Zápas - mládež 25. 10. 2014, Martin Stříbrný

JUN: Čtvrtá výhra v řadě! Litvínov doma uspěl proti Zlínu

Litvínovští junioři dokázali prodloužit svou sérii vítězství již na čtyři výhry v řadě. Po dobrém výkonu dokázal udolat Zlín 4:1. O góly domácích se postarali dvakrát Štěpka, Řehoř a Šimeček.

21. kolo, 25.10.2014, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo PSG Zlín
HC VERVA Litvínov PSG Zlín
4 1
  • Třetiny

    (1:0, 1:1, 2:0)

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Sroka – Moravec, Baránek, Šesták, Cvrk, Sklenička, Vostárek, Šefl – Kučera, Řehoř, Trübenekr, Čapek, Weitz, Stříbrný, Řezníček, Sýkora, Šimeček, Štěpka.

  • Sestava hostů

    Haloda – Macharáček, Kužílek, Žabčík, Řezníček, Stuchlík, Sirota, Talán – Hlaváč, Haničinec, Dalajka, Zaremba, Karola, Pavlůsek, Vyoral, Stránský, Galuška, Matula, Gago, Hrazdíra.


Reportáž

První třetina toho nenabídla moc zajímavého, oproti dalšímu průběhu utkání. Hned ve 3. minutě utkání se dokázal prosadit Dominik Štěpka, když z těžké pozice dokázal překonat zlínského Halodu. Druhou velkou šanci měli v 13. minutě hráči Zlína. Sroka dokázal nejprve zasáhnout proti střele Kužílka a následně také dokázala zlikvidovat Stuchlíkovu bombu z mezikruží. Další velkou šanci Zlína měl tři minuty před koncem třetiny Hrazdíra, který ovšem nezužitkoval skvělou přihrávku od Hlaváče. Do kabin se tak šlo za stavu 1:0 pro domácí.

Druhá třetina se hrála ve velkém tempu. Ve 27. minutě měl první velkou šanci této třetiny Marek Baránek, bohužel pro domácí ale z dobré pozice bránu netrefil. Ve 31. minutě spálil obrovskou šanci David Šesták, když netrefil po přihrávce Stříbrného odkrytou bránu. Domácí to ale příliš mrzet nemusel, jelikož o dvě minuty později zvýšili na 2:0! Nahození Marka Baránka od modré šikovně tečoval Ivan Řehoř a puk skončil za zády zlínského gólmana. Jenže chvilku na to Moravec hákoval pronikajícího Gaga a ten měl možnost trestného střílení. Michal Gago si s nájezdem věděl rady, když kotouč poslal mezi betony domácího gólmana.

Třetí třetina byla pro oko diváka nejzajímavější. Ve 42. minutě zvýšil na 3:1 Jaroslav Šimeček, když si počkal na přihrávku od a z první překonal bezmocného Halodu. Zlomový okamžik přišel ve 47. minutě, když hosté dosáhli gólu, ten ovšem nebyl uznán pro hru vysokou holí. Další velkou šanci na zkorigování měli Zlínští šest minut před koncem zápasu, když hráli téměř dvě minuty přesilovku 5 na 3. V té se zaskvěl domácí Sroka, když několikrát podržel skvělými zákroky svůj tým. Na konečný stav 4:1 pro Litvínov nakonec upravil při power-play Zlína Dominik Štěpka, když trefil odkrytou bránu přes celé hřiště.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jaroslav Hübl (HC Litvínov): Myslím si, že po řadě vyhraných zápasů se nálada v kabině zvedla. Dnes jsem podali o něco lepší výkon než včera, i tak to ještě nebylo ideální. Důležité je ovšem že jsem dali více gólů než Zlín. Myslím si, že jsme dnes zaslouženě vyhráli za tři body.

logo PSG Zlín

PSG Zlín

Radek Pšurný (PSG Zlín): Z naší strany to byl hodně nešťastný zápas. Dnes rozhodla velká produktivita domácích. Dnes jsme nepodali rozhodně špatný výkon, za který by jsme se měli stydět.