Zápas - mládež 06. 09. 2014, Lucie Lobo

SDO: V krušnohorském derby Litvínov podlehl Chomutovu těsně 3:2

Ch o m u t o v - V rámci druhého kola RAKO extraligy staršího dorostu se litvínovští dorostenci vydali na nedaleký led Chomutova. Piráti měli celé utkání navrch a černožlutí museli dvakrát dotahovat jednobrankové manko. V poslední minutě druhé třetiny se ale Chomutov dostal znovu do vedení a i přesto, že měli litvínovští před sebou ještě celou třetinu, vyrovnat nedokázali. Body tedy zůstali v Chomutově.

2. kolo, 06.09.2014, SD Aréna Chomutov
logo KLH Chomutov
logo HC VERVA Litvínov
KLH Chomutov HC VERVA Litvínov
3 2
  • Třetiny

    1:1, 2:1, 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Strejc – Lidák, Hlaváček, Dvořák, Běhula, D. Novák, A. Novák, Muchka, Hajič – Toman, Polák, Kulich, Palička, Svoboda, Tůma, Jindra, Dejmek, Rohla, Šilař, Adámek.

  • Sestava hostů

    Sklíba – Brejžek, Macháč, Šíp, Kučera, Urbánek, Brzek, Březák – Klika, Chmelař, Vébr, Leitner, Drašar, Jícha, Bečvář, Havelka, Reichal, Bárdoš, Helt.


Reportáž

Na začátku utkání byli aktivnější domácí. Hostujícího Sklíbu v bráně nejdříve ostřelovali Rohla s Tůmou, pak ale přišlo vyloučení domácího Hajiče a k útočení se dostali i hosté. Ve velké šanci se objevil Havelka, po jeho střele zůstal kotouč ležet bez povšimnutí volný za gólmanem Strejcem. Chomutovského brankaře pak prověřili střelami ještě Urbánek a Šíp.

Po vypršení trestu tempo hry opadlo a na akci se čekalo až do poslední pětiminutovky. V Čase 16:19 Vystřelil Palička na bránu a šikovnou tečí usměrnil puk k levé tyči Tomáš Adámek. Hosté ale stihli do konce třetiny srovnat stav. na konci 19. minuty vystřelil na Strejce Josef Jícha a puk se došoural za brankovou čáru.

Ve druhé třetině se pokračovalo ve vysokém tempu. V polovině 24. minuty využil přesilovku domácí Josef Toman, který z kruhu po Sklíbově levici napálil kotouč do sítě. Hosté ale opět odpověděli poměrně brzo, také při přesilové hře. Nedovolené bránění Lidáka potrestal přesnou dorážkou Štěpán Urbánek.

Následovala další hluchá pasáž, kterou narušilo až propadnutí litvínovské obrany a situace dva na nikoho. Ve spěchu ale Svoboda nedokázal usměrnit Tomanovu přihrávku mezi tyče. Na druhé straně se ve skvělé formě předváděl Strejc proti šancím Reichela, Drašara nebo Chmelaře. A tak se v poslední minutě druhé třetiny opět dostali do vedení domácí. Svoboda přihrál před bránu Romanu Rohlovi, který vystřelil a s tečí soupeřovy hole přeletěl puk přes brankáře Sklíbu až do brány.

Třetí třetina už byla v režii domácích. Piráti drželi kotouč co možná nejdéle v útočném pásmu a v klíčových chvílích, jako při tvrdé střele Drašara, se zaskvěl gólman Strejc. Hostům nepomohla už ani hra bez brankáře v poslední minutě. Domácím se málem podařilo přidat čtvrtou branku, ale Lidák přes celé hřiště trefil jen boční oblouk prázdné brány. I tak se Pirátům v sezónní premiéře podařilo zvítězit poměrem 3:2.

Fanshop