Zápas - mládež 18. 03. 2014, Lucie Lobo

Junioři: Litvínov další mečbol nevyužil, ve čtvrtek čeká zápas o vše

T ř i n e c - Čtvrté čtvrtfinálové utkání sehrál Litvínov opět na ledě Třince, který si v pondělním zápase vynutil pokračování série. V napínavém utkání museli Litvínovští dotahovat dvoubrankové manko, to se jim také v první třetině podařilo. Ve druhé dvacetiminutovce přidal Válek třetí branku Litvínova a do kabin se odcházelo za stavu příznivějšího pro hosty 2:3. Třinečtí junioři ale nic nevzdali a v polovině závěrečné části vyrovnali stav utkání. Nakonec se rozhodovalo v nájezdech, kde více štěstí přálo domácím. To znamená, že stav série je vyrovnaný 2:2 a ve čtvrtek se bude hrát rozhodující duel o postup do semifinále na ledě Chemiků.

4.ČF, 18.03.2014, WERK aréna
logo HC Oceláři Třinec
logo HC VERVA Litvínov
HC Oceláři Třinec HC VERVA Litvínov
4sn 3
  • Třetiny

    2:2, 0:1, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Svoboda – Mravec, Běhal, Heider, Pisarik, Zahradníček, Matyáš – Sikora, Kasala, Švaňa, Franek, Jaroš, Kofroň, Kovařčík, Christov, Motloch, Pěnčík, Ižacký.

  • Sestava hostů

    Soukup – Cvrk, Fučík, Kokeš, Strejček, Šesták, Baránek, Šefl – Mical, Řehoř, Trübenekr, Válek, Zdeněk, Řezníček, Sýkora, Šimeček, Štěpka, Ujfaluši, Weitz.


Reportáž

Do utkání doslova vlétli hosté z Litvínova, svůj tlak však nedokázali využít a z úvodního gólu se tak radovali domácí junioři. Ižacký od levého mantinelu našel přesnou přihrávkou hůl Ondřeje Kovařčíka a ten překonal litvínovského brankáře poprvé. A o dvě minuty později lovil Soukup další kotouč ze své sítě. Kovařčík nahodil puk do brankoviště, odkud ho do sítě pohotově poslal Adam Kofroň.

Sérií nepřesností však domácí hráči dostali Litvínov opět do hry. Nejprve snižoval Ivan Řehoř, který trefil horní růžek třinecké branky. Vrátit svému týmu dvoubrankové vedení mohl Ižacký, v přečíslení však trefil pouze beton Soukupa. Nedáš - dostaneš, platilo i tentokrát. Litvínovští zavřeli třinecké juniory v jejich obranném pásmu a přesnou střelou vyrovnal David Weitz.

I vstup do druhé třetiny vyšel lépe litvínovským juniorům, před Svobodou zůstal nekrytý Válek, ten ale nedokázal procpat puk do branky. Hosté si poté vybojovali i první přesilovou hru, v níž dokázali vytvořit přesilovkou zámek, ale gólově se prokázat nedokázali.

Baránek pak v útočném přehnaně tvrdým zákrokem poslal k zemi Pisarika, který se jen s pomocí lékaře a svých spoluhráčů dokázal dostat na střídačku. A tímto zákrokem utkání skončilo pro oba hráče. Baránek vyfasoval pětiminutový trest za zásah do oblasti hlavy a krku a osobní trest do konce utkání, nabídnutou dlouhou přesilovou hru však Oceláři využít nedokázali a krátce po jejím skončení inkasovali gól z hole Lukáše Válka. Chvíli na to mohl vyrovnat Kovařčík, který obešel všechny bránící hráče Litvínova, ale tváří v tvář litvínovskému gólmanovi už však neuspěl.

Do třetí třetiny vstoupili mnohem aktivněji domácí junioři, protože bylo jasné, že pokud dnešní utkání prohrají, sezóna pro ně končí. A Soukup měl hned od úvodních minut poslední dvacetiminutovky plné ruce práce. Mladíci s dráčkem na prsou se dokonce dostali do přečíslení dva na nikoho, ale litvínovský gólman vyjel z branky a celou akci tak zastavil. Další krásnou akci domácích pak zastavila litvínovská tyč.

Ale třinečtí mladíci se nechtěli vzdát bez boje a nakonec se vyrovnání po svém dočkali, přesnou střelou se prosadil nejproduktivnější útočník domácích Tomáš Franek. A hned po vyrovnání mohli Oceláři otočit vývoj utkání, Kovařčík ale trefil pouze litvínovskou tyčku, která v dnešním utkání několikrát zachránila hostující tým. A protože po třech třetinách svítilo na světelné tabuli skóre 3:3, následovalo prodloužení.

V prodloužení si několik gólových příležitostí vytvořili oba týmy. Ale oba soupeři ztroskotali na skvěle chytajících gólmanech. A o osudu série tak rozhodovaly samostatné nájezdy, ve kterých se dvakrát dokázal prosadit Tomáš Franek