezkontaktní hokej v play out vyhovuje. My jsme z těch mála šancí nic nevyužili. Pozitivem zápasu je, že jsme zkusili mladé kluky a udělali si obrázek o jejich připravenosti."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Pokračovali jsme v dobrých výkonech, které ve skupině o udržení předvádíme. Hrajeme na méně hráčů a v tempu. Výborně nám zachytal Nechvátal a měli jsme trochu štěstí v koncovce."

Fanshop