Zápasy 14. 12. 2014, Redakce

Verva vyrvala Boleslavi dva body!

Druhý nájezd Robina Hanzla a jeho blafák rozhodly zápas v Mladé Boleslavi, ve kterém dvakrát skóroval Jakub Petružálek. Litvínov hrál často ve čtyřech. Výborný výkon podal brankář Pavel Francouz, který inkasoval jen po tečovaných střelách bruslemi. Televizní duel sledovalo jen necelých dva a půl tisíce diváků

30. (ČT), 14.12.2014, Ml. Boleslav
logo BK Mladá Boleslav
logo HC VERVA Litvínov
BK Mladá Boleslav HC VERVA Litvínov
2 3sn
  • Třetiny

    0:1, 1:1, 1:0 - 0:0, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Růžička – Stříteský, Vidmar, Trončinský, Žabka, Robar, Trška, Čermák – Mikulík, Musil, Klimenta – Lenc, Výborný, Bárta – Látal, Vrbata, Pacovský – Jarůšek, Kubica, Pabiška. Připraven Rittich. Trenéři Výborný a Jelínek

  • Sestava hostů

    Francouz – Kubát, Chaloupka, Šlégr, Kousalík, Pavlík, Pavelka – Jánský, Hübl, Lukeš – Petružálek, Hanzl, Ručinský – Martynek, Piroš, Trávníček – Majdan, Jurčík, Gerhát. Připraveni Soukup, Kasal a Písařík. Trenéři Rulík a Hořava


Reportáž

Do Mladé Boleslavi už odjel i František Lukeš, který pro zranění vynechal posledních devět zápasů (zranil se ve Zlíně). Vrátil se do první formace, Petružálek se posunul do druhé. K extraligové premiéře měl blízko Kasal, nakonec byl připraven jako sedmý obránce (Baránek už je k dispozici "dvacítce"). Pro zranění, resp. nemoc neodjeli Frolo a Zeman. Písařík byl připravený jako třináctý útočník.

HCVL už věděl, že druhý do vánoc v tabulce zůstane bez ohledu na výsledek zápasu, protože Sparta odpoledne tři body z Varů přivézt nedokázala.

Lépe začali domácí a pomohla jim k tomu i přesilovka už v první minutě, vyloučen byl Kubát. Litvínov se ubránil a po pěti minutách začal hrozit. Hanzl se natlačil ke střele, ještě nebezpečněji vypadala o chvíli později Trávníčkova rána i objevení se Šlégra až na hrotu útoku.

Francouz byl pozorný a tak v polovině třetiny mohla udeřit Verva: Žabka svůj trest za krosček na Majdana celý neodseděl. Hanzl odstavil za brankou protihráče, Trávníček přihrál před ni Petružálkovi a ten zavěsil, 0:1. Gólman Růžička už v tu chvíli navíc neměl hůl.

Vzápětí byl vyloučen Vrbata a první polovina přesilovky vypadala slibně. Později ještě Hübl hledal Jánského a několik dobrých zákroků zapsal na druhé straně Francouz, jehož tým šel do kabin s vedením.

Druhé dějství přineslo slepené góly během 90 vteřin, stav se jen posunul. Chaloupkovo držení hole protihráče potrestala bruslí tečovaná rána Stříteského, 1:1. Domácí pak jeli dva na jednoho, Lencova střela ale byla Kousalíkem zblokovaná.

Podražen byl Kubát a v signalizované výhodě Ručinský dlouhou přihrávkou našel u zadní tyče najetého Petružálka, který neomylně zakončil. Jeho pátá branka v šestém zápase po návratu do Litvínova, 1:2! Přesilovku už pak do přestávky Verva nehrála, za to dvě oslabení (Kousalík a znovu Chaloupka). Ale ubránila se a ve 39. minutě mohl zvýšit po Šlégrově střele dorážející Jurčík, měl to však přes ruku.

Třetí část přinesla bojovným domácím kýžené vyrovnání na 2:2. Opět z přesilovky (v poslední třetině a prodloužení jich BK hrál celkem šest!) a opět po střele tečované bruslí... Litvínov měl na začátku třetiny půlminutovou výhodu pět na tři, ale neproměnil ji a později inkasoval. Pak hrál dlouhé minuty ve čtyřech, ale bod udržel až do konce.

V nastavení ubránil většinu Kubátova trestu, měl i štěstí, Stříteský napálil tyč! A v nájezdech pak rozhodl. Lukeš, Petružálek ani Hanzl nejprve neuspěli. Boleslavští však mečboly pohrdli. Hübl s Ručinským ještě na Růžičku nevyzráli, ale Hanzl napodruhé volil bekhendový blafák a pověsil puk pod horní tyčku, 2:3!

Na Francouze postupně nevyzráli Výborný, Mikulík, Trončinský, Stříteský (znovu tyč!), Lenc ani Bárta. Litvínovský gólman tak korunoval svůj skvělý výkon a i díky němu porazil HCVL Bruslařský klub i potřetí v této sezóně. Na druhém místě tak žlutočerný tým navýšil svůj náskok na třetí Spartu na pět bodů.

Ohlasy

logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

Marian Jelínek: "I přes prohru musím mužstvu poděkovat za velice dobrý výkon. Výsledek nás mrzí, už první domácí zápas proti Litvínovu jsme prohráli v posledních sekundách. Teď jsme opět minimálně bod ztratili. Byli jsme aktivnější, ale soupeř vyzrálejší. Neproměnili jsme gólové šance a bohužel ani přesilovky. Přesto si získaného bodu proti Litvínovu ceníme."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Vzhledem k vývoji utkání jsme velice rádi za to, že jsme zde uhráli dva body. Mohlo to pro nás dopadnout daleko hůř... Výhru na nájezdy určitě bereme."

Fanshop