Zápas - mládež 07. 09. 2014, David Mencl, Ondřej Vlk

MDO: Litvínovští opět inkasovali 7 branek a podlehli Slavii vysokým rozdílem

P r a h a – Mladší dorostenci odjeli ke svému druhému mistrovskému utkání do hlavního města. Jejich soupeřem byla pražská Slavia. Litvínovští se v první třetině drželi, ale opět jako v předchozím utkání přišel zlom ve druhé a třetí periodě. Chemici tak mají po dvou utkání hrozivé skóre 3:14.

2. kolo, 07.09.2014, Stadion Eden
logo HC Slavia Praha
logo HC VERVA Litvínov
HC Slavia Praha HC VERVA Litvínov
7 2
  • Třetiny

    2:1, 3:1, 2:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Patera – Török, Wünsch, Melovič, Štibingr, M. Houška, Vobořil, Zderadička, Holý, Šantrůček, Duda – Brož, V. Houška, Bajer, Všetečka, Kern, Mach, Hnát, Marek, Šilhan, Klapka, Martínek

  • Sestava hostů

    Kožnar – Cikánek, Bártek, Čapek, Havlík, Žižka – Zirtoni, Pavlíček, Kysela, Vacín, Pergl, Kordule, Berka, P. Svoboda, Kanický, Myšák, Vaněk, Pech


Reportáž

Vstup do utkání měli sešívaní famózní, neuběhla totiž ani minuta a po akci Martínka otevřel skóre Robin Všetečka. První dějství bylo hodně rozkouskované větším množstvím vyloučení, přesto se podařilo sešívaným přidat druhou trefu. Pokus Hnáta dokázal Jaroslav Brož tečovat přesně mezi Kožnarovy betony.

Šanci na snížení měl Pavlíček už v 16. minutě, samostatný únik ovšem nezakončil přesně. O tři minuty později byl Petr Pavlíček úspěšnější, ve vlastním oslabení se natlačil před obránce a se štěstím poslal kotouč za záda Patery. Dvougólové vedení si domácí vzali již po čtyřiadvaceti vteřinách druhého dějství, kdy usměrnil Jaroslav Brož puk z blízka do sítě.

Zanedlouho se slávisté radovali znovu. Kernova přihrávka sice k Brožovi nedoputovala, volného kotouče se ale ujal Stanislav Hnát, který v pádu překonal Kožnara. Červenobílí byli aktivnější a svého soupeře jasně přehrávali, přesto Litvínov několikrát zahrozil a jednou dokonce i střelecky uspěl. Nahození Cikánka totiž vypadlo Paterovi z výstroje, Patrik Pech pak už měl lehkou úlohu.

Následně sice slávisté hráli ve čtyřech, to jim ovšem paradoxně pomohlo. Brož udržel puk proti dvěma protihráčům a ideálně nahrál Janu Kernovi, který z první pálil do odkryté klece. Pražané měli i do poslední periody skvělý start, po několika vteřinách našel mezírku mezi Kožnarovými betony Jan Kern.

Červenobílí svého soupeře nadále tlačili, Martínek i Klapka ale v obrovských příležitostí zklamali. O poznání lépe si vedl Stanislav Hnát, který z voleje usměrnil křižnou přihrávku Kerna za záda bezmocného Kožnara. Hattrick si ještě v závěru mohl připsat Brož, střela mu ale tolik nesedla, a tak se stihl litvínovský brankář přesunout.

Ohlasy

logo HC Slavia Praha

HC Slavia Praha

Jan Šťastný (HC Slavia Praha): „My jsme rádi, že jsme potvrdili vítězství z prvního kola, kdy jsme vyhráli na hřišti Kladna. S Litvínovem jsme hráli už v přípravě, kdy to bylo celkem jednoznačné utkání. Samozřejmě jsme věděli, že to nebude nic jednoduchého a že se soupeř na nás připraví, proto jsem rád, že jsme zápas zvládli.“

Petr Nekvinda (HC Litvínov): „Jelikož je Slavia jeden z nejlepších týmů, tak jsme mohli jen překvapit. Nám se ale nedaří ty nejzákladnější věci, špatně zpracováváme puky a špatně si přihráváme. Náš hokej je hodně nepřesný, snažíme se ale, aby se to co nejdřív zlepšilo. Musíme se také zamyslet nad tím, že v každé třetině jsme při prvním střídání dostali gól.“


Fanshop