Zápas - mládež 12. 10. 2014, Ondřej Vlk

MDO: Litvínov v Plzni schytal debakl 8:3

P l z e ň - V 10. kole extraligy mladšího dorostu odjel Litvínov na led Plzně. Chemici v soutěži ještě nevyhráli a po debaklu 3:8 nedokázali vyhrát ani na desátý pokus.

10. kolo, 12.10.2014, ČEZ Aréna Plzeň
logo HC ŠKODA PLZEŇ
logo HC VERVA Litvínov
HC ŠKODA PLZEŇ HC VERVA Litvínov
8 3
  • Třetiny

    3:2, 1:1, 4:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    R. Červenka – Houdek, Kaňák, Staněk, Kvasnička "A", Lokajíček, Čada, Beneš, Šilhán – Krystl, Hajžman, Pour, M. Červenka, Krýner, Eret "A", Straka, Kovařík, Erhart, Roubal "C".

  • Sestava hostů

    Janouškovec – Cikánek, Bártek, Čapek, Havlík "A", Žižka, Liška – Zirtoni, Pavlíček, Vopat, Vacín, Kordule, Svoboda, Kanický, Myšák "C", Vaněk, Pech.


Reportáž

Již od úvodního vhazování se hrál skvělý hokej, šance střídala šanci. První branka padla v jedenácté minutě. Plzeň hrála přesilovou hru, puku se zmocnil Jakub Pour a perfektní střelou do horního rohu branky nedal hostujícímu gólmanovi nárok kotouč zachytit. O dvě minuty později se prosadili znovu indiáni, jmenovitě Jakub Krystl. Šikovný útočník nejprve vystřelil, jeho pokus brankář Janouškovec vyrazil betonem, ale s dorážkou stejného hráče si již neporadil a Plzeň vedla o dva góly.

O pouhou minutu později hosté snížili. Litvínovský kapitán Myšák vyhrál vhazování, posunul touš na Lukáše Vacína, který si dokázal poradit a překonal Radka Červenku. Domácí pak ztratili koncentraci , při rozehrávce přišli o kotouč, který jim uzmul Josef Myšák a přesnou střelou mezi betony srovnal stav zápasu. Plzeňští to ale nezabalili a ještě do konce úvodní části vrátili vedení na svou stranu. Janouškovec vyrazil Roubalovu střelu a Jakub Pour opět získal Plzni náskok.

Druhá část byla velice podobná té první. Plzeňští byli lepším týmem, do šancí se však dostávali i hosté. Indiáni mohli své vedení navýšit, jenže Kovařík netrefil odkrytou litvínovskou klec a obránce David Kvasnička trefil jenom tyč Janouškovcovy brány. Litvínov se také tlačil do zakončení, ale Radek Červenka si se všemi jejich pokusy poradil.

Hostům se naskytla příležitost hrát v početní výhodě. Přesilovou hru s velikým štěstím využil obránce Marek Havlík. Litvínovský bek vystřelil pouze do břevna, od kterého se kotouč vymrštil zpět do brankoviště, kde trefil gólmana Červenku a ten si smolně srazil puk za svá záda. Domácí se okamžitě vrhli do útoku, ale Litvínov odolával. Hosté se dokonce díky rychlému brejku mohli dostat do vedení, Vopat však trefil jen tyč. A tak opět úřadovali Plzeňští. Aktivní Pour našel před brankou volného Josefa Roubala a plzeňský kapitán překlopil misky vah znovu na plzeňskou stranu.

Třetí část utkání ovládli jednoznačně domácí indiáni, kteří se prosadili celkem čtyřikrát. Závěrečnou kanonádu načal Josef Roubal, který si najel před branku, obdržel krásnou přihrávku od Ereta a zamířil přesně mezi betony litvínovského brankáře. O necelou minutu později byli domácí ještě veselejší, další branku nevstřelil nikdo jiný než Josef Roubal, jenž zkompletoval čistý hattrick.

Plzeňští však stále neměli dost a dál dobývali litvínovskou branku. Sedmého úspěchu dosáhl Martin Straka. Nositel slavného jména si krásně povodil hostující obranu a poté perfektním blafákem překonal Janouškovce. Poslední úspěch indiánů zaznamenal v poslední minutě David Krystl. Domácí útočník vyslal nechytatelnou ránu, která se ještě odrazila od břevna. Plzeňští se tak mohli radovat z další výhry.

Ohlasy

logo HC ŠKODA PLZEŇ

HC ŠKODA PLZEŇ

Radek Kampf: Můžeme být spokojení s výhrou, s předvedenou hrou však nikoliv. Ve třetí třetině jsme Litvínov přehráli, ale s prvními dvěma třetinami opravdu spokojeni nejsme, protože jsme nehráli dobře. Možná došlo k nějakému podcenění soupeře, i když před utkáním jsme se hráče snažili nabádat, aby se toho vyvarovali. Hra se nám nelíbila, tak muselo dojít k nějakým změnám v sestavě, přeházeli jsme útoky a pak se to trochu zlepšení. Špatné je, že ke zlepšení dojde až po úpravě sestavy. My prostě musíme hrát celých šedesát minut, od začátku do konce.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Petr Nekvinda (HC Litvínov): Plzeň patří mezi nejlepší mužstva, to asi každý ví. Náš kádr je samozřejmě omezený a možná jsme některá utkání mohli dohrát do lepšího konce, například dnes, kdy si myslím, že jsme Plzni byli dvě a půl třetiny vyrovnaným soupeře. Bohužel se ukázala kvalita mužstev, Plzeň měla dnes ty rozdílové hráče, kteří zápas rozhodli, nám možná chybělo trochu štěstí.