Zápas - mládež 15. 11. 2014, Barbora Wolfová

SDO: Litvínovští s čistým kontem Havlíka vybojovali 3 body

L i t v í n o v - 21. kolo RAKO extraligy staršího dorostu přineslo mimo jiné také utkání mezi HC Litvínov a PZ Kladno. Úvodní třetina zůstala bez gólu a mnoho šancí bylo na obou stranách. Ovšem druhá třetina, kterou domácí vyhráli 3:0 téměř rozhodla a tom, kdo si připíše tři body do tabulky. V poslední části Litvínovští výhru zpečetili čtvrtým gólem a díky skvělým výkonům Havlíka ani jednou neinkasovali.

21. kolo, 15.11.2014, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo PZ Kladno
HC VERVA Litvínov PZ Kladno
4 0
  • Třetiny

    0:0, 3:0, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Havlík – Brejžek, Najman, Kučera Ma., Urbánek, Brzek "C", Březák – Klika, Chmelař, Drašar, Jícha "A", Reichel, Havelka, Leitner, Bárdoš "A", Bečvář

  • Sestava hostů

    Melančin – Heindl, Linhart, Kučera J., Vlk, Němec, Libecajt, Slatinský – Toula "A", Lenárt, Molčík, Kučera Mi., Lachman "C", Vyšín, Jarý, Jeřábek "A", Ďuračka, Vostárek, Mrkvička


Reportáž

Už do první třetiny vstoupili do zápasu aktivněji domácí a po necelé minutě musel Melančin zasahovat proti střele Martina Havelky. Kladenští cítili ohrožení a při druhé útočné akci Litvínova začali faulovat. I přes to, že měli domácí obrovský počet přesilových her a z toho i dvouminutovou dvojnásobnou. Šancí si vytvořili několik, ale ani jednu nedokázali proměnit a prostřelit puk za záda Melančina. Pár střel vyprodukovali i hosté, ale za brankovou čáru Litvínova neprošla ani jedna z nich.

V druhé třetině hru ovládli Litvínovští i gólově. Poté co hráči v modrých dresech párkrát zkusili pozornost Havlíka, který nezklamal, vzali domácí skóre do svých rukou. Na pravý kruh dostal přihrávku Kristian Reichel, a prostřelil vše co mu stálo v cestě, bohužel pro hosty i Melančina - 1:0. Na druhé straně měl šanci Richard Lachman, ale Havlík skvělým zákrokem střelu zneškodnil. V zápase nechyběly ani potyčky mezi protihráči a na trestnou lavici tak usedali několikrát hráči obou týmů za hrubost. Litvínovští vyjeli do útoku a po faulu gólmana Kladna, využili přesilové hry. Kristian Reichel, potrestal kličkou okolo branky a zasazením puku za záda Melančina jeho faul gólem - 2:0. Neuběhlo ani pět minut a Martin Klika se z mezikruží střelou pod víko postaral o třetí branku Litvínova - 3:0. Konec druhé části se už dohrál v poklidném tempu.

Ani do třetí dvacetiminutovky nepustil domácí tým Kladno do šance a po necelé minutě hry ze skrumáže u levé tyčky brány Melančina dokázal až za jeho záda propašovat puk Martin Havelka - 4:0. V útočném pásmu se stále pohybovali Litvínovští a hostům se nedařilo probruslit s pukem k Havlíkovi. V posledních deseti minutách zápasu se aktivita Kladenských zvedla, ale překonat domácího brankáře se nepodařilo po celou dobu utkání ani jednomu z protihráčů Litvínova.

Po 21. kole si tak domácí připisují tři body a drží s 26 body šestou příčku. Do dalšího zápasu nastoupí v pondělí 17.11. na ledě Plzně.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Skuhrovec (HC Litvínov): Jsme rádi, že jsme dokázali zvítězit, ale dlouho nám trvalo než jsme se dostali do zápasu. Stále se nám tam neobjevují věci, které trénujeme a říkáme si na tréninku. Dneska to byl soupeř, kdy jsme si to mohli zkusit, ale někteří hráči si v tom stále nevěří a nechtějí to zkoušet. Zítra nás čeká trénink a v pondělí zápas, tak uvidíme.

logo PZ Kladno

PZ Kladno

Josef Zajíc (PZ Kladno): Myslím si, že Litvínov byl určitě silnější a lepší. My se vždy snažíme vydržet co nejdéle bez gólu a podmínkou úspěchu je co nejdříve gól vstřelit, což se nám dnes nepovedlo. V soubojích jeden na jednoho hodně saháme po soupeři nedovolenými zákroky, proto bylo i tolik vyloučených. Litvínov měl daleko větší důraz v osobních soubojích a naprosto zaslouženě vyhráli.

Fanshop