Zápasy 12. 11. 2014, Redakce

Hradec čtyřikrát pokořen! Litvínov navázal nit úspěchů

Na vedoucí branku Mountfieldu odpověděla Verva dvakrát už do první přestávky a otočila skóre. Celkem se litvínovští hráči trefili čtyřikrát (4:1) a již překročili čtyřicetibodovou hranici.

19. kolo, 12.11.2014, ZS I. Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo Mountfield HK
HC VERVA Litvínov Mountfield HK
4 1
  • Třetiny

    2:1, 1:0, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Francouz – Kubát, Chaloupka - Šlégr, Pavlík - Zeman, Pavelka - Baránek - Jánský, Hübl, Lukeš – Martynek, Gerhát, Ručinský - Majdan, Piroš, Trávníček – Písařík, Šrámek, Jurčík. Připraven Soukup. Trenéři Rulík a Hořava

  • Sestava hostů

    Kantor - Vydarený, Slovák - Mikuš, Frühauf - Jank, Pláněk - Vašíček, Kovářů - Kudrna, Mertl, Šimánek - Skokan, Kukumberg, Dej - Švagrovský, Tvrdík, nedvídek - Beránek, Kopta, Valcourt. Připraveni Pavelka a Kovářů. Trenéři Draisaitl a Kučera


Reportáž

Proti Hradci Litvínov ještě nenasadil do hry obránce Frola, naskočit nemohli ani zranění Gula, Sklenička a Hanzl. Naopak k vidění byli hned čtyři nedávní reprezentanti – Francouz, resp. Jank, Pláněk a Dej (Slovensko).

Zápas byl zahájen minutou ticha k uctění památky střelce první litvínovské branky v lize Jiřího Zímy, který 5. listopadu zemřel. Premiérový gól padl na stejném ledě, na jakém se hraje v Litvínově dosud...

Už v 15. sekundě vybídl Jánský k teči Hübla, Kantor byl ale pozorný. A to byl signál k výbornému hokeji! Ve 4. minutě mohl do odkryté branky dorážet Šimánek, Francouz stihl vyrazit. Pak přišla vyloučení i góly. Kudrnovo hákování Lukeše částečně překrylo Trávníčkovo držení. Horší pro domácí bylo, že ke kapitánovi Vervy přisedl zanedlouho obránce Zeman. Hradec hrál nejprve chvíli čtyři na tři a pak delší čas pět na tři, až přesně pod horní tyčku zamířil Mertl, 0:1.

Odpověď HCVL však na sebe dala čekat jen 76 vteřin. V tlaku před brankou se po šancích Martynka nejlépe zorientoval Ručinský a z úhlu vyrovnal na 1:1. Asistoval mu do druhé formace nově zařazený Gerhát. Beránkovo vyloučení Krušnohorci nepotrestali, ale krátce na to Hübl s Lukešem krásně uvolnili Jánského, který tváří v tvář brankáři nezaváhal a po kličce zasunul puk do sítě, 2:1. Třetinu uzavřel ještě Skokanův trest.

Po změně stran vyučili domácí hradeckého Kantora třikrát, ale dva puky se zpoza jeho zad (od Hübla a Majdana) vrátili od tyče do hry... A to ještě v rozmezí pár vteřin! Gól z toho tak byl jen jeden, ale protože tlak Vervy byl značný a Francouz neinkasoval, znamenal i ten zvýšení náskoku. Trávníček nádherně načasoval přihrávku před branku Pirošovi, který se bekhendem nemýlil, 3:1.

Zvýšit mohl Jánský, zblízka se prosadil k dorážce, ale gólman byl proti. Soupeř toho v prostřední části dopředu mnoho nepředvedl a měl hodně starostí s dobře bruslícími a s chutí kombinujícími hráči ve žlutém. Nájezd dva na jednoho ještě měli Trávníček s Baránkem.

Ve třetí třetině si Litvínov dokázal vítězství pohlídat. Soupeř sice postupně získával optickou převahu, snaha mu rozhodně nechyběla, ale do gólových příležitostí se přes pečlivě bránící žluté protivníky probíjel obtížně. A když se mu to podařilo, stál v cestě Pavel Francouz. V 55. minutě navíc fauloval Mertl a Šlégr ranou od modré čáry připravil svému celku klidný závěr, 4:1.

Litvínov přemohl těžkého soupeře a úspěšně zaútočil na čelo tabulky! Hlavně však do ní získal už 42. bod. Zaslouženě, v kvalitním utkání soupeře převýšil, i když nepřestřílel.

Jiří Šlégr: "Radost z gólu? Já mám radost z každého, který dáme! Samozřejmě, v mém věku si to člověk dokáže užít víc a víc. Hlavní je však naše výhra."

Martin Ručinský: "Věděli jsme, že proti Hradci musíme hlavně dobře bruslit, že to je cesta. Dařilo se nám to, dvakrát jsme navíc využili přesilovku. Bylo také důležité, že se nám na vedoucí gól soupeře povedlo rychle odpovědět."

Ve videu z utkání najdete sestřih litvínovských branek.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Miloslav Hořava: "Věděli jsme, že Hradec má kvalitní mužstvo a měli jsme proto z utkání respekt. První a třetí třetinu byli hosté aktivnější, ale nám se povedlo dát branky v přesilových hrách, což myslím rozhodlo. Tomáš Frolo? Měl by nastoupit v pátek."

logo Mountfield HK

Mountfield HK

Peter Draisaitl: "Tentokrát nám chyběla kvalita. Litvínov nás nepustil do ničeho podstatného. Sice jsme vypadali chvílemi dobře, byli na puku, ale před brankou jsme neměli téměř vůbec nic. Litvínov prakticky celý zápas kontroloval a proto zaslouženě vyhrál."

Fanshop