Zápas - mládež 13. 03. 2014, Lucie Lobo

Junioři: Skvělý závěr! Litvínov otočil utkání s Třincem, výhru vystřelil Baránek v prodloužení

L i t v í n o v - V prvním utkání čtvrtfinále Litvínov znovu ukázal, že mu patří závěry utkání. Dvě minuty před koncem srovnal stav utkání Zdeněk a rozhodovalo se v prodloužení, kde v početní výhodě vystřelil domácím výhru Marek Baránek. Chemici jdou tedy v sérii do vedení a zítra tyto dva týmy čeká odveta na spodní ploše v Litvínově.

1.ČF, 13.03.2014, ZS Ivana Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Oceláři Třinec
HC VERVA Litvínov HC Oceláři Třinec
4p 3
  • Třetiny

    1:2, 0:1, 2:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Soukup – Šesták, Baránek, Fučík, Strejček, Cvrk, Kokeš, Šefl, Řehoř, Trübenekr, Zdeněk, Písařík, Weitz, Ujfaluši, Mical, Řezníček, Sýkora, Šimeček, Válek, Štěpka.

  • Sestava hostů

    Svoboda – Běhal, Zahradníček, Pisarik, Mravec, Matyáš, Foltýn, Pěnčík, Růžička, Kofroň, Ižacký, Kovařčík, Kasala, Motloch, Franek, Jaroš.


Reportáž

Ve čtvrteční podvečer nastoupili litvínovští junioři k prvnímu čtvrtfinálovému utkání proti Třinci. Už před začátkem bylo jasné, že oba týmy čeká velmi těžké utkání, protože už v nadstavbové části byla utkání velmi vyrovnaná.

Hned v úvodu třetiny se do obrovské šance dostali domácí. První lajna Chemiků několikrát dorážela před brankou a hostující gólman Svoboda měl velké štěstí, že neinkasoval. V šesté minutě stav utkání otevřeli hosté poté, co Růžička našel volného Tomáše Franka, který ujel po pravém mantinelu a překonal Soukupa střelou mezi betony. Tři minuty na to Třinec navýšil své vedení na 2:0. V situaci dva na jednoho Ižacký nahrál na druhou stranu Adamu Kofroňovi, který z první doklepl kotouč za Soukupova záda.

Ve dvanácté minutě si další pěknou příležitost vypracovali hosté. Kovařčík nahrával před branku volnému Kofroňovi, ten ale našel pouze Soukupa, který se stihl přemístit. Běžela patnáctá minuta, když Litvínov snížil na rozdíl jediné branky. Válek na sebe natáhl dva bránící hráče a tím uvolnil místo pro Pavla Písaříka, který se z mezikruží trefil přesně pod horní tyč. Ke konci třetiny ještě Válek nahrál Trübenekrovi, který ovšem trefil jen připraveného Svobodu.

Ve dvaadvacáté minutě si aktivní Řezníček vypracoval pěknou šanci, když objel hostující branku a vystřelil z kruhu. Hostující gólman vyrazil kotouč před sebe, kde byl jako první třinecký obránce a zhatil tak možnost případné dorážky. Chvíli na to se v situaci dva na jednoho ocitli Růžička s Frankem, litvínovský Písařík ovšem fauloval a musel si odpykat dvouminutový trest. V přesilové hře se k největší šanci dostal Kovařčík, který z mezikruží střelou po zemi nepřekonal skvělého Soukupa.

V polovině druhé dvacetiminutovky měl Litvínov obrovský tlak, ve kterém Mical dvěma pokusy neuspěl proti hostujícímu Svobodovi. Ve 34. minutě byl vyloučen domácí Šefl a 16 sekund před jeho návratem na led dokázali hosté využít této přesilové hry. Zahradníček přenechal puk volnému Tomáši Frankovi, který zblízka překonal bezmocného Soukupa a poslal hosty do dvoubrankového vedení.

Ve 37. minutě se ve svém vlastním oslabení do úniku dostal Válek, byl ale faulován a nemohl tak přesně zakončit. Při hře 4 na 4 se domácím dařilo o hodně lépe než hostujícímu týmu. Chemici byli prakticky celou dobu v útočném pásmu a vypracovali si několik skvělých šancí. Hostující tým několikrát podržel skvělý Svoboda.

V úvodu závěrečné třetiny při hře 4 na 4 Litvínov snížil stav utkání na rozdíl jediné branky zásluhou posily domácích Pavla Písaříka. Ten dostal přihrávku na kruh od Válka, odkud vystřelil a kotouč propadl Svobodovi přes rameno až do branky. Ve 49. minutě měli obrovskou šanci hosté poté, co Ižacký vystřelil z kruhu, Soukup jen vyrazil před sebe, kde čekal Kovařčík. Ten ale Soukupa také nepřekonal a litvínovský gólman tak zlikvidoval další šanci hostí.

Pět minut před koncem třetiny se Svoboda musel v brance pěkně otáčet, černožlutí ve velkém tlaku prahli po vyrovnání a na hostující gólmana letělo několik nepříjemných střel. V 58. minutě vyrovnal stav utkání Jakub Zdeněk, který šikovně tečoval Kokešovu střelu od modré a na litvínovské střídačce propukla obrovská radost. Do konce třetiny už se nic nestalo a rozhodovalo se v prodloužení.

V tom byl lepším týmem Litvínov, který si vypracoval několik šancí. Nejdříve Písařík nahrál Válkovi na kruh, ten se ale trefil jen do Svobodovo hrudi. Poté z mezikruží vyslal nádhernou střelu Cvrk, který si poté ještě dojížděl k dorážce, ale byl faulován a na trestnou lavici usedl Zahradníček. Litvínov této příležitosti využil a při přesilové hře rozhodl o vítězi utkání Marek Baránek, který od modré nedal Svobodovi šanci.

První utkání čtvrtfinálové série tedy vyhrává Litvínov. Zítra tyto dva týmy čeká odveta, která se bude hrát na spodní ploše od 15:00. Přijďte povzbudit litvínovské mladíky a pomoct jim k postupu.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov): Nezačali jsme dobře, takhle nervózní kluky jsem dlouho neviděl. Nemohli jsme se do toho pořádně dostat, házeli jsme to po sobě. Nemůžu říct, že by kluci nechtěli, ale chvilkami tam byla až přemíra snahy a kluci byli, jak už jsem řekl, zbytečně nervózní. Poslední třetina už byla o trošku lepší a v prodloužení jsme měli štěstí, kterému jsme šli od třetí dvacetiminutovky více naproti. Doufám, že zítra to bude klidnější.

Kdy jste se rozhodl, že povoláte Pavla Písaříka z Mostu? Pavla Písaříka jsem se rozhodl povolat víceméně až dnes před zápasem, měl z toho velkou radost, chtěl nám pomoct a tak jsme toho využili.


logo HC Oceláři Třinec

HC Oceláři Třinec

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): Prohráli jsme vyhrané utkání, klíčový moment vidím ve vyloučení v závěru utkání. V dnešním utkání jsme byli lepší a je jen smůla, že jsme to nedotáhli do vítězného konce.

Fanshop