Zápas - mládež 17. 03. 2014, Ondřej Vlk

Junioři: Litvínov dal Třinci z 55 pokusů pouze branku a série pokračuje

T ř i n e c - Litvínov odjel na 3. čtvrtfinále NOEN extraligy juniorů až do vzdáleného Třince. Chemici si z domácích utkání vezli do Werk arény vedení 2:0 v sérii, a tak mohli už v tomto utkání rozhodnout o postupu do semifinále. Tento počin se ale Litvínovským nepovedl a i přes střeleckou převahu nedokázali soupeři vstřelit více než jednu branku. Naopak Třinec vyučil chemiky z produktivity a série pokračuje zítřejším utkáním, které začíná ve 13 hodin.

3.ČF, 17.03.2014, WERK aréna
logo HC Oceláři Třinec
logo HC VERVA Litvínov
HC Oceláři Třinec HC VERVA Litvínov
3 1
  • Třetiny

    2:0, 0:0, 1:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Svoboda – Běhal, Zahradníček, Pisarik, Mravec, Matyáš, Heider – Pěnčík, Švaňa, Kofroň, Ižacký, Kovařčík, Kasala, Motloch, Christov, Jaroš.

  • Sestava hostů

    Soukup – Šesták, Baránek, Fučík, Strejček, Cvrk, Kokeš, Šefl – Trübenekr, Zdeněk, Weitz, Ujfaluši, Mical, Řezníček, Sýkora, Šimeček, Válek, Štěpka


Reportáž

Hráči s dráčkem na prsou byli dnes pod velkým tlakem, buď vyhrají nebo končí , a tak do utkání nastoupili s vervou a odhodláním něco s nepříznivým vývojem série udělat. Hned na začátku se do samostatného úniku dostal Jakub Ižacký, ale brankáře Soukupa střelu nad rameno nepřekonal. Do samostatného úniku se vydal také Vít Christov, ten úspěšný napoprvé také nebyl, ale byl faulován a nájezd si zopakoval.

Tentokráte kotouč dostal za záda brankáře Litvínova a Třinec se dostal do vedení. Ocelářům poté narostla křídla a po nezužitkovaných šancích Kovařčíka a Kofroně se Třinec radoval podruhé. Od modré čáry vypálil Alex Pisarik a jeho střelu za záda Soukupa usměrnil Lukáš Kasala.

Dvoubrankový náskok vydržel Ocelářům i po dobu druhé periody, do které nastoupili Oceláři s velkou chutí, ale vylámali si zuby na skvělém Jakubovi Soukupovi. Od poloviny prostředního dějství se už ke slovu začali dostávat hráči Litvínova, ale skvělými zákroky držel Třinec nad vodou Miroslav Svoboda.

Nejprve se stihl přemístit proti střele Weitze, poté mu pomohlo i trošku štěstí, když mu puk poskakoval po brankovišti. Ve druhé třetině tak gól nepadl a hrstka diváků se mohla těšit na poslední dějství.

V tom byli lepší hosté z Litvínova, kteří Třinec vůbec nepouštěli do šancí a hodně dobře napadali rozehrávku Třince, která nebyla dobrá. Oceláře ze šlamastiky vytahovaly brilantní zákroky brankáře Svobody. Opět to byl Weitz, který si na něm vylámal zuby, když střílel do prázdné brány a Svoboda stihl proti jeho střele vytasit lapačku.

Nicméně se stalo to, co se dalo očekávat a hráči Litvínova snížili. David Weitz konečně našel recept na Svobodu a Chemici se dostali na dostřel jediné branky. Poté mohli hosté dokonce vyrovnat, ale špatnou rozehrávku Třince, když jeli dva na nikoho, nedokázali borci v černých dresech využít. Jakub Ižacký tak střelou do prázdné branky rozhodl o vítězství domácích a prodloužení série.