Zápas - mládež 12. 09. 2014, Lucie Lobo

SDO: Litvínov vyrovnané utkání s Letňany rozhodl až po samostatných nájezdech

L i t v í n o v - V rámci 3. kola extraligy staršího dorostu se Litvínov postavil doma proti Letňanům. Vyrovnané utkání se nakonec rozhodovalo v nájezdech, kde byl lepší Litvínov a díky dvěma proměněným nájezdům Kristiana Reichla si připsal druhý bod.

3. kolo, 12.09.2014, ZS Ivana Hlinky - spodní plocha
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Letci Letňany
HC VERVA Litvínov HC Letci Letňany
4 3
  • Třetiny

    1:1, 1:1, 1:1 - 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Sklíba – Brejžek, Macháč, Šíp, Kučera, Urbánek, Brzek, Březák, Klika, Vébr, Leitner, Drašar, Jícha, Bečvář, Havelka, Reichal, Bárdoš, Helt.

  • Sestava hostů

    Hamalčík – Hůla, Kolenatý, Pařík, Katriňák, Brabec, Chvála – Chalupa, L. Procházka, Satran – Pražienka, Burda, Průžek – Šimon, D. Volf, Horák – Mařík, Kučera, Řepík.


Reportáž

Hned v úvodu utkání byly k vidění pěkné šance na obou stranách. Ve třetí minutě se do skvělé příležitosti dostal Průžek, který však netrefil kotouč ideálně, litvínovský gólman Sklíba se dokázal přesunout a celou šanci hostujícího hráče zhatil. Minutu na to se řítil Reichel sám na hostujícího Hamalčíka, ten se ale nenechal kličkou litvínovského útočníka rozhodit a kotouč vyrazil mimo branku.

V deváté minutě se Letňany ujaly vedení poté, co Chalupa našel osamoceného Davida Kolenatého, který dostal kotouč za Sklíbova záda. Hosté si udrželi vedení jen pět minut, protože ve třinácté minutě domácí vyrovnali stav utkání. Brzek nahrál před bránu najíždějícímu Davidu Drašarovi, který nikým nehlídán z první doklepl puk do hostující branky.

Na začátku druhé dvacetiminutovky se do obrovské šance dostali hosté. Ze skrumáže před litvínovskou brankou šlo na Sklíbu několik dorážek, ale ani jeden z hráčů nedokázal překonat skvělého litvínovského gólmana. Ve 24. minutě předvedli hokejisté v černožlutém rychlý protiútok, na jehož konci stál David Drašar, který svou druhou brankou v utkání poslal Litvínov do vedení.

V polovině třetiny se Chalupa s Průžkem dostali do úniku dva na jednoho,ale druhému jmenovanému nesedla přihrávka a kotouč skončil v rohu kluziště. V poslední minutě ale Letňany dokázaly vyrovnat. Chalupovo střelu z kruhu vyrazil Sklíba betonem na druhý kruh, kde stál Jiří Horák a ten z první napálil kotouč do litvínovské branky. Do kabin se tak po druhé třetině odcházelo za nerozhodného stavu.

Běžela šestačtyřicátá minuta, když dlouhý tlak Litvínova vyvrcholil k faulu hostujícího Procházky a letňanští šli do čtyř. Domácímu týmu stačilo pouhých 21 sekund přesilové hry ke skórování. Kristian Reichel se trefil z vrcholu pravého kruhu do horního růžku hostující branky. O dvě minuty později si ale hosté taky zahráli v početní výhodě a tuto příležitost k vyrovnání využili. O vyrovnávací branku se postaral Matěj Chalupa.

V 55. minutě stáli při hostujících všichni svatí. Litvínov měl obrovský tlak a Helt nastřelil tyč letňanské branky. V poslední minutě třetí třetiny se ještě pokoušel Chválovu střelu dorazit do branky Procházka, Sklíba ale oba dva pokusy zlikvidoval.

Ani prodloužení o vítězi utkání nerozhodlo a pokračovalo se v nájezdech, kde dvakrát překonal hostujícího Hamalčíka Kristian Reichel a Litvínov si tak připsal druhý bod.

Fanshop