Zápas - mládež 03. 09. 2014, Miroslav Fantal, Ondřej Vlk

JUN: Litvínov podlehl Olomouci 3:4

O l o m o u c - Litvínov po dvoutýdenní pauze zavítal na led daleké Olomouce. Utkání se pro chemiky nevyvíjelo vůbec dobře, protože černožlutí v utkání prohrávali už 0:3. Jenže se jim ještě podařilo utkání zdramatizovat, když Ujfaluši necelé dvě minuty před koncem snížil na rozdíl jediné branky. Litvínov už se na větší nápor nezmohl a Olomouc na svém ledě zaslouženě zvítězila.

5. kolo, 03.09.2014, ZS Olomouc
logo HC Olomouc
logo HC VERVA Litvínov
HC Olomouc HC VERVA Litvínov
4 3
  • Třetiny

    1:0, 2:1, 1:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Urbisch – Rašner, Jeklič, Nesvadba, Kraigher, Brandýs, Síkora – Ostřanský, Beták, Jergl – Bauer, Pavlovský, Krátoška – Kropáč, Konečný, Markl.

  • Sestava hostů

    Spěšný – Moravec, Baránek, Šesták, Cvrk, Vostárek, Šefl – Kučera, Trübenekr, Čapek, Weitz, Stříbrný, Ujfaluši, Sýkora, Šimeček, Válek, Štěpka.


Reportáž

Už po půl minutě hry daroval svému soupeři početní výhodu Štěpka, který se provinil hákováním. Hanáci toho ale využít nedokázali. Přestože se usadili v pásmu soupeře, tak branku mockrát neohrozili. Utkání se hrálo ve vysokém tempu a úvodních pět minut se ani moc nepřerušovalo. První vážnější moment ale přišel až o chvíli později. Nahození domácího Rašnera sklepl před brankovištěm mimo dosah brankáře Jergl, jenže si při tom počínal nedovoleným způsobem. Dosaženou branku tak hlavní sudí nemohl uznat.

Výhodu přesilové hry poté měli také hráči ze severu Čech, jenže paradoxně během dvouminutového trestu domácího hokejisty inkasovali. Aleš Jergl vypíchl soupeři puk na vlastní modré a přes půl kluziště unikal sám na branku Litvínova. V souboji jeden na jednoho si pak počínal mazácky a Spěšného prostřelil. Hosté měli příležitost ke srovnání v polovině první části. Během signalizovaného vyloučení olomouckého hráče pálil nebezpečně Trübenekr, jenže gólman Mory perfektně zakročil.

V následné početní výhodě sice hosté několikrát vystřelili, žádný z pokusů ale nebyl natolik vážný, aby ohrozil Urbische. Na začátku patnácté minuty se mohlo blýsknout na druhé straně. A byl u toho opět velmi aktivní první domácí útok. Jergl hledal před brankovištěm rozjetého Betáka, ale ještě dříve byl u puku hostující gólman. A když se o tři minuty později neprosadil z ideální pozice ani Stříbrný, který branku domácích netrefil vůbec, odcházelo se do kabin za jednobrankového vedení Mory.

Do druhého dějství nastoupili hosté o něco lépe a svého soupeře chvílemi přehrávali, ovšem na výsledku se to neprojevilo. Až v sedmadvacáté minutě měl vyrovnání hned dvakrát na holi Stříbrný. Nejprve neuspěl v samostatném úniku a chvíli poté také z nařízeného trestného střílení, neboť během prvotní akce byl faulován. Nevyužité šance hosty mrzely o několik desítek vteřin později. Jergl nedovolil v přesilové hře soupeři vyhodit puk z pásma a nabídl jej Šimonu Betákovi. Ten z levé strany ránou po ledě prostřelil gólmana a zvýšil vedení.

V dalších minutách bylo hostům poněkud horko, neboť Mora hrála téměř čtyři minuty přesilovou hru. Skóre se však neměnilo. Až v polovině šestatřicáté minuty zvedali hokejisté jednoho z týmů ruce radostí nad hlavy a byli to opět ti domácí. Nahození od modré lehce tečoval Dominik Bauer, na což nedokázal gólman hostů včas zareagovat a kotouč lovil ze sítě.

Naději před poslední dvacetiminutovkou ale necelé dvě minuty před koncem druhé části dal hostům Dominik Štěpka. V přesilové hře předvedli Litvínovští v útočném pásmu pohlednou kombinaci, na jejímž konci byl právě zmiňovaný hostující hráč, který střílel do prázdné klece.

Vstřelená branka hráče Litvínova nabudila především na startu třetí části. Hosté se do soupeře pořádně obuli hned v první minutě a gólman Urbisch měl co dělat, aby atakům soupeře zabránil. To se mu dařilo ovšem pouhé dvě a půl minuty. Poté se ke kotouči mezi kruhy útočné třetiny dostal nikým nehlídaný Tomáš Kučera, který poslal kotouč tvrdou ránou za záda gólmana. Chvíli poté dostali Hanáci výhodu přesilové hry, místo uklidnění sebe sama ale zbytečně zmatkovali a jen se štěstím neinkasovali potřetí. Činit se musel znovu Urbisch.

Severočeši i nadále byli nebezpečnější, ovšem branky se ne a ne dočkat. O to víc je pak musela mrzet situace z devětačtyřicáté minuty. Zakázané uvolnění hostů přestěhovalo hru před branku Spěšného, který chvíli po buly inkasoval. Odražený puk skončil u Matěje Pavlovského, který trefil odkrytou část branky. Inkasovaná branka hosty viditelně otřásla, rozhodnutí tak na hokejce měl Bauer, který si pět minut před závěrečnou sirénou obhodil vyjetého gólmana, jenže zakončit nestihl.

Na začátku osmapadesáté minuty mohl ukončit hostující snahu Jergl, jenže pouze označkoval spojnici litvínovské branky. A tak o chvíli později zdramatizoval koncovku duelu Petr Ujfaluši, který po závaru před domácí klecí obdržel puk mezi kruhy, odkud jej poslal do opuštěné klece. Gólmana Mory hosté zcela vyšachovali. Svěřenci Roberta Reichla zkusili poté i hru bez gólmana, jenže domácí hráči si již body vzít nenechali.

Utkání tak skončilo těsným vítězstvím domácích barev v poměru 4:3.

Ohlasy


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Robert Reichel (HC Litvínov): Udělali jsme tři individuální chyby, které rozhodly zápas. Poté už jsme jen dotahovali. Dostali jsme se sice na rozdíl jedné branky, ale zase jsme chybovali a Olomouc odskočila. Musíme se podobných hrubek vyvarovat. Kdybychom se jich vyvarovali, zápas by vypadal jinak. Máme obtížný začátek sezóny, z osmi utkání hrajeme sedmkrát venku. Stalo se a my musíme bojovat. Každý soupeř je hratelný. Pouze se musíme vyvarovat chyb a pak přijdou i vítězství.