Zápas - mládež 02. 10. 2014, Lucie Lobo

JUN: Litvínov ani přes drtivý tlak v závěru nebere proti Spartě ani bod

L i t v í n o v - Ve 14. kole extraligy juniorů hostil Litvínov na svém ledě pražskou Spartu. Pražané po většinu utkání vedli a litvínovští ani přes skvělý závěr už na bodový zisk nedosáhli. Jedinou branku domácího celku zaznamenal Petr Ujfaluši.

14. kolo, 02.10.2014, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Sparta Praha
HC VERVA Litvínov HC Sparta Praha
1 3
  • Třetiny

    0:1, 0:1, 1:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Sroka – Cvrk, Fučík, Šesták, Moravec, Vostárek, Šefl, Sklenička, Ujfaluši, Řehoř, Stříbrný, Štěpka, Čapek, Weitz, Šimeček, Sýkora, Řezníček, Kučera.

  • Sestava hostů

    Langer – Březina, Vacek, Vokurka, Kalina, Kadeřávek, Bláha, Knobloch, Klindera, Augustin, Pulkrab, Krudenc, Havel, Brejcha, Schwamberger, Svoboda, Györi, Litera, Lojka, Arnošt, Polesný.


Reportáž

Litvínovské juniory čekal ve čtvrteční předehrávce těžký duel proti pražské Spartě. Litvínov odehrál začátek sezóny převážně na hřištích soupeřů a duelem se Spartou začíná chemikům domácí série zápasů. Litvínov už potřebuje nutně vyhrávat, neboť jeho ztráta na postupové pozice do playoff se značně prohlubuje.

Litvínov vstoupil do utkání poměrně opatrně. Bylo zřejmé, že si hráči po nezdarech z posledních dvou kol zakládají především na defenzivě. Přeci jen byli v úvodu utkání Litvínovští o něco aktivnější než soupeř. V sedmé minutě měl na hokejce gól Řezníček, ale bekhendem po krásné Kučerově přihrávce nedokázal Langera překonat. Oba týmy výborně bránili ve středním pásmu. Necelé dvě minuty před koncem třetiny se Sparta z nenápadné akce dostala do vedení,když střelu Daniela Arnošta některý z domácích obránců přizvedl nešťastně mimo dosah Sroky.

Druhá perioda nenaskytla příliš mnoho šancí, ale aktivnějším týmem byla Sparta. Hra se často kouskovala a ani jeden z týmů si nevytvořil větší tlak v útočném pásmu. Pět minut po polovině utkání hosté odskočili na rozdíl dvou branek. Po přesné kombinaci se na vrcholu kruhu objevil volný Jiří Vokurka a střelou mezi beton a gólmanovu vyrážečku překonal domácího brankaře podruhé. V závěru třetiny předvedl Litvínov značný tlak, ale ani Štěpka, ani Stříbrný v obrovské šanci neuspěli.

Třetí třetinu hrála Sparta výborně do defenzivy. Litvínov se tlačil do útoku, ale Sparťané byli nebezpeční v brejkových situacích. Litvínovští hráči marně dobývali Langerovu branku. Sparťanský brankář dnes chytal výborně. V závěru utkání měl Litvínov výhodu přesilové hry a po dokonalém rozebrání Sparťanské obrany se po Řehořově přihrávce trefil do úplně prázdné brány Petr Ujfaluši. Litvínov zkusil powerplay a předvedl obrovský tlak. Hosté mohli jen děkovat výtečnému Langerovi, který dokázal v závěru vychytat dvě tutové šance domácího celku. Jedenáct vteřin do konce třetiny Litvínov ztratil puk a Tomáš Brejcha zpečetil sparťanské vítězství.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Robert Reichel (HC Litvínov): Bohužel jsme neproduktivní a nedáváme góly. Máme velký problém vůbec trefovat bránu. Naproti tomu náš soupeř byl velice efektivní, dvakrát vystřelil a dal z toho dva góly. Dnes jsme měli dobré šance, ale jejich brankář chytal dnes výborně.

logo HC Sparta Praha

HC Sparta Praha

Darek Stránský: Dnes to byl rychlý a zajímavý zápas. Měli jsme dost šancí, které jsme neproměnili. Těsně před koncem jsme dostali gól, čehož jsme se obávali, na závěr si Litvínov vytvořil dobré šance, ty ale náš gólman pochytal a tím nám zachránil dnešní utkání.