Zápasy 30. 12. 2014, Redakce

Verva otočila zápas se Zlínem a bere dva body! Využila power play

Po první třetině domácí vedli (jen) 1:0 a hosté nehráli dobře. Přesto třemi góly otočili zápas! Ale stejně výhru neurvali - bojovnost domácích slavila úspěch a nakonec i výhru po nájezdech (4:3)! U třech branek byl Viktor Hübl (1+2), který si tak upevnil vedení v tabulce produktivity

33. kolo, 30.12.2014, ZS I. Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo PSG Zlín
HC VERVA Litvínov PSG Zlín
4sn 3
  • Třetiny

    1:0, 0:3, 2:0 - 0:0, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Francouz – Pavelka, Chaloupka, Šlégr, Pavlík, Frolo, Zeman, Gula - Jánský, Hübl, Lukeš – Petružálek, Hanzl, Ručinský – Martynek, Gerhát, Trávníček – Písařík, Šrámek, Jurčík. Připraveni Soukup, Štindl a Majdan. Trenéři Rulík a Hořava

  • Sestava hostů

    Štůrala – Marušák, Řezníček – Matějíček, Žižka – Kotvan, Urbanec – Horák – Ondráček, Čajánek, Veselý – Holík, Vlach, Říčka – Okál, Leška, Köhler – Fořt, Sedláček, Čech. Připraven Kašík. Trenéři Vlach, Jurík a Hrazdira


Reportáž

Verva chtěla poprvé nasadit do hry obránce Petra Štindla, ale vzhledem k nejistému zdravotnímu stavu Martina Ručinského byl nakonec místo něj zapsán do Zápisu o utkání další útočník, Juraj Majdan. Ten nakonec do hry nezasáhl, Ručinský zápas zvládl. Marodku obránců ke Skleničkovi rozšířil Kubát (zranění z Hradce v horní polovině těla), zraněný prst na ruce vystavuje i nadále stop Pirošovi.

Třetí prohru v řadě začali domácí odmítat vehementně brzy po začátku. Vynutili si v první části čtyři vyloučení a hned při tom prvním jejich tlak zesílil. Série šancí, střely, dorážky – všechno Štůrala zachránil. V 11. minutě smůla žlutých vyvrcholila, Lukeš trefil z mezikruží tyč.

Až ve 12. minutě se prosadil z úhlu Trávníček, jeho nahození už nikdo ze spoluhráčů netečoval, ale skončilo v brance, 1:0. Tlak HCVL pokračoval, vzápětí mířil zblízka nahoru Ručinský, ale gólman byl opět na místě. Říčka, Matějíček a vteřinu před koncem třetiny Čajánek zahřáli znovu trestnou lavici hostí. Po srážce soupeřící dvojice hráčů, Frola a Čajánka, byl jejich nárazem otřesen i Francouz, to bylo v čase 19:58,3. Naštěstí mohl pokračovat.

Takový zvrat po přestávce nikdo nečekal. Hned první domácí vyloučení (Trávníček ve 22. minutě) hosté umně ztrestali, 1:1. Litvínovu předtím chyběly centimetry k vyhození a vzápětí Veselý vyrovnal. Ve 25. minutě trefil Frolo Okála, ten z ledu odjel otřesený a Frolo inkasoval pět minut a do konce zápasu za napadení. V dlouhém oslabení navíc puk z Lukešovy hole přeplachtil celé kluziště a skončil těsně nad tvrzeným sklem v ochranné síti za zlínskou brankou, takže domácí čekali perné dvě minuty ve třech.

Přežili je! Kotvan a Matějíček orazítkovali tyče. Ale v klasické výhodě přece otočil stav Čajánek, 1:2. Žižkův ani Čechův trest (zasáhl holí v obličeji Šrámka) Verváci nevyužili, druhou výhodu navíc zkrátilo Šlégrovo vyloučení. A v předposlední minutě jim bylo píti kalich druhé třetiny do dna, z dorážky zavěsil Fořt, 1:3.

Třetí dějství a neutuchající touha hráčů z města pod Krušnými horami. Ve 47. minutě snížil v přesilovce bruslí tečující Petružálek. Přezkoumaný záznam regulérnost branky potvrdil. PSG měli ve 3. třetině čtyři vyloučené, domácí dva. Skvělý Štůrala zachraňoval co se dalo, trenéři mu pomohli i oddechovým časem. Dvě minuty před koncem si jej vzali i trenéři Rulík a Hořava. Power play, zámek sílil, stále ne a ne protrhnout smůlu... Ale 22 vteřin před koncem srovnal Pavlík a vysloužil si titul muže zápasu za HCVL.

Také v prodloužení šli nabuzení Litvínováci za výhrou, dvakrát zahrozili i hosté. V nájezdech se vytáhl jak Francouz, tak střelci jeho týmu. Domácí rozhodli rekordně rychle: brankáře vymíchal Hübl a prostřelil i Lukeš. Holík a Čajánek neuspěli, takže rozhodnuto!

Litvínov ukázal velkou vůli a doslova vyrval soupeři dva body. Zlín se ukázal jako houževnatý celek s výborným gólmanem, rozchytaným velkým množstvím střel. V úvodu tak trochu přežil svou smrt a pak udeřil. Předvedl velmi dobré přesilovky. Ale touha žlutých byla nakonec víc. Vynesla tým zpět na druhé místo v tabulce před Spartu a vylepšila fanouškům Silvestr.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "V úvodu utkání jsme byli lepším týmem, ale dali pouze jednu branku a to bylo málo. Měli jsme jich dát víc. Ve druhé části nás přibrzdila oslabení. Víme, že hosté jsou v přesilových hrách výborní, což dnes také dokázali. Do třetí třetiny jsme šli s odhodláním vyrovnat, dali jsme na 2:3 a věřili jsme tomu. Power play je i o štěstí, podařilo se nám to. Rozhodli jsme pak v nájezdech. Vítězství si ceníme, dva body si za dnešní výkon a týmový duch zasloužíme."

logo PSG Zlín

PSG Zlín

Juraj Jurík: "Utkání jsme nezačali dobře, byli jsme v 1. třetině horší a mohli ji prohrát víc než 1:0. Ve druhé části jsme se zvedli i díky přesilovým hrám a šli do vedení. V závěru jsme se dostali pod velký tlak Litvínova a domácí nakonec se štěstím vyrovnali. V prodloužení byly myslím šance na obou stranách. V penaltách se ukázala větší zručnost domácích hráčů. Byli jsme blízko třem bodům, máme jen jeden. V závěru jsme dva body ztratili, což nás mrzí."

Fanshop