Zápasy 19. 09. 2014, Redakce

Tři body trefil Gula v čase 59:46! Čtvrtá výhra v řadě

Litvínov vedl v Boleslavi už 3:1, těsně před koncem to ale vypadalo na dělbu bodů (3:3). 14 vteřin před koncem však puk z hole obránce Guly napnul síť a zmrazil většinu hlediště! Vítězná šňůra Vervy pokračuje!

4. kolo, 19.09.2014, Ml. Boleslav
logo BK Mladá Boleslav
logo HC VERVA Litvínov
BK Mladá Boleslav HC VERVA Litvínov
3 4
  • Třetiny

    1:1, 0:2, 2:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Rittich – Hruška, Toman, Stříteský, Kučný, Robar, Trška, Čermák – Látal, Výborný, Pabiška – Mikulík, Broš, Klimenta – Pacovský, Musil, Lenc – Hyka, Vrbata, Květoň. Připraven Valent. Trenéři Výborný a Jelínek

  • Sestava hostů

    Francouz - Kubát, Chaloupka - Sklenička, Zeman - Šlégr, Gula - Kokeš - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Ručinský - Majdan, Piroš, Trávníček - Písařík, Šrámek, Jurčík. Připraveni Horák a Kokeš. Trenéři Rulík a Hořava


Reportáž

Trenéři Vervy vrátili do sestavy obránce Zemana, odpočívali Pavelka a Pavlík, jako sedmý bek byl tentokrát připraven Kokeš. Svůj tým vyrazilo povzbuzovat několik desítek fanoušků.

Domácí toužili po první domácí výhře v nové sezóně a šli za ní jako lev, kterého mají ve znaku. Hlavně v první třetině. Litvínov se přizpůsobil a dokázal nepříjemně bodat. Hrálo se nahoru – dolů a ve velkém tempu.

Ve 2. minutě někteří domácí zvedali ruce, ale předčasně. Gól padl až chvíli na to na druhé straně, Ručinský zpoza branky našel Martynka a ten zblízka zvedl puk, 0:1.

Boleslavští odpověděli tlakem a pomohla jim i tři vyloučení. Využili to druhé (Gula), po ledě se od modré trefil Stříteský, 1:1.

To Středočechy ještě povzbudilo, Francouz musel vychytat Slovince Robara i další příležitosti. Naopak možnost znovu strhnout vedení na litvínovskou stranu měl Majdan. Při Trávníčkově vyloučení pálil z mezikruží znovu Stříteský a těsně před sirénou měla zase šanci Hanzlova formace… Diváci se nenudili snad ani vteřinu!

A to ani po změně stran, i když jejich většině to často moc po chuti nebylo. Litvínov se dočkal první přesilovky, která byla hned prodloužená na dvojnásobek (Výborný). A když se chýlila ke konci, zaznamenal první extraligový gól mladík Šrámek, 1:2.

Bylo to v signalizované výhodě, takže fandové Boleslavi zuřili hned třikrát za sebou: když sudí zvedl ruku, když padl gól a když po něm musel ještě Mikulík na trestnou lavici. Pískalo se dlouho, než na modré dostal v této výhodě hodně prostoru Kubát, napřáhl a puk po parádní ráně zastavila až síť, 1:3. Pak šli postupně ven Jurčík a Hanzl, ale žlutí vedení uhájili v neztenčené podobě až do druhé přestávky.

Jenže po ní další dvě přesilovky znamenaly srovnání stavu. Druhý gól padl těsně po skončení dlouhé výhody pět na tři (Zeman a Šlégr). Ke smůle Vervy se mezi to vešlo ještě její neproměněné trestné střílení Jánským za stavu 2:3. Ale bojovalo se dál…

Další importované body pod Krušné hory nakonec přistály. A byly všechny tři! V 57. minutě fauloval domácí Toman. Litvínov soupeře točil v útočném pásmu, ale málo střílel a gól nedal. Pět na pět, všechno spěje k prodloužení... Ale přišlo buly v útočném pásmu HCVL...

Hokej takové chvíle přináší. Hanzl vyhrál vhazování za sebe, Martynek posunul puk Gulovi na modrou čáru a ten jej nepříliš prudce poslal na branku. Gól! Žlutočerní fanoušci mohli jásat.

Kolik diváků přijde v neděli na Kometu?

Ohlasy

logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

Marian Jelínek: "V úvodu jsme byli lepší než soupeř, bohužel jsme gólově neodskočili. Ve druhé třetině naopak dominoval Litvínov, z naší strany nebyla prostřední část vůbec dobrá. V závěru byla aktivita na našich hokejkách a povedlo se nám vydřít vyrovnání. Vše je znehodnoceno tím, že jsme bohužel nezvládli poslední akci. Porážka bolí, ale hlavu nevěšíme."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Miloslav Hořava: "Začali jsme dobře, ale pak se dostali pod tlak. Boleslav výborně bruslila, napadala naši rozehrávku a na skóre vyrovnaná první třetina pro nás byla úspěch. Pak už se hra přelévala a vyhrát mohly oba celky. Rozhodovaly přesilové hry a štěstí se v závěru přiklonilo na naší stranu."

Fanshop