Zápas - mládež 24. 01. 2015, Martin Stříbrný

JUN: Litvínovští porazili Kladno po velkém obratu těsně 4:3

L i t v í n o v - Junioři se dnes po čtvrtečním nezdaru v Budějovicích představili na domácím ledě proti Kladnu. I přes to, že v utkání dvakrát prohrávali dokázali nakonec junioři stav utkání naklonit na svou stranu a zvítězit 4:3. O góly Litvínovských se postarali: Petr Ujfaluši, Martin Mical, Josef Stříbrný a David Šesták.

13. Nadstavba B, 24.01.2015, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo Rytíři Kladno
HC VERVA Litvínov Rytíři Kladno
4 3
  • Třetiny

    2:2, 0:1, 2:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Klečka – Moravec, Baránek "A", Šesták, Cvrk, Kokeš, Sklenička – Kučera, Bárdoš, Stříbrný, Sládek, Ujfaluši, Mical, Šimeček, Válek, Štěpka "C".

  • Sestava hostů

    Vladař – Větrovec, Potěchin, Hulcr, Kehar, Matula, Zajíc – Schildhabel, Slánský "C", Havlůj, Janeček, Kuzďas, Miura, Kružík.


Reportáž

První třetina začala v obrovském tempu, které trvalo až do jejího konce. O první branku zápasu se postarali hosté, konkrétně Petr Havlůj. Kladenští se přes celé kluziště probojovali do útočného pásma, v němž se k puku dostal Daniel Kružík, který přihrál zmiňovanému střelci na vzdálenější tyči a ten se už nemýlil.

Domácí si však připravili rychlou odpověď. Stříbrný v rohu hřiště vybojoval puk, poslal ho Davidu Cvrkovi, který jej poslal po modré čáře na Filipa Moravce a ten vypálil na Vladařovu bránu. Před bránou stál dobře postavený Petr Ujfaluši, který šikovnou tečí usměrnil puk za záda hostující gólmana a srovnal na 1:1.

To však nebylo ze strany domácích vše, když se o pár okamžiků dokázali prosadit znovu. Na trestnou lavici usedl kladenský Kehar, čímž tak nabídl přesilovou hru pro domácí a ti ji využili. David Cvrk vyslal od modré čáry nepříjemnou ránu, kterou Vladař dokázal vyrazit pouze na hůl Štěpky, ten puk ještě poslal do lepší pozice Martinu Micalovi, který odkrytou bránou nepohrdl a otočil stav utkání.

Jak na začátku hosté, tak ani domácí se ze svého vedení neradovali příliš dlouho, jelikož Kladenští ještě v první třetině stihli vyrovnat. Yuki Miura rychlou přihrávkou uvolnil na pravém kruhu znovu Petr Havlůja a ten nekompromisní ranou do pravého víka Klečkovy brány podruhé v utkání srovnal stav utkání, za kterého se šlo také i do kabin.

Druhá třetina nebyla na góly bohatá jako tak první, na vyloučení ale ano. Litvínovští se v průběhu prvních deseti minut druhé třetiny dopustili dvou faulů a Kladenští toho dokázali využít. Michail Potěchin se v útočné třetině propracoval ke kotouči, nabídl ho Danielu Kružíkovi, který ze snadné pozice poslal puk za záda domácího gólmana. Tato branka byla v této třetině jediná, a tak se do kabin šlo za příznivějšího stavu pro Kladno.

V 49. minutě se naskytla příležitost pro hosty, když Moravec tvrdě srazil jednoho z Kladenských, za což vyfasoval 2+10 minut za zásah do oblasti hlavy a krku. Paradoxně se v ní ale dostal do největší šance litvínovský Jaroslav Šimeček, který vystihl Kladenskou rozehrávku a jel sám na Vladaře. Talentovanému gólmanovi Kladna ale vypomohli obránci, kteří dojeli domácího útočníka a zbavili ho puku.

Domácí ihned na to dokázali Kladenskou nepovedenou přesilovku potrestat. Josef Stříbrný po několikáté v utkání pláchl Kladenské obraně a bez pomoci spoluhráčů dokázal dostat puk za záda Daniela Vladaře. Utkání se tak muselo rozhodovat až v samotném závěru.

Jestli že se někomu v hledišti zdálo, že se Kladenským všechno úplně boří, tak to byla pravda. Dvě minuty po gólu Josefa Stříbrného přidali domácí další branku a otočili tak stav utkání. Hosté se dopustili dalšího vyloučení, které bylo využito. Šimeček přihrál puk Davidu Šestákovi, který dokázal se štěstím dopravit puk za záda Daniela Vladaře a rozhodnout tak dnešní utkání.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jaroslav Hübl (HC Litvínov): Pro nás to byl velmi důležitý zápas. Možná jsme nevyhráli protože jsme byli lepší, ale bojovali jsme. Přesto, že jsme po druhé třetině prohrávali, tak jsme zápas otočili a dotáhli jsme to do konce bojovností. A myslím si, že nakonec jsme zaslouženě vyhráli.

logo Rytíři Kladno

Rytíři Kladno

Jindřich Lidický (Rytíři Kladno): Skóre se přelévalo ze strany na stranu. My jsme potom udělali hrubé chyby, kterých domácí využili. Vyhráli zřejmě zaslouženě, šli si za vítězstvím s větší chutí.