Zápasy 21. 08. 2014, Redakce

Vítězná šňůra pokračuje, Verva nedovolila Energii skórovat

V odvetném přípravném utkání v Karlových Varech Litvínov rozhodl zápas Pavlíkovým gólem (1:0) a odvezl si domů výhru, i když v jeho sestavě chyběla řada zkušených hráčů.

přát., 21.08.2014, K. Vary
logo HC Energie Karlovy Vary
logo HC VERVA Litvínov
HC Energie Karlovy Vary HC VERVA Litvínov
0 1
  • Třetiny

    0:0, 0:0, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Závorka – Rohan, Kvapil, Šmach, Kubka, Deyl, Harant, Dvořák, Schusser – Gorčík, D. Hruška, Duda – Vachovec, R. Hruška, Koblasa – Flek, Heizer, Tomeček – Vrána, Kverka, Vaněk. Připraven Habal. Trenéři Mlejnek a Kverka

  • Sestava hostů

    Francouz - Šlégr, Pavelka - Čejka, Zeman - Chaloupka, Sklenička - Fučík, Pavlík - Jánský ("C"), Hanzl, Gerhát - Majdan, Šrámek, Jurčík - Písařík, Smolka, Trübenekr. Připraven Soukup. Trenéři Rulík a Hořava


Reportáž

Litvínov poprvé v sestavě s Jiřím Šlégrem (a s řadou odpočívajících hráčů) postavil proti Varům opět do hry několik mladíků. Domácí nastoupili tentokrát i s dvěma nejzvučnějšími posilami, Dudou a Hruškou, přesto byli aktivnější hosté.

V 5. minutě ohrozil Závorku Sklenička a na domácího gólmana číslo jedna mířilo hodně střel hlavně v první přesilovce zápasu (Kverka). Skóre se ale nezměnilo. A to ani při Hanzlově vyloučení, kdy Francouz vychytal Tomečka, ani po ráně Gerháta v samém závěru třetiny, kterou zastavila tyč.

Po změně stran se obraz hry příliš nezměnil, jen na branky se stále čekalo marně. Domácí možnost měl Koblasa, za hosty odpověděl Písařík ranou do břevna. Energie nevyužila dvě přesilovky (Majdan a Jurčík), přičemž druhý jmenovaný dostal navrch desetiminutový trest.

V závěru třetiny vzruchu přibylo a došlo i na větší šance. Hruška trefil tyč, nebezpečně zakončoval Trübenekr nebo Čejka. Poškorpili se Duda se Skleničkou, oba inkasovali menší tresty za hrubost. Jak dopadnou jejich střety 12. září?

Třetí dějství už přineslo kýžený gól a k radosti fandů Severočechů padl do Závorkovy sítě. Litvínov ubránil provinění Jánského a nedlouho poté se po přihrávce Pavlíka trefil ve 48. minutě Šrámek (střelec a asistent byli opraveni podle Zápisu o utkání), 0:1.

Varští usilovali o vyrovnání a odehráli v závěru utkání svou nejlepší pasáž zápasu, ale k brance jim nepomohlo ani vyloučení Zemana v 55. minutě, ani Šrámkův trest za zdržování hry v minutě předposlední, ani power play.

Verva tak i v kombinované sestavě oplatila soupeři porážku z prvního zápasu z Litvínova 1:2 a pokračuje ve vítězné sérii. A Pavel Francouz má v nové sezóně první čisté konto. V sobotu se HCVL v dalším přípravném utkání utká v Drážďanech s Wolfsburgem. (Ilustrační foto)