Zápasy 04. 09. 2014, Redakce

Orli klovli jen jednou, Verva přehrála v generálce Znojmo

Martynek, Jánský, Kubát a Lukeš, to jsou poslední litvínovští střelci v přípravě. Za hosty korigoval jen Tomas, Vervě generálka na Tipsport extraligu vyšla

přát., 04.09.2014, ZS I. Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo Orli Znojmo
HC VERVA Litvínov Orli Znojmo
4 1
  • Třetiny

    2:1, 2:0, 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Francouz - Kubát, Gula - Sklenička, Pavlík - Chaloupka, Pavelka - Zeman, Šlégr - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Ručinský - Majdan, Piroš, Trávníček - Písařík, Šrámek, Jurčík. Připraven Soukup. Trenéři Rulík a Hořava

  • Sestava hostů

    Cikánek – Grof, Bořuta, Sova, Pavlikovský, Nemčík, Štach, – Tomas, Fiala, Lattner, Rosa, Pucher, Podešva, Abdul, Šeda, Číp, Bartoš, Novák. Připraven Nechvátal. Trenéři Režnar a Dočekal


Reportáž

Teplé a slunné venkovní počasí tentokrát nepřilákalo do hlediště Zimního stadiónu Ivana Hlinky takovou návštěvu, jako minulé zápasy, ale diváci se v úvodním dějství zahřáli i hned třemi góly. Nastoupili prakticky v nejsilnější sestavě. Soupeř z EBEL ligy nedal v kleci šanci Patriku Nechvátalovi.

Již v první minutě mohl otevřít skóre Martynek, zakončit ale před brankářem nestihl. Hosté odpověděli šancí Rosy, která, zdálo se, zazvonila o tyč. Poté Lukeš pálil z mezikruží nad a následně přišla první vyloučení.

K Fialovi přisedl po 23 vteřinách zkušený Pucher a dvojnásobnou výhodu domácí po nějaké době využili. Nebezpečná rána Kubáta ještě do sítě neprošla, ale Martynkova koncovka po ťukesu s Pirošem a Šlégrem už byla úspěšná, 1:0.

Orli v průběhu první třetiny vystrčili drápy a dočkali se srovnání. Tomas, který má zkušenosti i z Litvínova, ze strany do odkryté klece doklepl sražené Štachovo nahození, 1:1. Odpověď Vervy však přišla rychle. Jánský dostal kolmici od Lukeše, otevřela se před ním cesta a on ji využil, ujel a samostatný nájezd zakončil. Puk Cikánkovi prošel do sítě, 2:1.

Francouz vychytal Bořutu a Litvínov ubránil Pirošův trest. Spolu s Pirošem šel ven za hrubost i Nemčík, ale penalizace domácího centra byla o dvě minuty vyšší za krosček. Lattner ukončil třetinu o půl minuty dříve díky krvavému zranění na hlavě. Z ledu odjel po svých.

Ve druhém dějství Verva svůj náskok navýšila, i když si zpočátku trénovala oslabení. Pavelka a Kubát oslabili znovu tým, ale hosté se ani ve výhodě přes Francouzovu hráz nedostali. A tak se síť napnula na druhé straně, Štachův trest zkrátil Kubát po kombinaci s H + L, 3:1.

Zvýšit mohl Šrámek, zachytil soupeřovo vyhození a měl drahně klidu i času na střelu, nic z toho však nebylo. Z protiútoku mohl snížit Číp. Při Hüblově vyloučení nastřelil Tomas tyč, při Nemčíkově Jánský též. Ale branka ještě přece jen padla, Čípovo přisednutí k Nemčíkovi na lavici hanby potrestal brzy Lukeš, 4:1. Domácí tak šli do kabiny zvesela.

A stejně tak i potřetí, po zápase, v jehož závěru již gól nepadl. Ne že by se už šance nerodily, naopak. Domácí několikrát sklidili za své akce a kombinace potlesk, hosté zase nastřelili další tyč. V závěru šli Krušnohorci ještě dvakrát do čtyřech (Písařík, Sklenička), ale Francouz ukázal před startem Tipsport extraligy slušnou formu a korekci stavu nepřipustil.

Tak v pátek dvanáctého!