Zápas - mládež 11. 12. 2014, Martin Stříbrný, Tomáš Lysý

JUN: Junioři přerušili sérii porážek a z Vysočiny vezou 3 body

J i h l a v a - Junioři Litvínova prolomili sérii proher a z Jihlavy si vezou cenné 3 body, které se jim do tabulky budou hodit. Za Litvínov se prosadili Válek, Baránek, Kokeš, Řehoř a Kučera.

4. Nadstavba B, 11.12.2014
logo HC Dukla Jihlava
logo HC VERVA Litvínov
HC Dukla Jihlava HC VERVA Litvínov
2 5
  • Třetiny

    0:2, 2:2, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Svoboda (43. Vacek) – Půža, Dundáček, Pospíchal. Port, Kochánek, Tobola, Hohl – Marcilis, Jícha, Anděl – Dufek, Ludvík, Dupljaku – Nováček, Dvořák, Mahút.

  • Sestava hostů

    Sroka (Klečka) – Moravec, Šefl, Vostárek, Šesták, Cvrk, Baránek, Kokeš – Šimeček, Válek, Štěpka – Kučera, Sýkora, Čapek – Stříbrný, Řehoř, Ujfaluši, Sklenička.


Reportáž

Úvodní opatrné minuty se nesly ve znamení hlavně neudělat zbytečnou chybu. Až na konci třetí třetiny trošku oživil hru Dundáček, nabuzený včerejším gólem za A-tým Dukly, který se po sérii tvrdých soubojů snažil vybojovat za brankou hostí puk. Ve čtvrté minutě mohl po chybě hostující obrany otevřít skóre Dvořák, ale nestihl pořádně zareagovat na nečekaný odraz puku a téměř jej netrefil. Jihlava předváděla hlavně rychlé kontry, po jednom takovém Jícha nenašel před brankou žádného ze svých spoluhráčů. Naopak, na druhé straně nedokázali domácí poslat puk z obranného pásma, Štěpka našel na levém kruhu Lukáše Válka a ten zamířil kolem hlavy Svobody pod horní tyčku. V polovině první části vedl Litvínov už o dva góly, když v přesilové hře propálil od modré Marek Baránek vše, co mu stálo v cestě. Domácí gólman neměl příliš dobrý výhled. Rozdíl mezi Duklou a Litvínovem v první dvacetiminutovce by se dal pojmenovat proměňování šancí. Marcilis po nepřesné rozehrávce Severočechů jel sám na Sroku, leč střela nad vyrážečku si nenašla cíl. O minutu později upaloval z levé strany na gólmana hostí Anděl, ale ani on nebyl úspěšný, mířil vedle pravé tyče. Hosté zahroz ili při své další přesilovce, ve které propadl puk mezi kruhy k Sýkorovi, jenže si popojel před branku, kde Svobodu tváří v tvář nepřekonal. Také Jihlava měla početní výhodu, ve které zadovka Jíchy na Marcilise volala po gólu, jenže domácí útočník napodobil své spoluhráče a zblízka se neprosadil. Za bedlivého přihlížení bývalého jihlavského hráče Jana Mandáta se tak Dukla v první třetině neprosadila.

Osm vteřin po začátku druhé části již Jihlava našla recept na Sroku, když střelu Dundáčka usměrnil do sítě Lukáš Anděl. Neuběhly ani tři minuty a Litvínov si vrátil dvoubrankové vedení zpět. Stříbrný v gólové šanci zamířil z mezikruží těsně vedle levé tyče, puk se poté dostal na modrou k Cvrkovi a jeho ránu zřejmě ještě tečoval Ivan Řehoř tam, kam si přál. Následovala přesilovka domácích, ve které se Dukle vůbec nedařilo a po jejím skončení se po střele Baránka málem prosadil před brankou Ujfaluši. Co se nepovedlo jemu, vyšlo na druhé straně. Domácí podnikli rychlý kontr, Marcilis našel přihrávkou z pravé strany u vzdálenější tyče volného Lukáše Anděla, který si počkal na puk a poté jej zasunul přesně k tyči. Nejlepší střelec červenožlutých mohl zkompletovat hattrick v další početní výhodě, to by však musel dorážkou své vlastní střely trefit část volné branky u pravé tyče Litvínova. Ještě před ním netrefil zblízka brankovou konstrukci ani Marcilis, který vysoko přestřelil. Trest za nevyužité jihlavské šance přišel ve třiatřicáté minutě. Čapek přihrál k levé tyči domácí branky puk Tomáši Kučerovi, jenž se se štěstím trefil zblízka pod lapačku Svobody, jenž při tomto gólu neměl čisté svědomí. Snížit na rozdíl jediného gólu mohl Pospíchal, jeho ránu z levého kruhu však zastavil Sroka efektním zákrokem lapačkou.

Na úvod třetí části se do slibné šance znovu dostával Anděl, snažíc se využít zaváhání v hostující rozehrávce. Z mezikruží ale nemířil přesně. Utkání se zlomilo ve třiačtyřicáté minutě, když bylo nařízeno trestné střílení po faulu Dundáčka na pronikajícího a vzápětí zakončujícího Martina Kokeše. Litvínovský útočník si počínal jako mazák a poslal kotouč nad pravé rameno Dominika Svobody, který po tomto gólu přepustil místo v brance Davidu Vackovi. Stéblo naděje mohli domácí vykřesat v přesilové hře, kdy se puk po dorážce Ludvíka klouzal za čáru, nicméně hosté jej stačili včas zastavit. To početní výhoda hostí byla o poznání nebezpečnější a Dominik Štěpka promarnil tři slibné šance. Nejprve z mezikruží pálil do Vackova betonu, poté jej nadvakrát zblízka nepřekonal a v největší šanci netrefil u pravé tyče zcela volnou branku. Poslední možnost zdramatizovat zápas měla Dukla na začátku třiapadesáté minuty. V klasické početní výhodě nedokázal Marcilis zblízka dorazit Andělovu střelu a v 91 vteřin dlouhé přesilovce pět na tři domácí neúspěšně ostřelovali branku svého soka. Dělová rána Dundáčka mířila těsně nad horní tyčku. Závěr zápasu se kouskoval díky častým vyloučením, ke změně stavu však již nedošlo. Jihlava tak nenavázala na předchozí dva domácí zápasy, ve kterých zvítězila, a zůstává v tabulce na posledním místě.

Ohlasy

logo HC Dukla Jihlava

HC Dukla Jihlava

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Myslím si, že dnes jsme měli slušný vstup do zápasu, ale bohužel nás zmrazil první gól, a pak zbytečný faul v útočném pásmu. Bylo to hned 0:2 a když už jsme se dotáhli na rozdíl jedné branky, tak jsme vždycky dovolili soupeři odskočit. Bohužel dnes jsme měli řadu šancí, ale nebyli jsme schopni je proměnit. Na konci už to byla od některých našich hráčů maličko frustrace. Budeme utkání muset hodit za hlavu, soustředit se na další zápas a podat v něm mnohem lepší výkon než dneska.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Robert Reichel (HC Litvínov): Jsme rádi, že jsme odehráli dobrý zápas. Hráli jsme to, co jsme chtěli a samozřejmě, že jsme v zápase udělali pár chyb, ale to je hokej, to se stává. Jsme rádi za tři body.

Fanshop