Zápasy 26. 12. 2014, Redakce

Kometa napotřetí uspěla, Vervě jediná branka na body nestačila

...

31. kolo, 26.12.2014, ZS I. Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Kometa Brno
HC VERVA Litvínov HC Kometa Brno
1 3
  • Třetiny

    0:1, 1:1, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Francouz – Kubát, Chaloupka, Zeman, Pavlík, Pavelka, Frolo – Jánský, Hübl, Lukeš – Petružálek, Hanzl, Ručinský – Martynek, Piroš, Trávníček – Majdan, Jurčík, Gerhát. Připraveni Soukup, Kokeš a Šrámek. Trenéři Rulík a Hořava

  • Sestava hostů

    Falter – Ptáček, Kempný, Dujsík, Hanzlík, Kuboš, Dlapa, Kováčik – Ton, Němec, Hruška – Dočekal, Čermák, Káňa – Vondráček, Koreis, Burian – Holec, Ostřížek, Honejsek. Trenéři Kýhos, Pešout a Beran


Reportáž

Poprvé od rekonstrukce v roce 2013 se hlediště Zimního stadiónu Ivana Hlinky napěchovalo až po okraj, bylo vyprodáno – 6011 diváků. A to se na několik desítek fanoušků ještě nedostalo. Z bodů se nakonec až na brněnskou menšinu radovat nemohli, z domácích hráčů rozvlnil síť soupeře jen obránce Pavlík.

Až na Skleničku, Gulu (po zranění) a Baránka (repre „20“) mohli litvínovští trenéři na druhý svátek vánoční vybírat ze všech hráčů kádru. Kometě chyběl kvůli zdravotním problémům především gólman Čiliak.

Litvínov začal proviněním hned při prvním střídání, rozhodčí poslali na trestnou lavici Lukeše. Ubránil se a Jánský i dvakrát Ručinský sklidili potlesk za útočné pokusy se zakončením. Čermákův trest branku nepřinesl a chvíli po jeho návratu do hry zakončil bekhendem Čermák. Francouzovi střela zblízka prošla za záda a Ostřížek byl na brankovišti u puku nejdříve, 0:1.

Pak se několik minut hrálo bez větších šancí. Ven šli Ručinský a Holec. Litvínov bránil dobře, v početní výhodě pak tlačil, ale málo střílel. V předposlední minutě pykali žlutočerní za špatné střídání a vteřinu před klaksonem mohl zvýšit Čermák – Francouz zachránil.

Do druhé části vstoupili Krušnohorci lépe a vynutili si faul Vondráčka na Ručinského. Pavlík výhodu zužitkoval, 1:1. Pak se hrál hokej nahoru–dolů. Gól visel na obou stranách ve vzduchu! Hübl v přečíslení hledal před brankou Lukeše, do dvou nebezpečných protiútoků se dostali hosté. A byli to oni, kdo z jednoho z nich skóroval, 1:2.

Při vyloučení Vondráčkově dostal puk mezi kruhy Ručinský, ale Komeťáci jej stihli zablokovat. Také Hanzlíkův trest trval celé dvě minuty, i když v jednu chvíli měla čtveřice Brňanů v poli k dispozici jen tři hole.

Poslední část nepřinesla Vervě kýžené srovnání, i když měla k dispozici tři přesilovky, zatímco soupeř jen jednu. Při té poslední domácí výhodě Lukešova bomba málem Falterovi proděravěla plastron. Tři minuty před koncem zakončil rychlý brejk hostů přízemní ranou Hruška a rozhodl zápas, 1:3.

Pavel Francouz: "Co říkáme tomu, že se nám na druhém místě ztenčil náskok? My na tohle moc nekoukáme. Dali jsme si cíl postoupit do play off a za tím jdeme, chceme skončit do 6. místa. Dnes se nám moc nedařilo. Byl to vyrovnaný zápas a kdybychom lépe využili přesilovky, tak jsme jej asi vyhráli. Takhle uspěl soupeř."

Litvínov doma nebodoval podruhé za sebou. Brno po tříbodové výhře doma a dvoubodové venku napotřetí nezdolal.

Šanci na reparát má HCVL v neděli v Hradci a v úterý v domácí rozlučce s rokem 2014 proti Zlínu. Tak přijďte!

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Miloslav Hořava: "Soupeř byl ve všech činnostech lepší a dnes myslím zaslouženě vyhrál. Přehrál nás, byl hokejovější a měl lepší pohyb. My jsme podali docela špatný výkon, což ale souviselo i s dobrou hrou Komety. Mrzí mě to hlavně kvůli divákům, mluvil jsem o nich už minule. Přišel plný stadión a chtěli jsme lidem předvést lepší výkon a výsledek. Ano, zkoušeli jsme v týdnu obránce z nižší soutěže, ale jmenovat ho zatím nebudu. Uvidíme, zda to nějak dopadne."

logo HC Kometa Brno

HC Kometa Brno

Karel Beran: "Jsme rádi za vítězství, trochu víc jsme si ho asi zasloužili. Věděli jsme, že domácí jsou extrémně úspěšní v přesilových hrách. V závěru jsme je ubránili a dali z brejku třetí gól. Také brankář nás podržel, jsou s Čiliakem vyrovnaná dvojice. Vezeme domů tři body."

Fanshop