Zápas - mládež 01. 12. 2014, Martin Stříbrný

JUN: Litvínov na Moravě neuspěl, podlehl Zlínu 2:5

Z l í n - Litvínovští si na Moravě neporadili se Zlínem a podlehli mu 2:5. Za Litvínov se dvěma góly prosadil Josef Stříbrný. V tabulce se tak směrem nahoru neposunou, šanci vylepšit si skóre budou mít již ve čtvrtek, kdy na svém ledě přivítají pražskou Slavii.

1. Nadstavba B, 01.12.2014
logo PSG Zlín
logo HC VERVA Litvínov
PSG Zlín HC VERVA Litvínov
5 2
  • Třetiny

    3:1, 2:0, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Haloda (Čáp) – Zbořil, Kužílek, Žabčík, Stuchlík, Sirota, Andrýsek, Talán – Hořanský, Hlavač, Gago, Haničinec, Dalajka, Pavlůsek, Werbik, Bumbál, Hladiš, Hrazdíra.

  • Sestava hostů

    Sroka (Sklíba) – Moravec, Baránek, Šesták, Fučík, Cvrk, Sklenička, Vostárek, Šefl – Kučera, Čapek, Weitz, Stříbrný, Sládek, Ujfaluši, Sýkora, Válek, Štěpka.


Reportáž

Do utkání měli lepší vstup hosté. Dalajka šel ve 4. minutě na trestnou a Litvínov zlínskou nedisciplinovanost potrestal. Cheza sehrála povedenou kombinace, na jejímž konci byl u branky nikým nehlídaný Josef Střibrný, který poslal puk za záda Halody. Ten se po kotouči jen marně natahoval. Ve 12. minutě šli hosté do tří a Zlín přesilovku využil. Přesilovka pět na tři využita sice nebyla, ale hned po jejím skončení se domácí prosadili. Zmatků před brankou Sroky, kde se puk motal kolem brankoviště využil Michal Hlaváč, který uklidil kotouč do sítě. Poté přišel asi rozhodují moment utkání. Dvě branky na konci první třetiny, na které ševcům stačilo 51 sekund. Nejprve se prosadil Patrik Dalajka, který vyhrál souboj za brankou, prosmýkl se až před bránu a poměrně z úhlu propálil Sroku k bližší tyči. Tady litvínovský gólman zřejmě neměl úplně čisté svědomí.

To však nebylo v první části vše. O jednapadesát vteřin později slavili berani znova. Po buly se ke střele z vrcholu kruhu dostal Zbořil. Jeho pokus Sroka jen vyrazil před sebe a jako první se k dorážce dostal David Hrazdira, jenž dopravil puk do odkryté sítě. Stejně dobře jak Zlín třetinu skončil, tak dobře začal i tu druhou. Nicolas Werbik napálil puk na Sroku a tomu prošel puk výstrojí až do sítě. To bylo už 4:1 pro domácí celek. Zbytek druhé dvacetiminutovky probíhal bez nějakých větší příležitostí, až do jejího závěru. Ten opět patřil Zlínu.

Ve 39. minutě zabojoval za brankou Werbik, poslal nahrávku mezi kruhy, Sroka se nestihl ani vzpamatovat a do odkryté klece zakončil přesně Michal Gago. Po dvou třetinách byl tak stav 5:1 pro domácí. Třetí třetina se už spíše jen dohrávala, i když Litvínov několikrát zahrozil a byl aktivnějším týmem. To mu také přineslo čestný úspěch. Ve 47. minutě se podruhé v utkání prosadil Josef Střibrný. Ten předvedl parádní individuální akci, která by se neztratila ani ve hře o Zlatou helmu. Na modré našlápl, předjel obránce, prosmýkl se až k bráně a mezi betony Halody poslal kotouč za brankovou čáru. Více však toho hosté už nestihli. Zlín si připsal výhru 5:2 a po zápase mohl radostně zvednou hokejky nad hlavu.

Ohlasy

logo PSG Zlín

PSG Zlín

Radek Pšurný (PSG Zlín): Jsme strašně rádi za tři body, které jsme po dlouhé době získali. Myslím, že jsme byli produktivnější v koncovce a to rozhodlo o utkání. Děkuji hráčům za vítězství.