Zápasy 11. 02. 2015, Redakce

Litvínov ukončil hradeckou sérii! A má rekord

Do posledních sedmi kol základní části půjde Verva na druhém místě se zachovaným čtyřbodovým náskokem na Kometu, ale už sedmibodovým na Spartu. Žlutočerní ve středu večer utnuli šňůru šesti vítězných zápasů v řadě hradeckého Mountfieldu, vyhráli každou třetinu o gól a celkově doma posedmé za sebou. Pět ze sedmi branek zápasu padlo v jeho prvním dějství.

45. kolo, 11.02.2015, ZS I. Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo Mountfield HK
HC VERVA Litvínov Mountfield HK
5 2
  • Třetiny

    3:2, 1:0, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Francouz – Kubát, Gula - Pavelka, Pavlík - Chaloupka, Štindl - Jánský, Hübl, Lukeš – Petružálek, Hanzl, Ručinský – Martynek, Gerhát, Trávníček – Šrámek, Piroš, Jurčík. Připraven Soukup. Trenéři Rulík a Hořava

  • Sestava hostů

    Kacetl - Plášil, Dietz - Čáp, Jank - Vašíček, Pláněk - Skokan, Mertl, Šimánek - Dej, Knotek, Pospíšil - Kukumberg, Tvrdík, Červený - Valcourt, Troliga, Beránek. Připraveni Kantor, Piegl a Kopta. Trenéři Draisaitl a Kučera


Reportáž

Verva oproti poslednímu zápasu před přestávkou změnila ve středu sestavu v jediném jméně, do hry se v pozici centra čtvrtého útoku objevil uzdravený Piroš. Nastoupil po 13 kolech.

A Litvínov začal jako z pověstného partesu, po deseti vteřinách dostal přihrávku do gólové šance na levém křídle Hübl. Nestřílel, přihrával a málem z toho byl vlastní gól. Vzápětí uvolnil Ručinského a Hradec si po jeho střele oddechl. Znovu byl přitlačen při vyloučení Troligy ve třetí minutě, kdy se po Pavlíkově střele od modré čáry prosadil před brankovištěm Pavelka, 1:0. Lukešův trest domácí přečkali, i když hosté hráli přesilovku docela dobře.

Fanoušky rozjásal svou první extraligovou brankou Petr Štindl, od modré se trefil do horního růžku. Pak ale přišly žlutočerné komplikace. Za 21 vteřin Východočeši srovnali! Pláněk dorazil Francouzovým pohotovým zákrokem vyražený puk a chvíli po rozehrání se prosadil i Kukumberk. Naštěstí pro Severočechy se před Kacetlem hned v další minutě po pěkné akci nemýlil Trávníček, 3:2. Pět branek za třetinu, slušná úroda...

Ve druhé části zahrozil Valcourt a že nesrovnal hosty pak mrzelo. Pavlík nebezpečně pálil od modré, to ještě radost Krušnohorcům nepřineslo. Ochozy ale rozjásal Petružálek. V závěru přesilovky při vyloučení Plášila také od modré čáry posadil kotouč do sítě, 4:2. Šrámkův a Čápův trest se zčásti překryly a pak mohli domácí dvakrát dosáhnout vyvolávaného „bůra“. Trávníček ani Gerhát ale zblízka Kacetla nepřekonali.

Po poslední změně stran měli hosté možnost korigovat stav při Pirošově provinění. V přesilovce odjel z ledu s poraněním na hlavě Pospíšil. Rozhodnout mohl Trávníček. Nedal, ale pak jeho tým sklízel potlesk na (uzavřené) scéně. Držel kotouč a nepouštěl soupeře téměř k ničemu. Druhé Plášilovo vyloučení v zápase ukončil Trávníčkův trest o něco dříve. V 58. minutě měl gól na holi Jánský. Dal ho při power play Viktor Hübl. Ze strany zamířil do prázdné branky, 5:2, hotovo! Na pronásledovatele Mertla tak navýšil náskok v tabulce produktivity.

Litvínov zápas až na jednu minutu kontroloval. Hosté srovnali dvoubrankové manko, ale pak byli jen málo nebezpeční, na Francouze jim statistici napočítali jen dvacet střel.

Verva už sedm kol před koncem překonala klubový rekord ve tříbodovém systému. Do dnešního dne byl 86 bodů. Na Spartu, která podlehla Kometě 2:3, navýšil tým náskok na sedm bodů. V pátek jede do Zlína, v neděli jej čeká Slavia (15:00).

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Podruhé jsme začínali s Hradcem po reprezentační přestávce, po té první i teď po třetí. Přestávka byla v úvodu na týmech trochu znát, pak se tempo zlepšilo. Vedli jsme, pak náskok ztratili, ale Trávníčkovým gólem ještě do skončení první třetiny jsme získali vedení znovu. To bylo důležité. Už z loňské sezóny víme, jak kvalitní mužstvo Hradec má. O to jsme radši, že jsme dokázali získat tři body."

logo Mountfield HK

Mountfield HK

Peter Draisaitl: "Dnes to bylo jak když hrají muži s dětmi. Přijedete-li do Litvínova, který má tak výbornou sezónu, a zahraje vám hokej jen čtvrtá řada, je to málo a nemůžete tu chtít vyhrát."

Fanshop