Zápas - mládež 19. 09. 2014, Ondřej Vlk

SDO: Na pátý pokus Litvínov uspěl, porazil Kladno 5:2

L i t v í n o v - V 5. kole RAKO extraligy staršího dorostu hostil Litvínov na svém ledě kladenské rytíře. Domácí čekali na výhru za tři body už čtyři kola. Na pátý pokus konečně uspěli, když porazili Kladno 5:2. Chemici po zlepšeném výkonu oproti předchozím duelům se dokázali výrazněji střelecky prosadit a i díky tomu slaví vítězství.

5. kolo, 19.09.2014, ZS Ivana Hlinky - spodní plocha
logo HC VERVA Litvínov
logo Rytíři Kladno
HC VERVA Litvínov Rytíři Kladno
5 2
  • Třetiny

    0:0, 2:1, 3:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Sklíba – Brejžek, Macháč, Najman, Šíp, Urbánek, Brzek, Březák, Klika, Chmelař, Vébr, Drašar, Jícha, Reichel, Bečvář, Helt, Havelka M., Leitner, Bárdoš.

  • Sestava hostů

    Stahl – Havelka D., Malý, Šíma, Chládek, Kiml, Smrž, Řepka, Patyk, Vach, Okegawa, Čermák, Keszi, Kubík, Janeček, Sagan, Hrabík, Bláha, Zelingr, Borkovec, Čečetka.


Reportáž

Litvínov v 5. kole přivítal na svém ledě kladenské rytíře. Chemici nutně potřebovali zabrat a zvítězit konečně za tři body, protože v dosavadním průběhu sezóny měli pouze dva z vítězství po samostatných nájezdech.

Litvínov vlétl do utkání, ale neuběhly ani dvě minuty a hra se na půl hodiny přerušila, když Havelka vyrazil tvrzené sklo s jedním z kladenských hráčů. Po opravě tvrzeného skla domácí na kladenské hráče doslova vlétli a jen milimetry scházely Heltovo střele, aby skončila v brance Kladna. Černožlutí byli po většinu první třetiny aktivnějším týmem, ale dopláceli především na svou špatnou koncovku. Úvodní gól mohl vstřelit domácí Helt, ale jeho střela se jen těsně nevešla mezi tři tyče hostující branky.

Do druhé periody lépe vstoupilo Kladno, hostující kapitán Chládek svou dělovkou jen těsně minul Sklíbovu branku. O minutu později už se Kladno mohlo radovat. Petr Patyka se položil do přihrávky od Kesziho a rozvlnil síť Sklíbovy branky. Následně se do úniku řítil Hrabík, ale na Sklíbu si nepřišel. Litvínov dál chyboval a mohl jen děkovat svému brankaři, že neprohrávali o více branek. V polovině utkání ujel Bláha, Sklíba jeho střelu vyrazil před volného Chládka, ale ani kladenský kapitán si na litvínovského brankaře nepřišel. Platilo pravidlo, nedáš – dostaneš, z protiútoku se dostal do dobré příležitosti Kristián Reichel a pobídkou od Chmelaře nepohrdl. V závěru druhého dějství našel krásnou přihrávkou Reichel Jana Bárdoše, který neměl problém překonat kladenského Stahla.

Třetí třetina patřila Litvínovským. V úvodu třetiny Kladno ještě vzdorovalo, když ve 45. minutě neproměnil loženku Marek Leitner . O čtyři minuty později si už litvínovský forvard náladu spravil, když se z mezikruží trefil přesně za záda Stahla. Domácí poté neuhlídali protiútok Kladna, na jehož konci stál volený Adam Kubík , který snížil stav utkání. Litvínov kontaktní branka rytířů naopak nabudila a v 55. minutě byl v úniku faulován Jan Chmelař a rozhodčí nařídili trestné střílení. Litvínovské křídlo přesnou střelou navýšilo vedení domácích už na dvoubrankový rozdíl. Neuběhly ani dvě minuty a Litvínov slavil další branku. Zdeněk Vébr si dojel pro odražený kotouč a pohodlně ho uklidil za Stahlova záda. Chemici si už závěr utkání pohlídali a slaví v pátém kole první vítězství za tři body.

Fanshop