Zápasy 23. 11. 2014, Redakce

Litvínov otočil zápas s Vítkovicemi a atakuje hranici 50 bodů!

Dvěma góly z přesilovek otočila Verva nedělní zápas, vyhrála nakonec 3:2 a i ve 2. čtvrtině už překročila hranici 20 bodů (21).

23. kolo, 23.11.2014, ZS I. Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Vítkovice Ridera
HC VERVA Litvínov HC Vítkovice Ridera
3 2
  • Třetiny

    0:1, 2:0, 1:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Francouz - Kubát, Frolo - Šlégr, Pavlík - Zeman, Pavelka - Baránek - Jánský, Hübl, Ručinský - Martynek, Hanzl, Gerhát - Majdan, Piroš, Trávníček - Písařík, Šrámek, Jurčík. Připraven Soukup. Trenéři Rulík a Hořava

  • Sestava hostů

    Dolejš - Klok, Štencel - Zíb, Čerešňák - Stehlík, Kovář - Malec, Pastor - Svoboda, Burger, Olesz - Huna, Roman, Svačina - Vanda, Húževka, Szturc - Němec, Kolouch, Kucsera. Připraven Šindelář. Trenéři Svozil a Petr


Reportáž

Doma opět v sestavě s Jiřím Šlégrem a s Robinem Hanzlem zpátky ve druhé formaci vyrukovala Verva na Vítkovice. Hosté ještě nechali v Ostravě amerického brankáře Maxwella, Dolejš se opět ukazoval ve výborném světle.

Hlavně v 6. minutě. V největší šanci třetiny Hübl uvolnil Jánského, ale gólman se stihl přemístit a zakročit. V 8. minutě měl Dolejš naopak slabší chvilku, lapačkou Majdanovu střelu jen tečoval, ta jej přeletěla a brnkla o břevno...

Gólu se tak dočkali hosté. Hned z protiútoku po břevně uspěl na druhé straně Kucsera. Litvínov hrál ještě další dvě přesilovky, ale ani Jánský ani Pavelka (ten v signalizované výhodě) neuspěli. Jednou domácí děkovali Pavlu Francouzovi.

Po změně stran postupně přibylo vzruchu a přišly také góly. Vervě se zdařil obrat v přesilovkách, naopak hosté následně svou obrovskou šanci propásli.

Nejprve ukončil litvínovské čekání na domácí vstřelený gól ještě před dosažením 100. minuty Šrámek, který si najel na přesně načasovanou Trávníčkovu přihrávku před branku, 1:1. A poté za deset vteřin poslal vyloučeného Burgera zpátky do hry z lavice hanby Ručinský, kterého ke gólové teči vybídl Hübl, 2:1.

V závěru třetiny odešli postupně ven Hanzl, Frolo a Hübl, takže dvojnásobné oslabení žlutých se řádně natáhlo. Ostravští neuspěli, Francouz byl na místě a Húževka faulem zdvojenou početní výhodu zkrátil. Mohlo být pro hosty ještě hůř, Frolo jel po návratu z trestné lavice sám na branku! Dolejš však jeho ránu vyrazil.

Třetí dějství bylo jednoznačně nejhokejovější. Ručinský nejprve hledal před brankou Martynka v přečíslení, pak dorážel Šlégrovu střelu od modré čáry, Hübl nastřelil po průniku volným prostorem levého křídla horní tyčku! Hosté dřeli a toužili po vyrovnání.

Srazil je Zeman, zdálky prostřelil všechno šest minut před koncem, 3:1. "Brankář neviděl, cítil jsem, že ta střela skončí v síti, už když letěla." Ale konec zdaleka nebyl.

Svačina už v 56. minutě snížil na rozdíl gólu, bojovní hosté v ničem nepřipomínali předposlední tým tabulky. V závěru se hrála power play, ale Litvínov výhru udržel. Hosté nastřelili tyč.

Mužem zápasu byl Zeman (1+1). "Gól je pro mě spíš jen bonus, mám jiná kritéria hodnocení svého výkonu. Dostávám se do hry po zranění. Proč se nám tak daří? Hlavně asi proto, že všichni včetně trenérů, děláme snad dobře svojí práci."

Michal Trávníček se vyjádřil k dlouhému oslabení: "Hra ve třech? Víme, že nesmíme dostat gól, to je celé... Pár zápasů asi bude trvat, než si sedne nový trend rozhodování."

49 bodů je skvělý výčet prvních 23 kol! V úterý jede HCVL do Liberce, Ropáci pořádají zájezd.

(U zvětšování fot z galerie u zápasu je porucha - foto se zobrazuje až dole. Na opravě naši webmasteři pracují)

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Miloslav Hořava: "Na úvod bych se vyjádřil k pokutě 10 tisíc korun, kterou jsem dnes dostal za vyjádření po zápase ve Zlíně. Nesouhlasím s ní a platit jí nebudu. K dnešnímu zápasu: Občas se stává, že vyhraje horší tým a to se dneska asi stalo nám. Byli jsme horší, měli horší pohyb, ale byli jsme úspěšnější v koncovce, proto jsme vyhráli."

logo HC Vítkovice Ridera

HC Vítkovice Ridera

Ladislav Svozil: "Neodehráli jsme špatné utkání. Byli jsme ve vedení, nechtěli pouštět Litvínov do přesilovek, protože víme, jak je hrají a jsou v nich úspěšní. Bohužel přesilové hry nakonec rozhodly. Hraje se to trochu jako balet, to už není hokej. Bylo to dnes vyrovnané utkání, bodík jsme si myslím zasloužili."

Fanshop