Zápas - mládež 25. 03. 2014, Lucie Lobo

Junioři: Litvínovští schytali v Plzni těžký direkt a série se přesouvá do Litvínova

P l z e ň - Druhé semifinálové kolo se odehrálo na ledě Plzně, která už od začátku na ledě dominovala. V první třetině plzeňští junioři potvrdili svou převahu první brankou utkání a ve druhém dějství tomu nebylo jinak. Do závěrečné dvacetiminutovky se šlo za stavu 2:0 pro Indiány. V poslední části dokázala Plzeň využít dvě přesilové hry a Chemiky nakonec porazila jasně 5:0. Série se tedy přesouvá zpět do Litvínova, kde oba týmy čeká rozhodující utkání o postup do finále. Přijďte podpořit litvínovské mladíky!

2. SF, 25.03.2014, ČEZ aréna, Plzeň
logo HC ŠKODA PLZEŇ
logo HC VERVA Litvínov
HC ŠKODA PLZEŇ HC VERVA Litvínov
5 0
  • Třetiny

    1:0, 1:0, 3:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Pacl – Walter, Kubík, Kohel, Hanus, Holý, Houfek "A", Slavík "C" – Kopta, Mašek, Kristl, Rajal, Polata, Švarc, Přikryl, Uhlík, Čadek, Suchý, Tulačka "A", Vlček, Kepka.

  • Sestava hostů

    Soukup – Šesták, Baránek, Fučík "A", Strejček, Cvrk, Kokeš, Šefl – Řehoř, Trübenekr, Zdeněk, Weitz, Ujfaluši, Mical, Řezníček, Sýkora, Šimeček, Válek "C", Štěpka.


Reportáž

Do utkání vstoupili aktivněji domácí. Přikryl se zjevil mezi kruhy, ale odražený touš do sítě přes Soukupa nepropasíroval. Hosté odpověděli podobnou mincí. Mical střílel z pravé strany, jeho pokus ještě dorážel Válek na brankovišti, ale i Pacl prokázal své schopnosti.

Následně dostal Kopta přihrávku zpoza branky na pravou tyč, hostující brankář byl připraven. Po chvilce se znovu mezi kruhy dostal k černému nesmyslu Kristl, ale Soukup jeho bekhend vytěsnil betonem. A tak domácí uspěli jinak. Ihned po buly napřáhl na modré Jan Holý a propálil vše, co mu stálo v cestě - 1:0! Uklidňující gól mohl přidat vzápětí Přikryl, dorážkou na brankovišti na Soukupa nevyzrál.

Následně se probrali i hosté, ovšem Trübenekr z pravého kruhu tvrdou ranou netrefil zařízení a Zdeněk z druhé strany pouze vyprášil levý beton Pacla. Když pak Severočeši v závěru doslova pohrdli přesilovou hrou, odcházeli do kabin o něco veselejší Plzeňáci.

I do prostředního dějství vkročili lépe domácí, ovšem Houfkova rána od modré, stejně jako po chvilce Tulačkovo z mezikruží, byla obránci zblokována. Hosté však byli po tlakem a brzy za svými zády zapomněli na Richarda Kristla, jenž tváří v tvář Soukupovi uspěl střelou na vyrážečku - 2:0!

Třetí branku mohl vzápětí přidat Holý, osamocený mezi kruhy však v situaci dvou na jednoho netrefil svou dělovkou zařízení. Osmělil se i Litvínov. Trübenekr vypálil jedovatě přes obránce z pravého kruhu a Pacl jen tak tak dokázal zasáhnout ramenem.

Hosté následně znovu téměř neohrozili domácí klec v přesilové hře a málem je potrestal Houfek z mezikruží, skvěle zasáhl Soukup. Stejný hráč si po chvilce sjel od modré na pravý kruh, znovu ho však dokázal vychytat gólman Litvínova. Stejně jako v první části i nyní černožlutí nevyužili početní výhodu těsně před sirénou a znovu tak odcházeli do kabin o něco spokojenější Západočeši.

Poslední část odšpuntoval dělovkou z levého kruhu Cvrk, Pacl zvládl zasáhnout betonem. Jenže hosté, kteří do této doby nenabídli domácím jedinou přesilovou hru, se dvakrát nechali vyloučit v rychlém sledu a indiáni trestali. Ondřej Kopta osamocený na pravém kruhu zamířil a neskutečně trefil bližší horní růžek nad rameno gólmana - 3:0! Následně ale putovali modrobílí do čtyř a z levého kruhu rozezvučel Štefl konstrukci plzeňské svatyně.

Hra se pak vytratila na úkor vyloučených na obou stranách, vše vyústilo ve dvojnásobnou početní výhodu i pro Litvínov. Jenže černožlutí si vedli prachbídně, jedinou střelu, navíc od modré v podání Baránka, si Pacl pohlídal. Naopak rozjetí domácí v plném stavu přidali čtvrtý gól, když se šikovnou tečí Houfkovy pobídky od modré prosadil Matěj Polata – 4:0!

Severočeši se již v závěru soustředili pouze na dohrávání soupeře, jeden takový atak ovšem zle přehnal Roman Fučík, který Přikryla poslal do nemocnice s otřesem mozku a sám putoval pod sprchy s trestem ve hře. V nabídnuté přesilové hře Richard Kristl hledal z levé strany na brankovišti spoluhráče, beci si však touš srazili do vlastní sítě - 5:0!

Na výsledku již nic nezměnilo ani řádění Baránka, který nejprve soupeře zasáhl vysokou holí a dalšího sestřelil mimo hru zezadu u mantinelu. Série se tak k rozhodujícímu souboji o finále stěhuje do Litvínova.

Ohlasy

logo HC ŠKODA PLZEŇ

HC ŠKODA PLZEŇ

David Bruk (HC Plzeň 1929): "Zápas se samozřejmě hodnotí pozitivně. Byli jsme jednoznačně lepší než Litvínov, měli jsme více šancí, lépe jsme bruslili. Akorát nás mrzí, že Litvínov hrál dvě třetiny velmi slušně, neměl vyloučeného hráče a když jim zápas utekl mezi prsty, tak hodně přitvrdili a poslali nám Přikryla do nemocnice s otřesem mozku. Tohle se nám samozřejmě nelíbí."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov): "Nám se od začátku dnešní utkání nepovedlo. Proto, abychom postoupili do finále, jsme udělali hrozně málo, navíc se k tomu v závěru přidala nedisciplinovanost a nervozita. Série se vrací zpátky do Litvínova, začínáme za stavu 0:0 a máme to na své straně."

Fanshop