Zápasy 09. 01. 2015, Redakce

Žlutočerný koncert ve Vítkovicích!

To je panečku výsledek! Nejúspěšnější tým posledních kol sestřelil Litvínov na jeho ledě 5:0! Rozhodl třemi góly ve druhé třetině, Pavel Francouz má pátou "nulu". V neděli by si tým zasloužil proti Liberci plné ochozy!

36. kolo, 09.01.2015, Ostrava-Vítkovice
logo HC Vítkovice Ridera
logo HC VERVA Litvínov
HC Vítkovice Ridera HC VERVA Litvínov
0 5
  • Třetiny

    0:1, 0:3, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Dolejš – Kovář, Kudělka, Zíb, Malec, Šenkeřík, Klok, Štencel, Pastor – Svoboda, Burger, Olesz – Huna, Roman, Svačina – Vandas, Hlinka, Szturc – Zdráhal, Kolouch, Káňa. Připraven Maxwell. Trenéři Svozil a Petr

  • Sestava hostů

    Francouz – Kubát, Chaloupka - Pavelka, Pavlík - Frolo, Štindl - Kokeš - Jánský, Hübl, Lukeš – Petružálek, Hanzl, Ručinský – Martynek, Gerhát, Trávníček – Písařík, Šrámek, Jurčík. Připraveni Horák. Trenéři Rulík a Hořava


Reportáž

Litvínov na tým sice před zápasem osmý v tabulce, ale s aktuálně nejlepšími výsledky v soutěži, vyrukoval dobře. Hned v 1. minutě se čtyřikrát přerušovalo a asi dvě desítky litvínovských fanoušků vidělo první závar před brankářem Dolejšem ve 3. minutě. Čtvrtá formace zatlačila soupeře a vyvrcholilo to Šrámkovou šancí.

Za domácí dvakrát zahrozil Olesz, hlavně jeho průnik po pravém křídle byl nebezpečný. A také Kolouch, ovšem na Francouze si nepřišli. Vedení obstaral Hübl, z voleje se přesně trefil po Frolové zpětném vybídnutí, 0:1. Vzápětí byl vyloučen Olesz a mohl být rád, že za protesty nedostal další trest. Nejnadějněji se kromě Kubátovy střely jevilo přečíslení, ve kterém Hanzl nestihl přihrát volnému Trávníčkovi.

V 11. minutě se potvrdilo, že bude v Ostravě k vidění pěkný hokej, povedené akce předvedli Petružálek s Ručinským a hned na to Svačina s Hunou. A pak ještě Gerhát s Martynkem. Chaloupkův trest odehráli domácí 100 vteřin v nepřetržitém zámku, ale bez úspěchu. V 16. minutě se podruhé dobře ukázal čtvrtý útok hostů, vynutil si faul Romana. Vzápětí ale musel Ručinský stíhat Vandase a navzdory své rychlosti měl s vítkovickým rychlíkem co dělat.

Ručinského vyloučení vzápětí zkrátilo přesilovku hostí a když končila ta domácí, vypukl před Francouzem slušný závar. Ten však odolal. I poté, co sudí poslali Vervu v 19. minutě znovu do čtyř (Pavelka).

Po změně stran přišel jako už tolikrát v této sezóně zdvojený litvínovský úder, který vyhnal z branky mladého gólmana Dolejše. Burgerovo vyloučení ještě Litvínov nevyužil, ale pak za 32 vteřin zapadla pomalým obloučkem do branky tečovaná střela Frola od modré a pak i Martynkova sražená rána pod horní tyčku. Počkal si v akci dva na jednoho na Trávníčkovu přihrávku.

Do klece pak zamířila zámořská akvizice Maxwell a ven šel vzápětí Jurčík. Verva lehce pronikala do šancí a přečíslovala domácí defenzívu, ve 29. minutě neuspěla v akci tři na dva. Horší bylo, že se pak několik minut se nehrálo kvůli pokaženým dvířkám na trestné lavici. Opravit je pomáhal i Martin Ručinský, snad aby jeho tým nevychladl.

Po Petružálkově ráně se Mawwell otáčel, při Oleszově vyloučení za podražení Jánského nastřelil Pavlík od modré tyč. Povede se odčarovat kouzlo nového gólmana? Ano! Šrámek obral o puk Burgera a zamířil ke vzdálenější tyči, 0:4!

Třetí část byla pro svěřence trenérů Radima Rulíka a Miloslava Hořavy o tom udržet možné vzepětí domácích na patřičný distanc. To se bez problémů dařilo, navíc klidně hrající tým přidal osm minut před koncem pečetící gól. A mohl si vychutnat - venku a na ledě, kde v minulosti často prohrával a svého času rekordně dlouho nevyhrál - pohodu zcela klidného závěru a "kontumační" výhry.

Domácí neměli svůj den, soupeř jim však také mnoho nedovolil. Přesto pěkná návštěva fandila až do konce a pískotu se mnoho neozvalo. Litvínov zvítězil počtvrté v řadě, kdo přijel fandit nelitoval! V neděli vyzve doma od 17:20 Liberec!

Ohlasy

logo HC Vítkovice Ridera

HC Vítkovice Ridera

Ladislav Svozil: "Tahali jsme za kratší konec. Litvínov hrál opravdu výborně. Výborně bruslil a do ničeho nás nepustil. Francouzovi jsme ani moc práce nenadělali. Nebyli jsme to dnes my... Nepředvedli jsme nic, nebruslili jsme, nechodili do soubojů, báli jsme se. Bude složité se z toho vyhrabat."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Miloslav Hořava: "Byli jsme si vědomi vítkovické výborné aktuální formy a proto jsme k zápasu přistoupili s respektem. Podali jsme dnes ale velice dobrý výkon po celých šedesát minut, podpořený brankářem Francouzem."

Fanshop