Zápas - mládež 19. 10. 2014, Ondřej Vlk

SDO: Litvínov smetl PZ Kladno 6:1 a veze na sever Čech důležité vítězství

K l a d n o – V 14. kole extraligy staršího dorostu vyrazil Litvínov na led PZ Kladna. Chemici byli v utkání oslabení o dva tahouny, Kristiana Reichela, který po drsném nárazu na mantinel po pátečním duelu pro zranění nedohrál a Martina Havelku, který má stopku na jeden duel za dva vyšší tresty. Černožlutí odjeli posílení o dva hráče mladšího dorostu Lukáše Vopata a Josefa Myšáka. Litvínov po celé utkání jasně dominoval a nakonec si připsal vítězství 6:1. Debutující Myšák ve svém prvním soutěžním duelu za starší dorost dokázal vstřelit svou první branku v soutěži. Litvínov si tak na sever Čech odváží cenné tři body.

14. kolo, 18.10.2014
logo PZ Kladno
logo HC VERVA Litvínov
PZ Kladno HC VERVA Litvínov
1 6
  • Třetiny

    0:2, 1:1, 0:3

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Karlík – Straka, Linhart, J. Kučera, Chládek, Němec, Slatinský, Libecajt – Toula, Lenárt, Molčík, Mi. Kučera, Lachman, Vach, Jeřábek, Novotný, Mrkvička.

  • Sestava hostů

    Sklíba – Balász, Brejžek, Macháč, Šíp, Ma. Kučera, Brzek, Březák – Vopat, Myšák, Klika, Vébr, Leitner, Drašar, Jícha, Bečvář, Bárdoš.


Reportáž

Litvínovští dorostenci se v sobotním poledni vydali na led Kladna, kde odehráli již 14. kolo extraligy. Chemici dostali do branky domácích hned šest branek, za to Kladenští překonali Sklíbu pouze jednou.

Hned v úvodu 9. minutě se Litvínov dostal do vedení poté, co se v početní výhodě za záda Karlíka trefil Josef Jícha. V závěru třetiny se černožlutí dostali do dvoubrankového vedení díky Martinu Klikovi.

Ve 39. minutě Kladno dokázalo snížit na rozdíl jediné branky, když se Štěpán Toula trefil poprvé za Sklíbova záda. To byla ale jediná branka domácího týmu. Po zbytek utkání drželi otěže v rukou Litvínovští. Necelou minutu po inkasované brance Litvínov znovu utekl Kladnu na rozdíl dvou branek. Zdeněk Vébr doklepl do branky Kučerovu odraženou střelu.

Ve 48. minutě se opět v přesilové hře trefil do domácí svatyně Josef Jícha. Běžela 54. minuta, když Litvínov využil už svoji třetí přesilovou hru a dostal se do vedení 5:1. Jedenáct sekund početní výhody stačilo Martinu Klikovi k jejímu využití. V 59. minutě ještě poslední branku přidal Josef Myšák.

Fanshop