Zápas - mládež 12. 12. 2014, Martin Stříbrný, Tomáš Lysý

SDO: Starší dorostenci si neporadili s Jihlavou, které podlehli 1:4

J i h l a v a - Starší dorostenci se dnes představili na ledě Jihlavy, kde podlehli 1:4. Největší slabinou dnes byla koncovka, jelikož litvínovští dokázali vsítit pouze jeden gól, o který se postaral Oliver Najman. Vše můžou napravit již zítra, když se představí na ledě Mladé Boleslavi.

2. část B, 12.12.2014
logo HC Dukla Jihlava
logo HC VERVA Litvínov
HC Dukla Jihlava HC VERVA Litvínov
4 1
  • Třetiny

    0:0, 2:0, 2:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Kořenář (Brož) – Pražák, Srnský, Huňáček, Váňa, Klofáč, Smutný, Krtek – Oščádal, Vala, Ondráček – Kousal, Ondřej Najman, Peschout – Kolouch, Mejzlík, Čermák – Berka.

  • Sestava hostů

    Sklíba (Havlík) – Urbánek, Březák, Brejžek, Brzek, Macháč, Kučera, Šíp – Bečvář, Helt, Bardoš – Drašar, Reichel, Havelka – Oliver Najman, Vébr, Chmelař.


Reportáž

Do první vážnější šance celého zápasu se dostala Dukla už minutu a půl po začátku zápasu. Najman z dorážky zblízka trefil pouze pravou tyčku. Jihlava se poté musela bránit, v přesilovce hosté zahrozili ránou Kučery, kterou tečoval zblízka Reichel a Kořenář včas sklapnul betony k sobě. Gólovou příležitost měli hosté i při hře v plném počtu, když Bečvář využil nejisté jihlavské rozehrávky a mezi kruhy uzmul kotouč, leč pohotovou střelou těsně minu levou tyčku. Ani Jihlava se poté nedokázala ve své první početní výhodě prosadit, gólman Sklíba příliš práce neměl. Tyčka se rozezvučela i na druhé straně po tom, co po rychlý kontr zakončil Havelka střelou z pravého kruhu do pravé spojnice břevna a tyče. Gól tak oba týmy v první třetině prvního kola nadstavbové části nedaly.

Co se gólově nepodařilo v první části, přišlo ve druhé dvacetiminutovce. Hosté do ní sice vstoupili aktivněji, ale kapitulovali jako první. Pavel Kousal ve středním pásmu sebral puk, dostal se až mezi kruhy a našel mezírku mezi betony Sklíby. A nemuselo zůstat jen u jedné trefy. Prážákovu ránu vyrazil gólman Litvínova jen před sebe, kde se k dorážce dostal Mejzlík, jenže u pravé tyčky nemířil přesně. Jihlavu nemusely mrzet dvě nevyužité přesilové hry, protože po skončení druhého trestu předvedla pohlednou a přesnou kombinaci. Ondřej Najman našel přihrávkou podél pásma rozjetého Michala Smutného, který si sjel k levému kruhu a vyčistil pravý horní roh branky od všech nečistot. Dva inkasované góly s hosty lehce zatřásly, přesto si mladí Chemici dokázali vytvořit šance. Nejaktivnější hokejista litvínovské družiny Oliver Najman si sjel mezi kruhy k odraženému puku a před Kořenářem nezakončil přesněji hlavně z důvodu faulu domácího hráče. Krátce na to dostali hráči v černožlutých barvách možnosti třiadvacet vteřin dlouhé dvojnásobné početní výhody, ale nevyužili ani jí, ani poté dohrávanou klasickou přesilovku.

O osudu zápasu rozhodl začátek třetí třetiny. Rostislav Klofáč nabral ve středním pásmu takovou rychlost, že by mu nestačil ani čerstvý mistr světa Formule 1 Lewis Hamilton, prodral se před Sklíbu a se štěstím dopravil puk pod jeho vyrážečkou do sítě. Na druhé straně nepřekonal Kořenáře dvěma dorážkami Chmelař a poté se neprosadil ani Bečvář, který zkoušel zasunout puk zblízka k levé tyčce domácí svatyně. Radovala se tak znovu Dukla. Váňovu střelu usměrnil Ondřej Najman za záda gólmana a k dnešní asistenci si tak připsal první přesný zářez. V polovině třetí části mohl přidat pátý gól svého týmu Kolouch, to by však nesměl promáchnout u pravé tyče litvínovské branky do ztracena. Z protiútoku vstřelili hosté čestný gól, jemuž předcházela hodně povedená akce. Vébr si všiml u pravé tyče jihlavské svatyně najíždějícího Olivera Najmana, poslal na něj přesný pas a nejlepší hráč hostí dnešního zápasu si připsal gólovou odměnu. Hned vzápětí po rychlém kontru téměř lízala pumelice Březáka pro změnu levou tyčku branky červenožlutých. Jiskřičku naděje mohl Litvínov vykřesat v přesilové hře, ale ani tentokrát se neprosadil. Jihlava tak potvrdila pozici lídra v tabulce a zvítězila v prvním kole nadstavbové části skupiny B 4:1.

Ohlasy

logo HC Dukla Jihlava

HC Dukla Jihlava

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): Pro nás byl Litvínov v uvozovkách neznámý soupeř. Myslím si, že to bylo slušné utkání nahoru dolu, které rozhodli gólmani. Byli jsme efektivnější v koncovce a brankář nám předvedl výborný výkon.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Skuhrovec (HC Litvínov): Z našeho pohledu to bylo bohužel klasické utkání. Kluci si asi uvědomovali důležitost prvního utkání a byli trošku zaskočeni, začali jsme hrát až v průběhu třetí třetiny. Jihlava se hodně tlačila do útoku a před bránu, což nám schází. Hráči před brankou ještě přihrávají lépe postavenému spoluhráči, kombinují a nestřílí. Až si uvědomí, že je potřeba střílet a nevymýšlet, tak začneme zase bodovat.