Zápas - mládež 13. 11. 2014, Adam Joska, Ondřej Vlk

JUN: Sroka slaví první nulu v dresu Litvínova! Chemici vezou z Pardubic vítězství 5:0

P a r d u b i c e – V předehrávce 24. kola DHL extraligy juniorů odjel Litvínov na led Pardubic. Chemici dlouho drželi těsný náskok 1:0, ale díky gólové smršti ve třetí třetině nakonec deklasovali Pardubice 5:0.Skvělý výkon podal brankař Sroka a připsal si tak první čisté konto v dresu Severočechů. Litvínov tak veze z venku cenné vítězství za tři body.

24. kolo, 13.11.2014, ČEZ Arena Pardubice
logo HC Dynamo Pardubice
logo HC VERVA Litvínov
HC Dynamo Pardubice HC VERVA Litvínov
0 5
  • Třetiny

    0:0, 0:1, 0:4

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Vejmelka – Petira, Vácha, Franc, Procházka, Bažant, Adam, Nedbal, Budík – Procházka, Chvojka, Havrda, Velínský, Barkóci, Sladkovský, Kusý, Hlaváček, Pipek, Kysela, Krajňák.

  • Sestava hostů

    Sroka – Moravec, Šesták, Fučík, Cvrk, Sklenička, Vostárek, Šefl – Kučera, Řehoř, Čapek, Weitz, Stříbrný, Dunko, Řezníček, Sýkora, Šimeček, Štěpka.


Reportáž

V první části hry byl sice Litvínov aktivnější, ale nepodařilo se mu z jeho snahy vytěžit branku, ani vážnější akci. Domácí nedokázali potrestat špatnou produktivitu soupeře, oba gólmani se činili a byli bezchybní.

Po dvou odehraných minutách ve druhé třetině už se hosté radovali ze své první branky v utkání. Dominik Čapek jel nikým neatakovaný po pravé straně ledové plochy, zkusil překvapit gólmana Vejmelka, což se mu povedlo na výbornou a prostřelil ho, čímž otevřel skóre utkání – 0:1.

Přestože se domácí hokejisté snažili vyrovnat, střelecky se jim nedařilo, brankář Sroka držel svým bezchybným výkonem Litvínov nad vodou. Deset sekund před koncem druhé dvacetiminutovky ještě kotouč nebezpečně poskakoval před svatyní hostů, gólman ho však dokázal na dvakrát vyrazit vyrážečkou do bezpečné vzdálenosti.

I do třetí třetiny vstoupil Litvínov aktivněji, nejprve si vykoledoval přesilovou hru, kterou nedokázal využít, ale v pětačtyřicáté minutě už se hostujícím juniorům podařilo navýšit vedení. Pardubický obránce trestuhodně ztratil kotouč ve vlastním pásmu, kde se ho ihned ujal Dominik Štěpka a pohotovou ranou ho poslal až za Vejmelkova záda – 0:2.

O deset minut později už to s nadějemi Pardubic na obrat nevypadalo moc dobře, Šimeček poslal puk přesně na Davida Cvrka, jenž s pomocí brankové konstrukce nyvášil vedení svého týmu již na rozdíl tří branek – 0:3.

Šedesát sekund na to vzal celou akci na sebe po rychlém přečíslení Tomáš Kučera a přesnou přízemní střelou překonal domácího brankáře – 0:4.

Tři minuty před koncem poslal Stříbrný přesný pas na levou stranu na Ivana Řehoře, který napřáhl ke střele a nemýlil se, upravil tak skóre na konečný rozdíl pěti branek – 0:5.

Litvínovští svěřenci svým výkonem a také zásluhou gólmana Sroka, který udržel čisté konto, ukončili sérii čtyř výher Pardubic a posunuli se tabulkou o jednu příčku výše.