Zápas - mládež 17. 11. 2014, Lucie Lobo

JUN: Litvínov navázal na prohru v Brně a podlehl Pirátům těsně 4:5

L i t v í n o v - V rámci 26. kola přivítali Litvínovští na svém ledě Piráty z nedalekého Chomutova. Litvínov v utkání dvakrát vedl, ale Piráti pokaždé dokázali vyrovnat. Severočeské derby se zdálo být do samého konce utkání vyrovnané. V závěru utkání se ale Chomutovu podařilo utéct domácím o jednu branku, a na to už litvínovští mladíci odpovědět nedokázali.

26. kolo, 17.11.2014, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo KLH Chomutov
HC VERVA Litvínov KLH Chomutov
4 5
  • Třetiny

    2:2, 2:1, 0:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Sroka – Moravec, Šesták, Fučík, Cvrk, Kokeš, Sklenička, Vostárek, Šefl "A" – Kučera, Řehoř "C", Čapek, Weitz, Stříbrný, Řezníček, Sýkora, Šimeček, Štěpka.

  • Sestava hostů

    Lukeš – Meliško, Páleník, Hierman, Šulák, Dubeň, Černý "A" – Procházka, Wágner, Šťovíček "C", Macháček, Jirušek, Veselý, Bednář, Janák, Kellerstein, Huňady "A", Macháček, Strunz, Chrpa.


Reportáž

Hned v úvodu utkání se Pirátům podařilo ubránit oslabení. V 6. minutě se ale Litvínovští dostali do vedení zásluhou Radima Řezníčka, který po přihrávce Šefla prostřelil z levého kruhu hostujícího gólmana Lukeše. Ovšem přišla velmi rychlá odpověď Pirátů, kterým stačilo šestadvacet sekund na vyrovnání stavu utkání. Radek Veselý prostřelil z pravého kruhu vše, co mu stálo v cestě a rázem byl stav utkání 1:1.

V 9. minutě se v početní výhodě do velkého tlaku dostal Litvínov, kterému ale chybělo zakončení. Na konci jedné z kombinací stál Fučík, který pálil těsně mimo pirátskou klec. Běžela 15. minuta, když se Chomutov dostal poprvé v utkání do vedení. Hosté si vytvořili delší tlak v útočném pásmu a dokázali ho zužitkovat. Petr Macháček překonal z vrcholu kruhu ležícího Sroku. Do obrovské šance se o pár minut později dostali domácí. Hostující gólman Lukeš se ale blýskl skvělými zákroky a zlikvidoval několik dorážek litvínovských hráčů. V předposlední minutě první třetiny se přece jen Litvínovu podařilo vyrovnat po samostatném úniku Tomáše Kučery, který překonal Lukeše mezi betonem a lapačkou.

Ve 23. minutě se do vedení dostali černožlutí, když se druhým gólem v utkání prezentoval Radim Řezníček. Minutu na to se Litvínov radoval z dvoubrankového vedení. Šestákovu střelu od modré do branky tečoval Jaroslav Šimeček. V závěru sedmadvacáté minuty Chomutovští snížili na rozdíl jediné branky poté, co Jakub Meliško prostřelil od modré vše, co mu stálo v cestě. V polovině druhé třetiny přálo Srokovi velké štěstí, protože volný puk přímo před odkrytou brankou našel jako první jeden z litvínovských obránců.

V úvodu třetí třetiny byli aktivnější hosté, kteří také ve 44. minutě vyrovnali na 4:4. Dubeň nahrál na pravý kruh Patriku Huňadymu, který neváhal a dělovkou prostřelil připraveného Sroku. V polovině třetí dvacetiminutovky ujel sám na Lukeše Šimeček, hostující gólman ale vytěsnil pokus litvínovského útočníka svým betonem. V úvodu 58. minuty se hosté radovali z branky zbytečně, jelikož nebyla uznána z důvodu dosažení gólu vysokou holí. O 53 sekund později ale Piráti přece jen utekli domácímu týmu na rozdíl jediné branky díky Miroslavu Jirouškovi, který se trefil z mezikruží za Srokova záda. Litvínovští už na pátou branku Pirátů odpovědět nedokázali a tři body si připisuje Chomutov.

Fanshop