Zápasy 18. 01. 2015, Redakce

Pardubice dostaly půltucet! Verva si upevnila 2. místo

Litvínov v první třetině otočil stav z 1:2 na 4:2 a nakonec Pardubicím uštědřil šest branek. Porazil je poprvé v sezóně a dovršil hranici 75 bodů. Stále drží druhou příčku. Dvě branky vstřelil Martin Ručinský, pro nějž je "nestárnoucí" opravdu slabé slovo...

39. kolo, 18.01.2015, ZS I. Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Dynamo Pardubice
HC VERVA Litvínov HC Dynamo Pardubice
6 2
  • Třetiny

    4:2, 1:0, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Francouz - Kubát, Pavlík - Šlégr, Pavelka - Frolo, Štindl - Baránek - Jánský, Hübl, Lukeš - Petružálek, Hanzl, Ručinský - Martynek, Gerhát, Trávníček - Majdan, Šrámek, Jurčík. Připraven Horák. Trenéři Rulík a Hořava

  • Sestava hostů

    Kristan (17. Halázs) – Píša, Čáslava, Benák, Havlík, Čutta, Ščotka, Gregorc, Korím – Marcinko, M. Špaček, T. Zohorna – Radil, Nahodil, Tybor – Gašparovič, Roubík, Starý – Voženílek, Kaut, Půhodný. Trenéři M. Říha st. a M. Říha ml.


Reportáž

Trenéři Vervy po třech kolech vrátili do hry Jiřího Šlégra, pro zranění jim ještě chyběl Chaloupka a také Sklenička s Pirošem. Příležitost tentokrát nedostali Gula a Písařík, kterého ve čtvrté formaci a poprvé po sedmi kolech nahradil Majdan. Zahrál si znovu i Baránek, byť krátce. Hosté přijeli na poslední chvíli bez snajpra Sýkory a Cetkovského, s Roubíkem (střídavý start).

Útočnou aktivitu Vervy demonstroval už v první minutě Hanzl, osamoceně tečující puk před Kristanem. Vyloučení Šlégra v téže minutě ukázalo ofenzívní schopnosti Pardubic, ale Litvínov se přesto ubránil. Za to Gašparovičovo hákování Trávníčka, který mohl jet sám na branku, potrestal Jánský, 1:0. Zvýšit mohl Šlégr, který si najel před branku na zpětnou přihrávku. Domácí byli aktivnější, agresivnější, napadali soupeře vysoko a získávali puky.

Góly ale dali hosté: Špaček prostřelil Francouze a v další minutě Gašparovič otočil skóre, 1:2. Tím však probudili gólový apetit HCVL. Za 70 vteřin Šlégr od modré, Trávníček z dorážky (Kristana nahradil Halázs) a nakonec Ručinský třemi góly dokonale zvrátili zápas! Ale nedalo se očekávat, že hosté zbytek utkání vypustí.

Také hned po přestávce zatlačili, jenže i střela z úhlu do odkryté klece v síti neskončila, puk Francouze bolestivě zasáhl. Také Starý a Roubík neuspěli. V polovině zápasu se zaskvěl Petružálek – obral protihráče o kotouč, našlápl a perfektně zakončil! 5:2.

Chvíli na to domácí mohli odskočit o čtyři, sám jel Jánský, po něm ještě dorážel Hübl, ale gól to nebyl. A co víc, Jánský se po nárazu na zadní hrazení zranil. Zkoušel pak ještě jedno střídání, ale utkání nedohrál.

Frolo a Kubát se postarali o možné zdramatizování, oba dostali dvě minuty za zdržování hry. Půl minuty ve třech žlutí zvládli a v zajímavém zápase drželi tříbrankový náskok.

A co nabídnout měla i třetí třetina. Dobře hrající domácí mohli pečetit Hanzlem (blafák do bekhendu po sólu mu tentokrát nevyšel), nebo Hüblem (puk přešel čáru, ale až po odpískání). Dočkali se nakonec díky přesilovkové milimetrově přesné ráně Ručinského. Klasický "Angličan"...

Třetí čtvrtinu tak uzavřela Verva na velmi slušných 22 bodech a v pátek se vydá do Varů. Jánského zranění by nemělo být vážné.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Miloslav Hořava: "Možná to bude znít podivně, ale první třetinu byly Pardubice lepší, v osobních soubojích, vyhrávali je, i lépe bruslili. Ale paradoxně jsme ji vyhráli 4:2, v tom to byl dnes trochu divný zápas. Druhou a třetí třetinu jsme už hráli dobře. Připravovali jsme se na těžkého soupeře, který měl v poslední době velmi dobré výsledky. I proto je pro nás výborné, že jsme získali tři body."

logo HC Dynamo Pardubice

HC Dynamo Pardubice

Miloš Říha ml.: "Otočili jsme v první třetině výsledek na 2:1, ale pak byli málo trpěliví a chtěli přidat další góly. To byla chyba, dostali jsme vyrovnávací gól a pak během minuty ještě dvě branky. Pátý gól v polovině zápasu byl rozhodující. Dnes s obrannou činností v žádném případě nemůžeme být spokojeni."

Fanshop