Zápas - mládež 28. 11. 2014, Barbora Wolfová

SDO: Ve třetí třetině Slavia převálcovala Litvínov čtyřmi góly a odváží si všechny tři body

L i t v í n o v - V rámci 25. kola RAKO extraligy staršího dorostu hostil domácí celek HC Litvínov tým z hlavního města HC Slavii Praha. Až do 46. minuty nepadl na obou stranách ani jeden gól, ale to hosté změnili a za necelých patnáct minut stihli nasázet Litvínovu do brány góly rovnou čtyři. Zaslouženě si tak připisují tři důležité body do tabulky.

25. kolo, 28.11.2014, ZS Ivana Hlinky - spodní plocha
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Slavia Praha
HC VERVA Litvínov HC Slavia Praha
0 4
  • Třetiny

    0:0, 0:0, 0:4

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Sklíba – Brejžek, Macháč, Najman, Kučera, Urbánek, Brzek "C", Březák – Klika, Chmelař, Vébr, Drašar, Jícha "A", Reichel, Helt, Havelka, Leitner, Bárdoš "A", Bečvář

  • Sestava hostů

    Štefka – Zderadička "A", Krásný, Šantrůček, Příkop, Šmíd, Valík – Hradil, Patočka, Vildumetz, Šteiner, Šergl, Fiala, Matějka, Kolář, Mušo "C", Šmerha, Martínek


Reportáž

Do startu první třetiny vstoupili jasně aktivněji hosté. Obrovskou šanci měl ve čtvrté minutě Vildumetz, ale Sklíbu jeho nečekanou bekhendovou střelou nepřekvapil. Jediné vyloučení bylo na straně hostí a to v osmé minutě. I když tuto přesilovou hru Litvínovští nedokázali využít, napomohla jim ujmout se postu aktivnějšího týmu. Trestné střílení bylo nařízeno po faulu na Chmelaře, kterému se skórovat při samostatném nájezdu nepodařilo. Ke konci první dvacetiminutovky opět nastřelovali hosté Sklíbu, ale ani jedna ze střel neprošla až za brankovou čáru a tak byl stav utkání po dvaceti minutách nerozhodný 0:0.

V druhé dvacetiminutovce taktéž nepadl jediný gól ani na jedné straně. Ve čtyřiatřicáté minutě napomohlo čistému kontu Štefky štěstí. Puk byl až za gólmanem hostí, který po zákroku ležel před bránou, ale těsně před brankovou čarou našli kotouč dříve hráči v červených dresech a puk vyvezli mimo. Více než polovinu druhé třetiny byli u puku hlavně hosté a nedávali mnoho prostoru Litvínovským. Ti ale v posledních šesti minutách druhé části opět ožili a začali napadat svatyni Slavie. Gólmani na obou stranách po čtyřiceti minutách nepropustili žádnou z několika střel a stav zůstal stále vyrovnaný 0:0.

V poslední třetině už bylo vcelku jasné, že který z týmu vstřelí branku jako první, bude mít značnou výhodu. Na první gól utkání všichni čekali až do šestačtyřicáté minuty, kdy střela Matouše Patočky z levého kruhu proletěla domácímu gólmanovi nad ramenem až za jeho záda. V jedné minutě dokázali Slávisté navíc faulovat a i přes početní nevýhodu skórovat podruhé. Z rázu tak střelou Tomáše Vildumetze za stavu 0:2 začaly šance Litvínovských klesat. Možnost snížit vedení hostí měl v 54. minutě Josef Jícha, který měl také možnost samostatného nájezdu, po té co byl faulován, ale ani jemu se Štefku přelstit nepodařilo. V posledních dvou minutách utkání se šance pro domácí úplně rozplynuly, protože dva expresní góly se podařily vstřelit opět hostům. Poprvé propašoval puk do brány domácích Tomáš Šmerha a naposledy v utkání rozsvítil červené světlo za Sklíbou bez jakékoliv pomoci kapitán hostujícího týmu Ivan Mušo. Hosté si tak zaslouženě odvážejí tři důležité body.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov): Jsme neponaučitelní. Bohužel pro nás se hokej hraje na góly a my nejsme ochotní ten hokej hrát jednoduše. V šancích, které si vypracujeme, stále někoho hledáme a vymýšlíme kličky do prázdné brány. Soupeř měl pár šancí, které využil a to my nedáváme.

logo HC Slavia Praha

HC Slavia Praha

Miloš Pecka (HC Slavia Praha): Čekali jsme těžké utkání, což bylo první dvě třetiny to bylo vidět. Určitě bylo rozhodující kdo dá první gól, my jsme rádi, že jsme ho dali my. I přes tu marodku, kterou máme, jsme rádi že jsme to zvládli a že máme pořád tu šanci vyhrát základní skupinu.

Fanshop