Zápas - mládež 18. 12. 2014, Martin Stříbrný, Petr Hubáček

JUN: Litvínov vydřel body na Kladně a vyhrál po výsledku 4:3

K l a d n o - Poprvé v letošní sezóně v brankovišti Litvínova nastoupil od začátku utkání Michal Klečka a připsal si úspěšný debut. Litvínovští dokázali vyhrát 4:3 a připsat si tak další 3 důležité body do tabulky. O góly Litvínova se postarali Řehoř, Ujfaluši, Štěpka a Reichel.

6. Nadstavba B, 18.12.2014
logo Rytíři Kladno
logo HC VERVA Litvínov
Rytíři Kladno HC VERVA Litvínov
3 4
  • Třetiny

    1:0, 1:2, 1:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Švihálek- Větrovec, Špaček, Potěchin, Bunda, Hulcr, Matula, Zajíc – Hajný, Machač, Šilhavý, Kaprál, Macháček, Schildhabel, Slanský, Havlůj, Janeček, Doležal, Kuzďas, Kružík.

  • Sestava hostů

    Klečka (Sroka) – Moravec, Šesták, Fučík, Cvrk, Vostárek, Šefl – Havelka, Řehoř, Weitz, Stříbrný, Sládek, Ujfaluši, Reichel, Bárdoš, Šimeček, Štěpka.


Reportáž

Úvod zápasu byl z obou stran opatrnější, oba týmy jakoby se chtěly nejprve poznat. První zákrik si připsal hostující brankář až ve 3. minutě zápasu po střele Špačka. V páté minutě měli domácí k dispozici přesilovku, která však větší šanci nepřinesla. O necelé dvě minuty později se však početní výhodou protrápil také Litvínov. Na změnu skóre čekali diváci až do jedenácté minuty utkání. Při hře čtyři na čtyři otevřel po nahrávce Machače a Matuly skóre Šilhavý tvrdnou střelou od modré – 1:0. Největší šanci hostů v první periodě měl ve 14. minutě Štěpka, gólman Švihálek vyl však pozorný a vytáhl skvělý zákrok. V závěru třetiny pak ještě Litvínov Kladno přitlačil, skóre se však již neměnilo.

Do druhé třetiny vstoupily oba týmy aktivně, hra se přelévala ze strany na stranu. Ve 27. minutě musel nejprve Švihálek zlikvidovat šanci Weitze, aby se mohlo o třináct vteřin později podruhé změnit skóre. Parádní kombinaci Hulcra a Šilhavého dotáhl do konce krásnou tečí před brankou Patrik Machač – 2:0. Litvínov se však nevzdal, i za nepříznivého stavu hrál aktivně a dvěma slepenými góly dokázal utkání srovnat. Ve 35. minutě nejprve využil hostující přesilovku Reichel – 2:1. O třicet šest vteřin později vysunul Řehoř do brejku Stříbrného, který před nepozornými obránci nahrál zcela volnému Ujfalušimu – 2:2. Kladno bylo z vyrovnání překvapeno a hrálo velmi nedisciplinovaně, v závěru druhé třetiny seděli na trestné dokonce čtyři hráči domácího týmu.

Litvínov vstoupil do 3. části dlouhou přesilovou hrou pět na tři, kterou dokázal přetavit ve své vedení. Štěpka nahrál Řehořovi, který se z blízka nemýlil – 2:3. Rytíři sice dokázali ubránit pokračující přesilovku hostů,ale ihned po jejím skončení našel Stříbrný přesným pasem Štěpku, který překonal domácího brankáře – 2:4. Domácí se však nevzdali, výrazně přidali a měli několik velkých příležitostí. V 52. minutě dokázali Kladenští sehrát krásnou přesilovku pět na tři. Machač přihrál do středu levého kruhu, kde byl Schildhabel, ten posunul puk na protější stranu Danielu Kružíkovi, který bez problémů uklidil puk do odkryté klece – 3:4. Emocí bylo na ledě v tu chvíli plno, domácí se hnali za vyrovnáním. Trenér Lidický nakonec necelé dvě minuty před koncem odvolal brankáře a zkusil hru v šesti. V drtivém závěrečném tlaku se však Kladnu vyrovnat nepodařilo.

Fanshop