Zápas - mládež 14. 10. 2014, Lucie Lobo

SDO: Litvínov po vyrovnaném utkání nakonec podlehl Slavii 2:3

P r a h a - V předehrávce 18. kola extraligy staršího dorostu se Litvínov vydal na led Slavie. Černožlutí sice dvakrát v utkání vedli, ale domácí nakonec dokázali zápas otočit. Chemici v závěru zkusili power play, ale vyrovnat se jim nepodařilo a všechny tři body tak zůstali na Slavii.

18. kolo, 14.10.2014, Stadion Eden
logo HC Slavia Praha
logo HC VERVA Litvínov
HC Slavia Praha HC VERVA Litvínov
3 2
  • Třetiny

    0:0, 1:2, 2:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Štefka – Zderadička, Krásný, Hejda, Příkop, Šméíd, Valík – Hradil, Patočka, Vildumetz, Šteiner, Heldák, Fiala, Matějka, Kolář, Mušo, Mareček, Kohút, Šmerha.

  • Sestava hostů

    Sklíba –Balász, Brejžek, Macháč, Šíp, Kučera, Brzek – Klika, Chmelař, Leitner, Drašar, Jícha, Bečvář, Havelka, Reichel, Helt.


Reportáž

Sešívaní se s Litvínovem potkali v krátké době už podruhé. Duel byl zprvu hodně vyrovnaný, oba týmy se do nebezpečných zakončení příliš nedostávaly. Změnit skóre mohl pouze Krásný, který ovšem nedokázal trefit odkrytou část litvínovské klece. Zápas poznamenala nešťastná situace, kdy zůstal po jednom ze soubojů ležet na ledě Hradil, který nakonec musel být z ledu odnesen na nosítkách.

Úvodní trefu si připsal z blízka David Drašar, ke kterému se puk odrazil po několika nečekaných odrazech. Zanedlouho ale bylo srovnáno, když Heldák žabičkou našel Davida Kohúta. Ten se ještě uvolnil a poslal kotouč do horního rohu branky. Otočit skóre mohl Mušo, jehož pokus ale jen orazítkovala břevno.

Na druhé straně byl úspěšnější Jan Bečvář, kterého vyslal do úniku Reichel. Litvínovský útočník se vůbec nerozmýšlel a z mezikruží pálil přesně k levé tyči. Červenobílí vstoupili do poslední dvacetiminutovky s jasným cílem, pokusit se strhnout vývoj střetnutí na svou stranu, což se jim nakonec i povedlo.

Nejdříve sice Vildumetz v úniku neuspěl, o pár chvil později ale v přesilové hře pálil Filip Zderadička od modré přesně pod horní tyčku. V 50. minutě pak Matějka našel u brankoviště volného Jana Koláře, který už jen doklepl puk do sítě. Litvínovským se poté už nepodařilo zareagovat, nepomohla ani poměrně dlouhá hra bez brankáře.

Fanshop