Zápasy 31. 10. 2014, Redakce

Verva přemohla Mladou Boleslav a zapsala už 37 bodů

Až 135 vteřin před koncem se Boleslavi podařilo v Litvínově snížit (na konečných 3:1). Hráči Vervy se po porážce na Slavii rychle oklepali a s pomocí dvou gólů Viktora Hübla dovedli jistě zápas do vítězného konce.

17. kolo, 31.10.2014, ZS I. Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo BK Mladá Boleslav
HC VERVA Litvínov BK Mladá Boleslav
3 1
  • Třetiny

    1:0, 2:0, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Francouz – Kubát, Sklenička - Chaloupka, Pavelka - Šlégr, Pavlík – Baránek - Jánský, Hübl, Lukeš – Martynek, Šrámek, Ručinský - Majdan, Piroš, Trávníček – Písařík, Gerhát, Jurčík. Připraven Horák. Trenéři Rulík a Hořava

  • Sestava hostů

    Málek - Stříteský, Trška - Hruška, Kučný - Robar, Vidmar - Čermák - Klimenta, Vrbata, Mikulík - Pabiška, Výborný, Lenc - Pacovský, Kubica, Látal - Bárta, Musil, Hyka. Připraven Růžička. Trenéři Výborný a Jelínek


Reportáž

Litvínov podle očekávání nastoupil k poslednímu domácímu zápasu před reprezentační přestávkou bez zraněných Hanzla a Guly a nakonec i bez nemocného Zemana.

Boleslav se snažila dostát pověsti třetího nejlepšího týmu na kluzištích soupeřů, což je pro Středočechy parádní výsledek u vědomí toho, že jim patří střed celkové tabulky. Obránce Stříteský a vesměs ani jeho spoluhráči se však tentokrát nepochlapili. Kuriozitou bylo, že oběma brankářům byla v utkání připsána asistence. Domácí P. F. si jí lehce kompenzoval čtvrtou "nulu", o níž přišel až nedlouho před koncem.

Aktivněji začali domácí, Hübl těsně minul vzdálenější tyč, při dalším střídání si vyměnili puk s Lukešem, v ještě větší příležitosti byl mezitím po Pirošově přihrávce Trávníček. Ten se vyznamenal na druhé straně zablokováním Pacovského, také hosté vystrkovali růžky. Ale naráželi na rychlou Francouzovu lapačku.

Lukešovo vyloučení za vyhození puku domácí lehce přečkali, soupeři se přesilovka nedařila. A hned pak Litvínovští udeřili, po elegantním uvolnění se trefil Hübl, lahůdka, 1:0. Zvýšit mohli Šlégr a Trávníček, který nezasáhl kotouč u tyče odkryté branky. Z protiútoku hrozil Hyka. V závěru třetiny Verváci špatně střídali, ale do přestávky se ve čtyřech ubránili.

A po ní ovládli zápas ještě výrazněji. Jánský trefil tyč, Stříteského mohl z trestné lavice poslat dříve do hry před brankou tečující Lukeš. Martynek se hnal ze strany na Málka i v oslabení.

V polovině zápasu přišla série tří vyloučení hostů (Trška, Robar, Kučný), Litvínov hrál přes minutu pět na tři, ale branky padaly dál jen v rovnovážném stavu. Piroš dostal tandem od Trávníčka a propálil Málka, 2:0. Asistence byla přiznána i brankáři Francouzovi.

Kanonýr Vervy č. 1 Lukeš se dostal sám před boleslavskou branku, neuspěl, gól mu dnes večer nebyl zdá se souzen. Ale s Jánským krásně vykombinovali palebnou pozici pro Hübla, 3:0!

Ve třetím dějství si žlutí své vedení vcelku umně hlídali, až v 58. minutě snížil ujíždějící Hyka. Gól hostí předtím ve 46. minutě nebyl uznán po pro předchozí vysokou hůl. Pěknou možnost měl Šrámek po Ručinského přihrávce, Málek se vyznamenal.

Výborného svěřenci se tlačili dopředu, ale víc už nedokázali, Litvínov zapsal další cenné body, vyrovnal se s absencemi v sestavě a drží se v popředí tabulky. Stínem bylo zranění Zbyňka Skleničky, vypadá to, že bude ještě i po přestávce týmu chybět (zranění v horní polovině těla). Také Pavel Francouz prožil v zápase těžší chvilku, ale dobře to dopadlo.

Pavel Francouz: "O té asistenci ani moc nevím, za co byla, snad po mém zákroku šla akce rovnou ke gólu. Spíš jsem se tomu divil. Ukázali jsme svou sílu, po porážce na Slavii jsme znovu zabrali, což nebylo úplně jednoduché. Reprezentace? Chci si to užít, kdo ví, kolikrát za život to člověk zažije. Ale napřed ještě hrajeme v Brně. Zatím moc nevím, co od Karjaly čekat, v jakých sestavách tam budou soupeři, třeba Rusové. S trenérem jsem ještě nemluvil. Kolik toho odchytám bude myslím záležet na tom, jak budeme hrát a jak se mi bude dařit. Mé zranění ve 3. třetině? Je to dobré, hráč mě přitlačil na tyčku, v první chvíli to bolelo, ale pak bolest odezněla."

Podívejte se ve VERVA TV na videa ze zápasu - góly a děkovačka se zvoněním.

V neděli míří HCVL k televiznímu utkání na horký led do Brna (18:20), poslednímu před reprezentační přestávkou.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík:„V první třetině byla Boleslav nejnebezpečnější. My jsme chtěli začít dobře po posledním zápase, který se nám nepovedl. Jsem rád, že se to povedlo a že jsme tu třetinu vyhráli. Ve druhé nás dostaly do tempa přesilovky. Měli jsme více šancí. Třetí část byla z naší strany docela dobrá, zvládli jsme ji slušně. Tři body jsme si dneska myslím zasloužili.“

logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

Marián Jelínek (byl hodně stručný): "Soupeř byl ve všech věcech lepší a zaslouženě dnes vyhrál. My jsme trochu naší hru hráli až ve třetí třetině."

Fanshop