Zápasy 12. 09. 2014, Redakce

Vary odjely s "kontumační" porážkou

V první jeden, ve druhé dva, ve třetí opět dva góly nasázeli Verváci v premiéře nové sezóny Karlovým Varům. Energie zhasla po výsledku 5:0, nejvíce se dařilo Viktoru Hüblovi (2+1)

1. kolo, 12.09.2014, ZS I. Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Energie Karlovy Vary
HC VERVA Litvínov HC Energie Karlovy Vary
5 0
  • Třetiny

    1:0, 2:0, 2:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Francouz - Kubát, Gula - Sklenička, Zeman - Chaloupka, Pavelka - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Ručinský - Majdan, Piroš, Trávníček - Písařík, Šrámek, Jurčík. Připraven Soukup. Trenéři Rulík a Hořava

  • Sestava hostů

    Závorka - J. Tomeček, Sičák, M. Rohan, Redlihs, Harant, Šmach - Duda, R. Hruška, Štals - D. Hruška, Balán, Vachovec - V. Tomeček, Kverka, Pšurný - Gorčík, Skuhravý, Heizer. Připraveni Habal, Dvořák a Kvapil. Trenéři Mlejnek a Kverka st.


Reportáž

Bez obránců Pavlíka a Šlégra nastoupila Verva k utkání o první body nové sezóny proti svému – dá se říci už tradičnímu – blízkému rivalovi. A dočkala se před slušně zaplněnými ochozy rekordně rychlého úvodu.

Viktor Hübl se dostal při prvním střídání k soupeřem chybně ztečované přihrávce, plácl z voleje do puku a ten skončil v síti, 1:0. Časomíra ukrojila teprve necelých dvacet vteřin! Tenhle gól asi nějakou chvilku v hitparádě těch nejrychlejších vydrží…

Verva byla v prvním dějství vcelku jednoznačně lepším týmem, ale nedařilo se jí to brankově vyjádřit. Lukeš zakončil mimo poté, co přesprintoval Haranta, Martynek po kolmé přihrávce dovezl v sólu puk k brankovišti, ale koncovka mu nevyšla. Bude to HCVL mrzet?

Ne. I proto, že dvojnásobnou výhodu, kdy trestnou lavici tři čtvrti minuty zahřívali Lukeš a Trávníček, jenž podle sudích nedovoleně atakoval Dudu, hosté nevyužili. "Dostali jsme se v oslabení pod tlak, zápas byl v těchto fázích vyrovnaný," hodnotil po utkání trenér Radim Rulík.

Po změně stran zůstal duel dlouho gólově na vážkách, i když Jánského dorážka či Ručinského zakončení při přesilovce čtyři na tři po brance jen volaly. Francouz byl pozorný a tak domácí stále drželi alespoň těsné vedení.

Rozuzlení zápasu signalizovalo Lukešovo vyloučení, Energie totiž při něm nepředvedla téměř nic. A pět minut před koncem třetiny přišel velký závar Vervy. Odstartovala jej Pirošova střela do boční sítě po křižné přihrávce Pavelky. Pak zazvonila tyč, Závorka byl v ohni, až se před ním nejlépe zorientoval Hübl a svým druhým gólem dal na hole spoluhráčů klid a rozjásal tribuny.

Odpovědět mohl Balán, těsně minul. Pak sahal po hattricku Hübl, vypíchl kotouč na obranné modré čáře, pálil po úniku z levé strany, gólman Západočechů v pokleku kryl. Ale do sítě mu prošla pašerácká (rozuměj neviditelná) rána Zemanova od modré čáry. Obránci nabil kapitán Trávníček, 3:0. Autor branky byl ještě těsně před koncem třetiny vyloučen.

Početní výhoda byla po přestávce možná poslední šancí KV na to zdramatizovat zápas. Litvínov jí však přečkal a pak už byla pohoda na jeho holích. Jánského ještě zastavil Závorkův beton, také Trávníček v úniku neuspěl, ale vyloučení Tomečka už potrestal přesnou ranou Ručinský.

Dostalo se mu za to skandovaného poděkování publika, které závěr proměnilo v téměř nepřetržité ovace domácím. Pátý pozdrav jim ještě na cestu domů poslal Lukeš, pěkně trefil horní růžek. 5:0!

Pavel Francouz zvládl svou roli na jedničku a tak má už 12. září zapsané první čisté konto. "Podali jsme myslím bezchybný výkon celý tým, od prvního do posledního hráče. Ale děkovačkou pro nás zápas skončil a od té chvíle už myslíme na Plzeň v neděli," radoval se i zároveň zůstával na zemi brankář. "Pokrývali jsme dnes výborně i druhou vlnu. První lajna strhla k výkonu všechny hráče. A hrálo se ve výborné atmosféře," dodal gólman.

Viktor Hübl jej doplnil: "Fanoušky hokej bavil, byli výborní. Dařilo se nám, snad v tom budeme pokračovat," dodal hráč, který před utkáním mluvil o tom, že by jeho týmu pomohl včasný gól. Sám jej vstřelil a "včasnosti" měl opravdu hodně... "Mužstvo se tím uklidnilo. Člověk se hned cítí líp, nervozita spadne," pochvaloval si.

Soupeři nechyběla snaha, ale tento večer zaostával. V koncovce se neprosadila ani jeho nejznámější jména. Litvínov poprávu slavil.

Podívejte se ve VERVA TV na dvě videa z utkání, děkovačku a všechny góly). V neděli do Plzně, v úterý doma Třinec!

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Z naší strany to byl takový trpělivý výkon. Podařil se nám vstup do utkání, ale klíčové bylo zvýšit na 2:0. Poté i další branky byly důležité, protože někdy byl zápas dost vyrovnaný a v oslabení jsme se dostávali i pod tlak. Jsme rádi, že se nám podařil vstup do sezóny, dali jsme hodně gólů a ještě udrželi čisté konto."

logo HC Energie Karlovy Vary

HC Energie Karlovy Vary

Jaromír Kverka: "Začali jsme utkání naší hrubou chybou, soupeři jsme darovali lacinou branku. Do druhého obdrženého gólu jsme se drželi, byli jsme vyrovnaným soupeřem, ale poté se naše hra sesypala. Extraliga nám nastavila tvrdé zrcadlo, nebude to nic jednoduchého."

Fanshop