Zápasy 30. 11. 2014, Redakce

Přestřelka v Pardubicích pro domácí

Litvínov udělal venku další zápas. Tentokrát bohužel s bezbodovým koncem pro něj, ale snad to protentokrát fanoušci týmu odpustí. Ze stavu 0:3 srovnal tým za 95 vteřin na 3:3, nakonec se ale radoval soupeř (4:6). Poprvé si zachytal i Jakub Soukup.

26. kolo, 30.11.2014, Pardubice
logo HC Dynamo Pardubice
logo HC VERVA Litvínov
HC Dynamo Pardubice HC VERVA Litvínov
6 4
  • Třetiny

    1:0, 3:3, 2:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Vejmelka – Ščotka, Čáslava, Gregorc, Havlík, Píša, Korím, Zdráhal – Sýkora, Zohorna, Cetkovský – Radil, Nahodil, Tybor – Kolář, Špaček, Starý – Semorád, Marcinko, Kaut – Půhoný. Připraven Kristan. Trenéři Venera a Říha ml.

  • Sestava hostů

    Francouz – Kubát, Chaloupka - Pavelka, Pavlík - Zeman, Frolo - Jánský, Hübl, Ručinský – Petružálek, Hanzl, Gerhát – Martynek, Piroš, Trávníček – Majdan, Šrámek, Jurčík. Připraven Soukup. Trenéři Rulík a Hořava


Reportáž

Verva přijela k utkání s nově polepeným busem a jen se šesti obránci, Baránek, Kousalík a Kokeš byli vytíženi jinými zápasy. Ale to nemělo tolik vadit, další duel je na programu až v pátek. Pardubice překvapily nasazením 18-letého debutanta Vejmelky do branky.

První třetina byla nejméně vyrovnaná, ale Litvínov ji prohrál zásluhou skvělé přihrávky Sýkory na Cetkovského, zapomenutého na zadní tyči, při hře pět na pět.

Možnosti hostů? Nebylo jich málo. Hanzl po nahození od modré bekhendem zametal puk do sítě, chvíli na to musel řešit Vejmelka závar. To bylo v první přesilovce (Kolář), obojí stavem nepohnulo.

Rostoucí mírný tlak domácích zastavilo vyloučení produktivního Tybora. Litvínovské "special" formace dobře kombinovaly, ale nic se neujalo. Tradiční průnik Kubáta zlikvidoval gólman. Kubát pak byl vyloučen, střelec Východočechů Sýkora si faul vynutil průbojností. Druhé dějství zastihlo Pardubické ve větší ofenzívě a zdálo se, že zápas dvěma góly rozhodli. Pak se ale děly věci…

Cetkovský v situaci dva na jednoho neviděl prostor pro přihrávku, chtěl vystřelit, ale puk mu sjel. Šanci Radila zlikvidoval Francouz, to už bylo ve výhodě. Pavelkovo vyloučení tak tak uběhlo celé, domácí rychle kombinovali v útočném pásmu a zle dotírali.

Další početní výhodu v polovině zápasu po faulu Hanzla ve středním pásmu už využili, zdálky se po předchozím naznačení střely trefil Gregorc. A když rychlíka Sýkoru, který ujel v oslabení, v nájezdu stihl alespoň faulovat Pavlík, dostali domácí výhodu trestného střílení. Sýkora jej bekhendovým blafákem pod horní tyčku zvládl, 3:0.

Je po zápase? Ne! Naopak, v rozmezí dvaceti vteřin Litvínov snížil na 3:2! Hanzl prostřelil Vejmelku přes hůl obránce a Petružálek dorazil Ručinského střelu. Domácí byli jak opaření. Pak Havlík fauloval Pavlíka a přesilovku za 14 vteřin využil Hübl, po závaru srovnal na 3:3!

Bláznivé minuty ale pokračovaly a Starý po ideální přihrávce Marcinka ještě stihl do přestávky vrátit domácím vedení. Už jen jednobrankové. To byl hokej, jak za starých časů...

Po změně stran mohli hosté, s Petružálkem v první formaci místo Jánského, srovnat. Tybor a Marcinko poslali svůj tým po sobě do čtyřech. Lámal se zápas. V přesilovkách to ale nevyšlo.

Pak měl výhodu soupeř (Chaloupka), a hned po ní další (Ručinský). Při signalizované výhodě se poškorpili Frolo se Sýkorou a také museli ven. V závěru této přesilovky se trefil Gregorc a rozhodl zápas, 5:3. Ke své krátké premiéře naskočil poté do litvínovské branky Jakub Soukup a uvedl se tím, že hned vychytal Sýkoru. Získal sebevědomí.

Pavlík ještě vrátil naději snížením na 6:4, ale to bylo v zajímavém zápase vše. Tedy co se týče gólů, Hübl mohl ještě při power play dát pátý gól. Umocněná hra bez brankáře vyloučením Gregorce přinesla další šance i v posledních vteřinách hry, ale už ne změnu skóre.

Opět 1+1 zaznamenal Jakub Petružálek a totéž nejproduktivnější hráč soutěže Viktor Hübl. Dvakrát asistoval Ručinský. (Foto: Jakub Soukup, který dnes poprvé chytal v extralize)

Ohlasy

logo HC Dynamo Pardubice

HC Dynamo Pardubice

Miloš Říha ml.: "V tuhle chvíli je to pro nás hodně důležité vítězství. Na hráčích byla vidět oproti posledním zápasům změna v přístupu a pracovitosti. Důležitý byl gól na konci první části. I po přestávce jsme hráli dobře a získali vedení. Pak jsme bohužel neproměnili šanci na 4:0 a soupeř dal z protiútoku gól. V tu chvíli jsme úplně odešli. Na začátku třetí třetiny se nám povedlo ubránit dvě oslabení a pak už jsme zápas dovedli k výhře."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Kdybychom hráli celý zápas jako v první třetině, tak jsme měli naději na body, ale takhle Pardubice vyhrály zaslouženě. Inkasovaná branka v závěru první třetiny nás asi poznamenala, protože poté jsme hráli špatně a soupeř vstřelil tři góly. Zdálo se, že už to bude jednoznačné utkání, ale dokázali jsme srovnat na 3:3. Toho jsme měli využít a skóre otočit, jenže místo toho šly do vedení Pardubice. Znovu jsme dostali hodně branek, přijde mi, že jsme v tomto nepoučitelní."

Fanshop