Zápasy 28. 09. 2014, Redakce

Zlín inkasoval pětkrát, série pokračuje!

Ani nejméně oblíbený litvínovský extraligový soupeř Zlín (byť nyní poslední) nezastavil jízdu hráčů Vervy. Sedmou výhru v řadě stanovil výsledek 5:1

7. (ČT 19:40), 28.09.2014, ZS I. Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo PSG Zlín
HC VERVA Litvínov PSG Zlín
5 1
  • Třetiny

    2:0, 0:0, 3:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Francouz - Kubát, Chaloupka - Sklenička, Pavlík - Zeman, Pavelka - Baránek - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Ručinský - Majdan, Piroš, Trávníček - Písařík, Šrámek, Jurčík. Připraven Horák. Trenéři Rulík a Hořava

  • Sestava hostů

    Kašík - Marušák, Řezníček, Žižka, Kotvan, Tesařík, Horák, Valenta - Balaštík, Leška, Köhler - Okál, Čajánek, Veselý - Ondráček, Holík, Čech - Vlach. Připraveni Horčička a Fořt. Trenéři Vlach, Jurík a Hrazdira


Reportáž

Usilování o sedmou výhru v řadě zahájil Litvínov v neděli se stejnou sestavou, jako v pátek v Hradci. Ve hře se znovu mihl i mladý obránce Baránek. Hostem zápasu byly mostecké házenkářky, které oplatily hráčům návštěvu svého sobotního utkání.

Zlín chtěl naopak poprvé vyhrát, dokonce teprve poprvé bodovat. V tomto ohledu možná přivítal los, který ho v 7. kole poslal na led vzdáleného, ale oblíbeného soupeře. Vždyť jej porazil jedenáctkrát z tuctu posledních případů!

Aby to teď bylo jinak, o to se snažil už v první minutě Lukeš, Kašík chytil. Hosté na útočení rovněž nezapomínali, ale naráželi na hráz jménem Pavel Francouz. Ve 14. minutě ji strážce domácí svatyně vystavil doslova a do písmene z hole na brankové čáře proti Leškově koncovce, to byl parádní zákrok. Neuspěli ani ostatní hráči PSG a při domácí aktuální pohodě tak nebylo divu, že do vedení šla Verva. Druhou přesilovku v zápase (Veselý) využil bombou Lukeš, nabíjeli mu Kubát a Ručinský (jeho 11. bod), 1:0.

Chaloupkův trest Litvínov ubránil a 15,6 vteřiny před první přestávkou udeřil podruhé. Utěšenou kombinaci bekhendem zakončil Šrámek, 2:0. Žlutočerní tak už v tu chvíli překročili svůj střelecký zlínský limit z drtivé většiny posledních vzájemných zápasů.

Druhá část branku nepřinesla. Zlín se neprosadil ani při dvou početních výhodách (Jánský, Lukeš), i když zejména ve druhém případě vyvinul na Francouze velký tlak. Ten se ale přítomnému reprezentačnímu kouči Vladimíru Růžičkovi předvedl ve výborném světle.

Litvínov zase nevyužil Horákův trest. Největší šance domácích přišly v polovině třetiny, Hübl a po něm hlavně Lukeš měli ke gólu blízko.

Třetí třetina dovršila vítězství domácích i atmosféru v hledišti, které nakonec tleskalo vestoje. Kolmice Lukeše přes dvě třetiny hřiště našla Hanzla, který blafákem rozhodl zápas definitivně, 3:0. Dvojnásobnou přesilovku (Horák sekání a Marušák puk do hlediště) pak využil po perfektní Lukešově přihrávce Hübl a nedlouho na to si stejná dvojice akci zopakovala při hře pět na pět, 5:0.

Zlínští se dočkali 81 vteřin před koncem, Okál zaznamenal alespoň čestný úspěch. Kdo přišel do hlediště nelitoval, a návštěva byla na televizní zápas skvěla, přes pět tisíc! Fandících...

Litvínov jede na vítězné vlně, daří se jednotlivcům a daří se týmu, protože jednotlivci jako jeden tým hrají. Znát je nabyté sebevědomí a velkým kladem jsou přesilovky - tři góly z nich dnes opět rozhodly zápas. Také disciplína byla znovu silnou stránkou Rulíkových a Hořavových svěřenců. Naopak Zlín už ztrácí i na 13. místo sedm bodů. Přitom herně tým nevypadal špatně.

Mužem zápasu byl František Lukeš (1+3): "Dostal jsem to dobře na střelu a šlo o to puk pořádně trefit," popsal svůj první gól zápasu. "Nedali jsme Zlínu moc šancí se dnes zvednout. Snažíme se vždycky co nejlíp připravit na daný zápas a nekoukat moc, jak na tom jsme. Já se na tabulku podívám až po 52. kole. Ale hokej nás baví, to je jasné. Člověk se těší na trénink, na zápas. Možná nám pomáhá i zvětšené útočné pásmo, máme vepředu víc prostoru."

Podívejte se ve VERVA TV na sestřih litvínovských branek, stály za to...

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Miloslav Hořava: "Byl to jinak vyrovnaný zápas, který rozhodly přesilové hry. My jsme je dokázali využít, zatímco Zlín ne, proto jsme získali tři body. Soupeř ve druhé třetině při početní výhodě několik šancí, ale ubránili jsme se, několikrát i se štěstím. Euforie? Já žádnou v kabině necítím, i když se nám daří. Na přesilovky máme hodně šikovné hráče a navíc jim to tam teď padá."

logo PSG Zlín

PSG Zlín

Juraj Jurík: "Věděli jsme, že Litvínov má nyní velmi dobrou formu. Většinu zápasů zlomil v přesilových hrách, my jsme se na to připravovali, ale přesto jsme inkasovali. Od toho se odvíjelo celé utkání. Ve druhé části se hra srovnala, možná kdybychom dali kontaktní gól... Ale při našem rozpoložení jsme neměli moc šancí. Po třetí brance už bylo rozhodnuto a utkání se pouze dohrálo. Domácí vyhráli zaslouženě."

Fanshop