Zápasy 19. 08. 2014, Redakce

V Plzni výhra po nájezdech

Po třech utkáních doma zamířil Litvínov k dalšímu přípravnému utkání na plzeňský led. Poprvé s Martinem Ručinským v sestavě zvítězil 3:2 po nájezdech, trefili se Jurčík, Pavelka a rozhodl Jánský. Chytal Soukup.

přát., 19.08.2014, Plzeň
logo HC ŠKODA PLZEŇ
logo HC VERVA Litvínov
HC ŠKODA PLZEŇ HC VERVA Litvínov
2 3sn
  • Třetiny

    0:0, 1:1, 1:1 - 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Machovský – Pulpán, Kadlec, D. Sklenička, Ferenc, Marcel, Grin, Boháč – Pletka, Simon, Kratěna, Johnson, Lev, Balej, Kubalík, Kašpařík, Schleiss, Beran, Sýkora, Dvořák. Připraven Mensator. Trenéři Razým, Mich. Straka, Špaček

  • Sestava hostů

    Soukup - Kubát, Chaloupka, Fučík, Pavelka, Z. Sklenička, Pavlík, Čejka - Majdan, Hanzl, Lukeš - Martynek, Hübl, Ručinský - Jánský, Šrámek, Trávníček - Písařík, Piroš, Jurčík. Připraven Francouz. Trenéři Rulík a Hořava


Reportáž

První třetina branku nepřinesla. O dost blíže k ní měli hosté, hráli už v 6. minutě i přesilovku (vyloučen Kubalík), ale ani v ní v této části hry na Machovského nevyzráli. Nerozhodný stav do přestávky určitě více mrzel aktivnější hráče Vervy. Na druhé straně největší možnost domácích Indiánů, jmenovitě Baleje, zneškodnil Soukup.

Po změně stran se už diváci branek dočkali. K první vedla druhá přesilovka Severočechů v zápase, ale udeřilo při ní na opačné straně než obvykle. V oslabení se prosadil důrazný Kratěna, 1:0.

K vyrovnání měla blízko rána Pavlíka. Pak Litvínov přečkal první oslabení. Ve 35. minutě musel pod sprchy předčasně plzeňský Boháč za naražení zezadu a po dvou minutách početní výhodu zužitkoval Jurčík, 1:1.

Z druhé části uplynulo jen 80 sekund a zápas už měl nového vedoucího, Pavelka otočil stav na 1:2. Schleissovo vyloučení zůstalo nepotrestáno, ale pak se poměr dvouminutových trestů změnil z 3:1 na 3:4, což vedlo k vyrovnání. Chaloupkův trest ještě změnu skóre nepřinesl, ale Pavlíkův pobyt na lavici hanby už vypršel předčasně, Lev srovnal na 2:2.

Následný Ručinského prohřešek Verva ubránila a v závěru měla sama blízko k vítězství. Nejprve mohl rozhodnout po Šrámkově akci Jánský, to do konce zbývaly tři minuty. Necelou minutu před sirénou šel ven ex-Slávista Kadlec, ale stav už se nezměnil ani po nadějné ráně Hübla pár vteřin před skončením klasické hrací doby.

První litvínovský trénink nájezdů před extraligou dopadl dobře. K rozuzlení došlo bez prodloužení a rozhodl hned v první sérii nájezdů Jánský. Za Škodu neuspěli proti Soukupovi Beran, Kubalík ani Pulpán, po Jánském neproměnili svůj nájezd Písařík a Martynek. Ve čtvrtek zamíří HCVL znovu západním směrem, tentokrát do Karlových Varů.

Fanshop