Zápas - mládež 19. 08. 2014, Ondřej Vlk

JUN: Litvínov ztratil v Mladé Boleslavi dvoubrankové vedení a padl 2:3

B o l e s l a v - Junioři ve druhém kole extraligy sehráli utkání opět na ledě soupeře, tentokrát zavítali na stadion do Mladé Boleslavi. Litvínov skvěle vstoupil do utkání, když po první třetině vedl už 2:0. Boleslav ale dokázala celé utkání otočit a nakonec zvítězila 3:2.

2. kolo, 19.08.2014, Zimní stadion Mladá Boleslav
logo BK Mladá Boleslav
logo HC VERVA Litvínov
BK Mladá Boleslav HC VERVA Litvínov
3 2
  • Třetiny

    0:2, 1:0, 2:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Růžicka – Čermák, Mašek, Hes, Kurka, Žalud, Bernad, Šťáva, Červinský, Průšek, Kotala, Pätoprsty, Podsedníček, Brzák, Borovec, Pořízek, Volf, Ďurač, Klečka, Sonnek, Motloch

  • Sestava hostů

    Spěšný – Jonák, Moravec, Baránek, Šesták, Cvrk, Sklenička, Vostárek, Šefl, Řehoř, Čapek, Weitz, Stříbrný, Ujfaluši, Sýkora, Šimeček, Válek, Štěpka


Reportáž

Úterní zápas byl pro mladoboleslavské juniory prvním v sezoně, jelikož pondělní zápas s Chomutovem byl na žádost Pirátů odložen na 22. září.

Do utkání vstoupila lépe Verva, jejíž hokejisté byli již od začátku aktivnější. Na začátku měl šanci Cvrk, jeho střela ale postrádala patřičný důraz. Následná větší šance už brankou skončila. Nenápadnou střelou se prosadil Josef Stříbrný, jenž vyslal slabou střelu, která ale skončila těsně za brankovou čarou. Další šancí pro Vervu byla pohledná kombinace Válka a Weitze, ve vážnější příležitost na navýšení skóre však nevyústila. Po delší době se do útočného pásma vydali ale i Bruslaři, když se snažil individuální střelou Lukáš Volf najít místo mezi Spěšného betony. Hostující gólman si však jeho střelu pohlídal.

Krušné chvíle pro domácí nadešly ve 14. minutě, kdy byli na trestné lavici dva domácí hráči zároveň. Pohledná kombinace litvínovského Válka a Baránka vyústila v přihrávku na osamoceného Ivana Řehoře, jenž vsítil druhou branku hostí. Se závěrem třetiny se ale obraz mladoboleslavské hry zlepšil, ale ani Berdanova střela brankou neskončila, a tak domácí prohráli první třetinu 0:2.

Druhá třetina byla již od začátku opět ve znamení přesilovek. Mladé Boleslavi zbýval ještě trest z první třetiny a Litvínovští byli vyloučeni dokonce na 2+2 minuty, přičemž zanedlouho hrála Boleslav dokonce dvojnásobnou přesilovou hru. Domácí trenér Křivohlávek si vybral oddechový čas a poté už to vypadalo, že ke vstřelení branky do litvínovské sítě mají domácí velmi blízko. Mladoboleslavští si doslova pohráli s litvínovskou obranou. Kurka s Kotalou si vyměnili několik přihrávek a když se následně puk dostal k volnému Lukáši Volfovi, bylo o gól postaráno.

O několik minut později dostali domácí další šanci zahrát si hned dvojnásobnou přesilovku. Ta sice nedopadla tak úspěšně jako předchozí, ale ve 31. minutě nařídil hlavní sudí Škrobák trestné střílení po faulu na mladoboleslavského Ivana Ďurače. Boleslavský útočník ale recept na gólmana Spěšného nenašel, a tak svítilo na světelné tabuli i nadále skóre 1:2. Boleslavští měli další šance a hráči Vervy chvíli nevěděli, kde jim hlava stojí. To se změnilo poté, co šla Mladá Boleslav opět do čtyř. Velké šance měli Válek nebo kapitán Vervy Weitz. Ani jeden z nich však Jana Růžičku nepřekonal.

Třetí třetinu začali již od začátku aktivněji domácí a to i přes čtyřminutové oslabení. Boleslavská aktivita vyústila v branku, když Stanislav Brzák překonal z úhlu Spěšného. Litvínovští působili zaskočeně a Bruslaři toho i nadále využívali. O pár minut později měli další velkou šanci, která málem skončila gólem. Rozhodčí však rozpažil.

Další velká šance však už poslala Mladou Boleslav do vedení. Velkou dělovku na litvínovského brankáře vypálil Jakub Kotala,jenž nedal Spěšnému šanci.

Litvínov se poté ještě snažil vyrovnat, ale Mladá Boleslav hrála dobře z obrany a domácí podržel také gólman Růžička, kterého nepřekvapila ani Baránkova střela. Bruslaři tak v prvním ligovém utkání zvítězili nad loňským vicemistrem.

Ohlasy

logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Věděli jsme, že přijede kvalitní mužstvo, které bylo loni ve finále extraligy, což už samo vypovídá o kvalitě litvínovského mužstva. Utkání nebylo odehráno v nějaké kráse, z naší strany tam byla trochu nervozita. Dostali jsme dva góly a to nás dostalo trochu dolů. Po druhé třetině jsme ale si sedli, řekli jsme si, že zvedneme hlavu a budeme hrát trpělivě. Ve třetí třetině se nám podařilo utkání otočit. Kluci utkání odmakali, takže nás ani tolik nemrzí nevyužité přesilovky.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Robert Reichel (HC Litvínov): Myslím si, že to byl vyrovnaný zápas. Z naší strany byl dobrý vstup do zápasu. Ve druhé třetině jsme byli zbytečně vylučovaní, což je věc, která by se neměla stávat. To nás stálo hodně sil a ve třetí třetině jsme dostali góly, které rozhodly zápas. Škoda, že v tak vyrovnaném střetnutí byli naši hráči tolik trestaní.

Fanshop