Zápas - mládež 07. 10. 2014, Simona Marešová

SDO: Vyrovnané utkání s Letňany rozhodl Litvínov až v prodloužení

L i t v í n o v - V rámci 11. kola se na domácím ledě utkal litvínovský starší dorost s Letňany. Již ve třetí minutě svítil na světelné tabuli stav 2:1. Ve 26. minutě Letňany dorovnaly a tudíž se rozhodovalo až v prodloužení, ve kterém se o vítězství postaral Martin Brejžek. Ten 40 vteřin před koncem prodloužení prostřelil brankáře.

11. kolo, 07.10.2014, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Letci Letňany
HC VERVA Litvínov HC Letci Letňany
3p 2
  • Třetiny

    2:1, 0:1, 0:0 - 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Sklíba – Balázs, Brejžek, Macháč, Najman, Šíp, Kučera M., Brzek, Klika, Chmelař, Drašar, Jícha, Reichel, Bečvář, Helt, Havelka, Leitner, Bárdoš

  • Sestava hostů

    Hamalčík – Hůla, Pařík, Antoš, Brabec, Kolenatý, Chvála, Babčuk, Šimon, Satran, Burda, Kučera L., Chalupa, Urban, Průžek, Řepík, Horák, Mařík, Kučera J.


Reportáž

Po zahájení utkání se Litvínov dostal do vedení, když v 50. sekundě vypálil Martin Havelka a poslal svůj tým do vedení. O minutu později si zahráli přesilovou hru Letňany. I přes oslabení se podařilo letcům vyrovnat, Jiří Průžek dokázal procpat puk za Sklíbova záda. Litvínov se brzkým vyrovnáním nezalekl a na vyrovnávací branku našel rychlou odpověď díky Janu Chmelařovi, který neváhal a na přihrávkou svých spoluhráčů nepohrdl.

Reichel se v 25. minutě dostal do dobré pozice v mezikruží a poslal nebezpečnou střelu na hostujícího brankáře Hamalčíka. Hra se rázem přesunula na druhou stranu kluziště, kde se do obrovské šance dostali Letňany. Sklíba ovšem tuto akci se štěstím zlikvidoval. Ve 26. minutě Letňany opět vyrovnaly, Jiří Horák nedal Sklíbovi šanci zasáhnout.

Dobrou oříležitost měl Jan Chmelař, který se dostal až před bránu, ale hostující gólman ho vychytal. Litvínov dál pokračoval v tlaku a Hamalčík se měl co ohánět ve své brance.

V úvodu třetí třetiny se do samostatného úniku dostal Leitner, ale byl faulován Paříkem. Sudí nařídil trestné střílení, kterého se ujal sám faulovaný, ale na hostujícího gólmana si nepřišel. Chvíli poté Bárdoš nastřelil horní tyč hostující branky. Letci také hrozili, ale Sklíba dnes chytal výborně.

Ke konci třetí periody Mařík se zblízka dorážel snažil dorazit odraženou střelu svého spoluhráče, Sklíba ale svůj tým podržel. Stav utkání byl nerozhodný po základní hrací době a utkání pokračovalo prodloužením. Čtyřicet vteřin před koncem prodloužení přihrál Kristian Reichel Martinu Brejžekovi, který vypálil od modré čáry a puk skončil až za zády Hamalčíka. Litvínov tak získal bonusový bod navíc.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov): Do zápasu jsme vstoupili dobře, ale bohužel v naší přesilovce jsme inkasovali branku. Naštěstí se nám podařilo v prodloužení dát góla, takže jsme získali dva body. Samozřejmě až se do té hry promítne všechno co si říkáme a co trénujeme, tak si myslím, že to bude vypadat daleko líp. Asi to bude chtít nějaký čas.

logo HC Letci Letňany

HC Letci Letňany

Jan Zlatohlávek (HC Letci Letňany): Hráli jsme s těžkým soupeřem. Během tří dnů jsme s nimi hráli podruhé. Zatlačili nás, hráli velice dobře. My jsme měli štěstí a to nám pomohlo tady získat bod.

Fanshop